Hur fixar man band?

Blev helt exalterad just precis, kan troligtvis bli förband åt en artist om jag har tur, men hur sjutton fixar man ett band? Ska höra med bror min om han kan ställa upp och spela & ev, hans tjej och kanske några kompisar till dom? Måstemåstemåste verkligen det här :D Och skulle jag gå med i "tävlingen" så hoppas jag många runt omkring ställer upp & röstar, fatta vad sjuk upplevelse att få spela före sin stora idol liksom! Inte alla som får den chansen, så gaaaaaahhhhh detta ska gå vägen!

Tränade inför vårspelet nu ikväll :) Hade Pricken som jag ska rida den dagen, så vi övade igenom programmet vi ska rida osv! :) Kom en aning efter då han har lite ponnystuk gång, men annars gick det bra. Han var faktiskt väldigt rolig & rida, roligare blir han nog för den dagen kommer han stå på bakbenen mestadels (: Och som många av er vet ska den dagen innehålla lite spänning & dramatik från åskådarna när vi ryttare krigar mot varandra så det är ju extra kul om man har en taggad häst!

Släppte in hästarna när jag kom hem, sen fick Toppis komma ut en tur! Var ute i ca 1h, han var jättefin :) Var väldigt ambitiös och försöka kröcka på nacken så mycket det bara gick, haha. Tyckte han samlade sig oerhört bra i traven idag & även formen verkade sitta fint :D

Pysslade med lite saker nere i stallet efteråt. Gosade med världens underbaraste ponny! <3 Kom in vid 21.30, nu funderar jag starkt på att gå & sova, har varit alldeles för trött i skolan idag, höll på att somna stundtals, ehehe!

Dagens dressyrpass!

Har inte all tid i världen nu, för historiaboken ligger & väntar på mig, känns som jag verkligen måste ta tag i det här snart fast jag varken har lusten eller orken, hehe.

Dressyrtränade Debbie i Persö ikväll. Vi hade lite delade meningar där imellanåt, hennes stoiga sida tog fart & hon var allmänt jobbig i vissa situationer. Fjantade sig lite för läktaren, även fast hon sprungit förbi den 1000 ggr, men bara jag inte brydde mig & hade lite "öppnatänk" så gick det finemang :) Gjorde mycket öppnor på långsidorna, hon fick för sig att göra slutna istället, men det löste sig! Galoppen var väldigt intressant må jag säga, hon var mest i luften och for runt än att galoppera framåt, var helt tokig och så fort jag satte tydliga gränser så skärpte hon till sig och vi kunde komma fram, men så kom busandet tillbaks. Stackars alla andra som fick ta hänsyn till en skuttande ponny överallt, som man inte kunde ana vad hon skulle hitta på! Taskigt läge.. Iaf, på slutet när vi travade av så la jag ner henne i en låg, lång form, breddade händerna för att hon skulle få mer stöd & då gick det superbra ;D Ska börja rida lite mer med "breda händer" i sådan situationer då hon blir stressad & inte kommunicerbar, då får hon stöd istället för att hon ska vingla och bli för springig i benen. Som sagt, jääättefin i slutet ;) ♥


Ge oss sommar NUNUNUNU!!!! (:



Fixade insläppet när jag kom hem. Naturligtvis fixade jag klart Debbie & stretchade henne :) Toppis råkade dra omkull i stallgången när han skulle in, verkade som tur var klarat sig bra, upptäckte bara ett litet sår på höger fram, annars märktes det inget efteråt, bara lite smått chockad! Nattade hästarna innan jag gick in.


Panik....

Lite smått ja, två anledningar för det. Har historia-prov på onsdag & jag har inte öppnat boken ännu, inte alls bra. Sedan så kan jag inte bestämma vilken låt jag ska sjunga till idol audition, paaaanik för det! Får väl hoppas det löser sig snart, hehe.

Skola idag då. Har insett hur lat jag har blivit i skolan, orkar ingenting längre eller det gör jag ju egentligen, men har liksom ingen lust till det? Får väl ta & skärpa till mig så jag inte sänker mig i något betyg, skulle inte va speciellt roligt :P Men överlag flöt skoldagen på ganska bra (:

Red ut Debbabusen en sväng när jag kom hem :D Var ute i över timman & det gick både bra o dåligt! Ibland speglas stoigheten igenom, även fast jag tycker hon inte visar det så värst mycket, men det är ju ändå ett STO jag handskas med, ingen dag är den andre lik så att säga, hihi ;) En del gånger dummade hon sig rejält, reste sig på vägen & samtidigt tog ett skutt fram.. Hon lyckades oxå kasta sig runt eller lägga i backen full fart bakåt i vissa situationer, gäller ju att vara på sin vakt för annars blir det marksyn ;p Men när jag till slut tappat tålamodet fullständigt och begärt framåt som den ända möjliga vägen, så hade hon inget annat val än att lyda! Resten av rundan gick kanon, låg, lång form med lagom tempo ;D Jobbade i skritten en del med flyttningar från den ena vägkanten till den andra & lite kravlös trav med naturlig form, hon gick verkligen jättefint! :] Galopp sket vi i, eftersom hon lossnade så pass efter bråkandet så tyckte jag inte att vi skulle blanda in galopp överhuvudtaget.



Efter jag hjälpt till med mockande, insläpp osv så fick Toppis motionera. Red samma runda & med mycket trav, han var stundtals fin :) Lite tittig i början, men även fast det är läskiga saker framför honom så går han på framåt ändå, fast då väldigt, väldigt spänd! Som sagt blev det en del trav & en del gånger fick vi till formen bra, sen fanns de stunder då han gärna ser sin chans att ta bettet, men överlag var han duktig :D



Nu ska jag pluuuggaaaa. Iaf en liten stund innan jag somnar. So back to work!

Avramling när man minst anar det!

Ingen vidare blund inatt, vaknade strax innan 4 pga några riktigt skumma typer som troligtvis planerat göra något uppe hos oss, men lyckats köra i diket på våran väg ;s Sjuuukt läskigt var det och polisen kunde inte komma -.- Var tvungen att sova ut lite så hästarna fick komma ut vid 10, inga bekymmer alls :) Mockade direkt efter innan det var frulletime!

Markarbetade Debbie på banan :) Var tänkt att rida över lite bommar & lite upphöjda bommar en stund, men iom att hon bråkade lite så blev det hela 90minuter på banan, såå mycket övningar vi jobbade med oxå! I början var hon lite "flaxig" i formen, ville inte riktigt komma ner utan varierade från att gå super till att sedan tappa det :P Jobbade mycket med voltarbete & stundtals gick hon kanon ;D Travade över massa bommar för att se att hon lyssnade och kunde ta förhållningar och vänta på mig, sedan övergick vi till galopp & där var hon ruskigt piggelin vill jag lova, ville helst dra full fart :) Gjorde jag förhållningar studsade hon som en galning, taggade rejält och ville verkligen över, men några gånger väntade hon på mig och allt gick klockrent. Hoppade studs på slutet, hon tjurade ihop och vägrade några ggr & dessutom reste sig rätt upp vid ett tillfälle, men efter lite tjaffs så kom vi över och då gick det suuuper ;) Även traven på slutet gick jättebra, låg & lång form, precis så jag vill ha det! Hon kunde oxå tagga ner och fokusera sig på traven och inte alla bommar o hinder runt omkring.





Markarbetade Toppis därefter. I ca timman, han var sjukt taggad :) Slängde med huvudet, tog bettet & tuffade på över bommarna/hindrena. Inget som stoppar den hästen, han hoppar allt som kommer i vägen! Lite ofokuserad var jag & då tog han chansen att pinna på i traven, men imellanåt kunde han samla sig en aning & gå hyffsat :D Pappa höll på med staketet samtidigt och det var läskigt tyckte han, lille fegisen!

Tog moppen upp till grannstallet. Red Nevvan där då Ann-viol är skadad(åkte ju av förra helgen så axeln gick ur led). Skrittade ner till våran bana & körde ett pass där! Första gången jag red henne & det gick strålande :) Väldigt välriden är hon och går super i form, kul när man får rida en sådan pass utbildad häst. Travade över lite travbommar & sedan jobbade jag henne en del i galoppen, hon bockade & skuttade, men låg man bara på med skänklarna så var det ingen större fara. Däremot när jag skrittade tillbaks så hade jag helt långa tyglar & rätt som det var kastade hon sig runt & sprang tbks hem till oss, jag var inte alls beredd så det blev marksyn för min del;p Fin lårkaka på rumpan nu ;/ Ska ev, rida henne på torsdag & fredag med, skooj!

När jag kom tillbaks hem så fixade jag stallet. Klockan var nästan 8 så då fick hästisarna komma in (:

Sommartider hejhej sommartider!

Snart ställs klockorna om till sommartid, sjuuukt härligt vill jag lova! Ljusare kvällar & man får faktiskt lite mer livsglädje, man börjar trots allt se hoppet efter en mörk & snöig vinter. Snön smälter massvis nu, så snart är den väck :) 

Kom upp vid halv 9 idag. Riktigt seg, men stallet är alltid lika välkommnande (: In direkt efter utsläppet, käkade frulle innan det var dax att dra ut igen.

Red ut en runda på Debbie :D Var ute i över 2h vilket var jätteskönt, rena rama sommarvärmen ute kändes det som :) Debbie kändes stundtals bra, men sen tyckte hon det var lite väl onödigt att jobba när man kunde blicka över omgivningen. Fick en känsla i början att hon gick lite konstigt, som jag även upplevde i slutet, men det märkliga var att det släppte helt & sen uppkom det som sagt precis i slutet, kanske bara ren inbillning när man tror att det känns som de? För hon verkade för övrigt pigg & fräsch, travade runt och tittade på alla saker överallt :] Lite stel troligtvis, hon är så himla mjuk & rörlig i kroppen annars från ridturens början till slut, så ibland kan hon ju inte alltid vara så heller! Aja, hon var riktigt, riktigt fin på slutet, fin form, lång & låg precis som jag strävade efter ;D Valde tyvärr fel väg hem sen, hade jag ridit en liten annan sväng hade jag haft möjlighet till ett längre galoppass då underlaget var super där, men tog bokedungsvägen som numera såg ut som en sjö av lera. Blev lite skrittjobb där & ngt travpass där underlaget var okej, sen fick jag ta en liten galopp på vägen hem, hann inte riktigt jobba igenom henne på den korta sträckan, så det var ingen välarbetad galopp så att säga ;p Höll på att åka i backen i samma veva, kom i en lugn, fin trav & helt plötsligt kastar hon sig runt utan förvaning & skuttar iväg, buusponny ;) ♥











Toppis fick komma ut i skogen (: Rundan tog 80minuter, blev rätt intensiva skrittarbeten då han skulle gå i 180 framåt! Fick skritta väldigt mycket då bokedungsvägen som sagt är lerig, men på själva galoppbacken fick han trava på, sugen på galopp var han & laddade som en galning, haha :D Fegisen tyckte det var lite smått läskigt med allt rinnande vatten som stora floder utmed vägarna, men en del var helt ofarliga medans andra var fullkomligt livsfarliga, knashäst!







Full fart med mockningen därefter. Lägga in nytt torv, vatten, foder osv! Lammungarna var busiga idag, skuttade runt som små tokar (:



Markarbetade Calyspo i dryga timmen. Han var jättefin idag, bara jag som stundtals red som en kratta. Han var verkligen lätt i munnen, vilket jag inte tyckter han varit på länge :) Skuttade över ett kryss som lite lydnad, jag satte honom i helt omöjliga situationer ibland så han stannade. Backade alldeles för mycket & "vågade" inte riktigt driva framåt, men några skutt var fina iaf. Han var duktig som klarade av att stå ut med min värdelösa ansatts och ridning över hindret, hehe.

Släppte in hästarna vid 19.30, sen blev det färd inåt. Kollat på jakten på julia & körslaget. Helt wierd där på slutet av körslaget, man kan ju undra om tv4 räknar rätt på andra saker oxå eller om de bara slumpar fram? ;s Släckte ner på earth hour innan oxå, bara tvn som förblev på (:

Ibland blir det inte som planerat!

Skola idag som vanligt, fick tillbaks spanska-provet som jag blev väldigt besviken över! Men blev lite bättre när jag insåg att läraren glömt räkna med 10,5 poäng, vilket gjorde en del. Dansade på musiken sen, jättekul, men jag är absolut inte duktig, haha. Blir att traggla lite på det nu i helgen, kan ju ta en liten svängom i stallet så :)

Handlade lite saker med min bror efter skolan. Sjukt varmt ute så passade på att njuta rejält :)

Debbie skulle komma ut i skogen en tur idag, men...... som alltid är det ngt! När jag fick in henne visade det sig att hon tappat en sko, fram dessutom & ömmade rätt mkt. Jag borstade henne iaf & broddade av, myysiga ponny! ♥ Hon var gooosig som bara den ;)

Red Toppis istället :) Fick pausa ridturen en stund dock då hovisen kom & fixade Debbies tappsko, så var med där. Hon skötte sig super! Sen efter det så red jag ut Toppis en runda i 1h, gick sådär. Han laddade mycket & dessutom var allt farligt så var väl ingen superblandning precis ;p Stundtals jobbade han på bra, började komma i en fin form :D Dock så kan han bli lite för överambitiös ibland så halsen blir som en "cirkel". Travade en del & det gick bra!

Väl hemma igen tog mockningen fart. Mockade och fixade foder+vatten till hästarna, sen fick de komma in. Även fått 2 små söta lammungar idag, urgulliga! Kollade till dom lite oxå innan det var infärd. Skulle egentligen ridit Debbie idag, men eftersom jag skulle ut i skogen och det var mörkt ute så skippade jag det, hade tänkt tagit Calle istället på banan men pappa tyckte jag kunde va lite social mot familjen xd
Mycket med hästarna denna veckan, upp tidigt & kommit in sent, hade önskat mer tid till ridningen då jag känt att jag inte riktigt hunnit rida Toppis så mycket eftersom det varit så sjukt mycket runt omkring. Är rätt krävande att själv ta hand om 3 hästar samtidigt som man har en skola att sköta, men kul är det :) När pappa blir bättre så har jag en hjälpande hand igen!




Justeja, var som sagt sjukt varmt idag så hästarna gick utan täcke hela dagen, vilket de verkade uppskatta rejält :) De hade stått & solat länge idag, sa pappa.

The day in words!

Ska strax kolla på vampaire diaries, missade det innan på tv då jag var nere i stallet!

Red Debbabus på banan :D Hon var lite försiktig till en början & tillbakadragen, vågade inte komma fram riktigt, men det lossnade ju mer jag jobbade med henne! Upplevde henne lite tjaffsig den första stunden, hon orkade inte riktigt lägga fokus på sjävla arbetet, men sen vaknade hon till & blev finare o finare :) Jobbade mycket på volten, sen la jag in lite öppnor, skänkelvikningar, samt 1/4 framdelsväningar vid varje hörn på fyrkantsspåret, mest för att hon skulle bli uppmärksam på hjälperna och bli lösgjord i båda sidorna, hon var jättefin efter det :] Galoppen var kanonfin, jag tänkte mycket på min inverkan och försökte rätta till mina misstänkta fel och då gick hon klockrent, så rund & go, superhärligt ;) Sista traven var "wow", satt & jobbade henne på serpentinbågar och hon bara lekte under mig, relativt djup form och hon verkligen fick under bakkärran, käärlek till ponnyn! ♥



Mockade & strödde upp boxarna. Fått ny torv idag, kan säga att hästarna uppskattade det enormt & det var skönt att få bort höbäddarna, har saknat torven faktiskt :) När stallet var klart fick hästarna komma in efterhand boxarna blev klara.

Emma red Bombay under tiden. Han var riktigt dum idag, ställde sig rätt upp med henne 2ggr innan hon for i backen -.-  Sen skulle vi longera, fick hjälpa till imellanåt då han bara skulle tjura ihop! Även där for bakdelen kors & tvärs, hit o dit och han reste sig sjukt högt flera ggr, som tur är har han ju grym balans till det, eller tyvärr att han har det vid vissa tillfällen, lite delade meningar om det kanske. Pappa som kikade ibland kunde ju inte göra annat än att titta på, men jag vet mycket väl hur han önskade att han var frisk så han kunde ge Bombay en rejäl omgång för fyyy så dum han var. Han vet verkligen hur han ska skicka av en nu & hur han ska bära sig åt för att få ens tålamod att brista. Ingen direkt lätt häst, när han väl sätter den sidan till så är det inte många som lyckas sitta kvar i sadeln.. ;o


Toppis stod på schemat. Men efter mycket övervägande beslutande jag mig för att han skulle få vila, dåligt samvete för det, men många låg på mig att jag borde ta det lite lugnt då jag hållt igång & knappt sovit många timmar per natt nu under en ganska lång tid. Så har tagit det lite lugnt nu efter jag kommit in, badat & käkat pizza!

Dagens ridpass!

Kommit insläntrade från stallet för en stund sen, blev en lång dag där nere idag :) Men innan det vare skola, ngn klev mig på min häl & jag hade skoskav där, så det ser riktigt fint ut nu kan jag säga, usch ja.

Markarbetstränade Debbie efter skolan :D Går rida på banan nu, sjukt bra! Debbie har ju fått gå med lite halvhöga krav ute i skogen ett tag i vinter, så det kom en hel del protester, men också stunder där hon gick jättebra :) Hon var lite ostadig i formen till en början, flaxade runt en stund innan hon började komma till ro & arbeta. Jobbade över galoppbommar & en liten serie med 2 bommar där det var ca 3-4galoppsprång imellan, till en början så studsade hon & stack över bommarna, sjukt laddad och hoppsugen. Inte använt mig av bommar & hinder på länge nu, så det märktes att hon tyckte det var skoj! Red mycket lydnadsövningar för att få henne mer uppmärksam och framförallt börja sätta sig på baken och arbeta, efter en stunds kämpande & hoppeliskuttande så gav hon efter och gick klockrent på bommarna ;D Fortfarande väldigt laddad & uppe i varv, men hon lyssnade på mig och gjorde det jag bad om, tjurade dock ihop ibland, men med lite övertalning kunde vi glatt fortsätta! Ruskigt fin på slutet när jag travade av, lossnade verkligen i båda sidorna och var lösgjord, heelt underbart när hon blev mjuk och elastisk och lätt att jobba med, sådana stunder vill man få ännu mer av ;) Härligt när man får något tillbaks av hästen & inte alltid lägga ner all slit och möda utan att få ngt för det :]




Testade för skojs skull lite horsemanship på slutet, hon var lovely! Följde efter mig var jag än gick och verkade förstå vad det var jag ville göra, kärlek till ponnyn! ♥

Mockade & så sen. Sen fick hästarna komma in för kvällen/natten!

Markarbetstränade Toppis. Han var verkligen jättefin idag :D För ca ett halvår sedan så var han seg i bromsen och det tog lång tid att ibland få stopp på honom då han bara ramlade på i traven, nu samlar han sig på ett helt annat sätt och kan på så sett enklare bromsa, det är en stor skillnad på honom och det märks faktiskt :) Gooare att rida är han oxå, så positiv till arbetet. Jobbade iaf över bommar, hade lite samma taktik som Debbie där & tyckte det var så kul att han ville ta bettet och fara över, men stundtals lyckades jag få honom lugn och stadig där! Testade även där lite horsemanship på slutet, han var oxå jätteduktig :]

Longerade Bombay en stund oxå. Till en början flög bakdelen lite här och var, sen blev han fin & avslappnad, lyssnade super på min röst :)

Nu ska jag sova. Blev ett snabbt inlägg nu, men nu kallar sängen så jag får några timmars sömn innan jag återigen ska stiga upp.

Hoppträning i Persö.

Skolan idag var helt okej, lite småtrött då jag hade hand om hästarna på morgonen! Segt att gå upp så tidigt måste jag säga, men när man väl är uppe går det smärtfritt (: Iaf, det var rättså slapp skoldag, sköönt!

Hopptränade i Persö nu ikväll. Lånade en häst där & fick en vid namn Dinar :) Han var seg & så red jag som en kratta, fick honom inte alls bra. Men det fanns stunder där han gick hyffsat bra & andra som man helst vill glömma eller rätta till en aning, haha. Hoppade 3kombination med oxer in-räcke-räcke ut, ramade in honom alldeles för dåligt till en början så han drog åt höger 2ggr efter oxern, men till slut lyckades vi komma över hela, en del hopp var fina när jag var med & följsam :D Sen fick vi ngn miss så det blev helt knäppa skutt, men det är ju en annan femma som vi inte behöver gå in på mer i detalj, hehe! Hindrena låg väl på 70-80cm, mer hann vi tyvärr inte hoppa, men det var roligt att rida en annan häst, nyttigt med variation. Hopptränar på fredag oxå, istället för pappa, så lånar en häst då med, skoj!


Debbabus i fokus ;D

Nattade hästarna när jag kom hem igen. Allt var klart nere i stallet, mockning, insläpp & sånt så jag behövde i stort sett bara fylla på mer vatten :)
Nu ska jag sooova, upp 5.30 imorgon för att släppa ut hästarna & sedan mocka så det är klart! Har fullspäckat schema, ska rida Debbie & Toppis, samt longera Bombay en stund på banan imorgon efter skolan, så kommer ta hela kvällen. Förhoppningsvis är underlaget på banan ridvänligt så jag kan motionera alla hästarna där imon!

Dagens ridpass!

Red Toppis på förmiddagen. Blev en timmas trimning ute i skogen, han var stundtals väldigt fin :) Jag fick lite brått där i slutet då jag var tvungen att hinna med bussen in till skolan, så då kände han att jag blev lite på så då passade han på att busa & gå emot mig lite, mitt fel så att säga! Men innan det var han fin & jobbade på bra, gick förbi en motorsåg och han brydde sig knappt, duktig pööjk :D
-Skulle tagit kort, men glömde totalt bort det -.-

Trimmade Debbie nu em/kväll :) Blev ett pass som slutade över timman. Började först att jobba lite på banan, men märkte snabbt att underlaget på vissa ställen inte var super, så trimmade på vägarna istället ;D Travade & galopperade en runda, hon var stundtals riktigt fin ;) Fick henne väldigt djup i formen, men svårt att hålla det när det fanns så mycket spännande i omgivningen att kika på, blev lite okoncentrerad på själva arbetet då ! Flyttade lite undan skänkeln och det gjorde hon kanon (: Lite knepig i galoppen, hon skulle skutta runt & slänga med huvudet, därav blev det galopp på banan när vi kom hem. Surade en del, men stundtals var hon jättefin ;] Blev lite delade meningar på sista traven, men jag nöjde mig när hon gav efter, ville inte bråka hela kvällen. Däremot var hon verkligen suuuper i skritten på slutet, lösgjord & uppmärksammad på mina hjälper :D









Bombay fick gå ett 40minuters pass i longeringslinan nu ikväll. Han fick travjobba en hel del, vilket gjorde honom gott! Skötte sig hyffsat, lite tvär imellanåt dock.

Calle Kristiansson besök :D

Var hemma från skolan idag, mådde inte så bra & sen var jag hemma hos pappa och fixade saker åt honom eftersom han är lite invalid just nu! Har allt ansvar för hästarna nu ett par veckor framöver, vilket betyder att jag måste upp innan 6 varenda dag, utan helgerna då, men det ska nog gå ;D

När jag var ute & red ringde Alice & fullkomligt skrek i luren. Calle är hääär, idol-calle är på våran skola. Så jag fick avsluta Toppis pass & sätta mig på första bästa buss in! Vet inte hur jag lyckades få på mig alla saker, sminka mig osv, men efter 1-tiden var jag på skolan. Han skulle ha konsert vid 14.30, så jag gick på en lektion med anmäld frånvaro, hehe. Sen så, Calle var jättebra, speciellt när han sjöng "walking in memphis" :D Inte lika bra som Erik då, haha. Stannade kvar en stund efteråt sen & stod bredvid honom en bra stund, kuuul! Jag bara: Kan du skriva här(pappret) ? och på min arm, vilket han gjorde. Sen så sa jag: Kan vi ta ett kort? Han: Visst! Jag: Kan jag få en kram? :D Han: Självklart! ;D Åhh, myys.






Lite förvirrad när han fick papper från alla håll & kanter, haha!


Jag & Calle :D


Calle & Alice :) Fotografen är jag, haha kolla Calles min, så klockren!


Calle & Arbe ;d



Sjukhuset-akuten!

Hade min halvt-galna kusin här inatt. Hon är för rolig hon. Vi klev upp strax efter 8 och släppte ut hästarna, därefter mockade jag & fixade stallet :) Kusinen grejjade lite med fåren under tiden, samt hjälpte till att sopa, haha det tråkigaste jag vet är faktiskt sopningen då jag alltid måste sopa så golvet saknar minsta lilla partikel, lite småjobbigt ibland.

Pappa & jag red ut en tur efter frukost. Vilket inte slutade särskilt bra alls. Debbie & Bombay var sjukt pigga & lite bångstyriga. Debbsi var lite spänd & ville inte riktigt jobba, började galoppera ganska tidigt & dessinnan fick jag ingen riktigt bra trav. Är väldigt noga med att rida igenom henne innan jag börjar med galoppen, så jag har full koll! Idag blev det lite slarvigt ridit där i början, så hon var tokig i galoppen, studsade & hoppade runt, iofs brukar hon oftast göra så, så det är ju inget ovanligt när hon gör så, så att säga ;)




Sötponnyn! ♥


Debbie studsade om Bombay som i sin tur blev helt galen. Ibland fattar jag inte hur pappa kan sitta kvar på den galenpannan, men idag lyckades han inte riktigt. Bombay fick fnatt & gjorde sjukt stora skutt & bockningar, pappa lättade av, men fastnade med foten i stigbygeln och blev hängande under, Bombay blev mer & mer orolig och när pappa slutligen fick loss foten så sprang B rätt över honom & klev honom på sidan av ryggen. Sen stack han efter mig & Debbie, Debbie hade inte den minsta tanke om att sakta ner eller släppa förbi B, men efter lite studs så fick jag stopp på båda. Pappa hade sjukt ont, men envisades att gå upp till närmsta hus -.- Sen skulle han hoppa upp men jag hejdade honom, ett flertal ggr ville jag ringa efter ambulans men det fick jag absolut inte göra. Fick kontakt med mamma som hämtade honom & körde honom till sjukhuset. Olivia som fått rycka in både till Ann-viol och oss denna helg fick gå med Bombay hem, jättetack :)

Jag skulle rida Debbie hem, men efter ett tag kom det en lastbil på vägen. Jag vet sen innan att hon är lite småskraj för sådana så jag hoppade av, tur var väl det! En avstängd lastbil var minst lika farlig, för chaffisen fick stänga av motorn, hon ställde sig rätt upp & slet sig, jag var tvungen att släppa eftersom hon är så pass känslig ifall man rycker till i bettet! Hon hoppade ut på en åker, 1m snö, jippijajja! Klev sönder tyglarna & tappade bort senskyddet(som jag fick hämta senare under dagen sen). Så fick gå hela 4km hem, inget att rekommendera med tretorn. De är till för att rida, inte GÅ. Har två stora blåsor på hälarna nu ;s

Aja, fick beskedet om pappa sen då. Alla revben brutna på ena baksidan & en blödning mot lungan, som tack & lov är ofarlig. Usch, han har hemskt ont nu & ska bara ta det lugnt nu i några veckor, smärtan kommer förvärras för var dag som går nu i 2veckor. Inte roligt alls!

Red Toppis samma runda sen. Skulle hämta spöet pappa tappade. Toppis var piggelin & spänd. Jag tror nog han kände att jag själv var lite spänd & ofokuserad för då blev han den samma. Men på hemvägen gick det bra, vi båda började slappna av & kunde komma igång med arbetet på ett helt annat sätt :D Han gick jättefint då!

Helgen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Aldrig kul när den händer olyckor, framförallt inte när det är hästar involverade. Man får säg allt en tankeställare, det är stora djur vi håller på med, vilket medför stora risker! Men egentligen kan vad som helst hända, man får försöka tänka så. Var lite läskigt idag, jag själv ute i skogen med en skadad person, kan säga att man inte tänker så smart just vid sådana tillfällen.

Veckans planering ser ut som följande:

Debbie:
Månd: Markarbete på banan :D Äntligen!
Tisd: Vila
Onsd: Uteritt
Tors: Dressyr/uteritt-beror på underlaget.
Fred: uteritt
Lörd: Markarbete
Sönd: uteritt

Toppis:
Månd: Markarbete
Tisd: uteritt/vila
Onsd: uteritt
Tors: uteritt/vila
Fred: uteritt
Lörd: Markarbete
Sönd: uteritt

Calypso: Rider lite markarbete med honom under morgondagen :)
Bombay: Vet jag inte riktigt framöver. Pappa kommer inte kunna rida på flera veckor nu. Emma rider nog bara ibland, så han kmr få det lugnt nu ett tag.
Veckoplaneringen kan ändras under veckan då det beror lite på underlaget på banan, om det är ridvänligt o så :)

Lördagens ridpass 20/3

Eftersom jag är för tillfället väldigt lat så orkar jag inte dela med mig hela min lördagsdag för er ;D Så därför får ni bara själva "hästdelen" eller, tja hela min blogg består av hästhästhäst, men ni förstår nog vad jag menar.

Mockade & fixade stallet efter hästarna kommit ut. Skönt att göra det tidigt på morgon, man får en morgonkick :) Sen snabbade jag mig på att käka frulle innan Debbie & Toppis skulle motioneras.

Red ut en tur i skogen på Debbie först :D Det var så himla härligt, så vi utökade turen så den slutade på 2h :) Hon bråkade en del precis i början, speciellt uppe på vägen där hon alltid försöker hitta på ngt, reste sig rätt upp & samtidigt snurrade runt, en sån ful sak så att jag inte skulle hänga med i svängarna, vilket jag gjorde. Sen på 1 sekund hann hon snurra runt & sticka iväg, men jag fick bli rejält sur för att hon skulle förstå allvaret, sen efter det var hon hur fiiiin som helst ;) Hela rundan därefter gick hon klockrent, gryymt nöjd med henne! Vi fokuserade på att jobba med en låg & lång form vilket passade henne super idag ;] Fick lite stunder i galoppen där jag fick "wow-känslan", heeelt underbar känsla när man känner hur man bara blir ett ihop! När hon väl slappnar av & blir uppmärksam på mina hjälper går hon sjuukt, sjuukt braa ♥










Ibland måste man få vara lite oseriös oxå sägs ;)

Red ut Toppis tsm med Emma på Bombay sen i ca 90minuter. Bombay har vilat hela veckan så han var pigg, vilket resulterade i hoppeliskutt så Emma till slut flög av -.- Lite för mycket bus i huvudet på honom minsann. Toppis var stundtals fin och verkligen arbetsvillig, men sen kommer vi till lägen där han blir alldeles för tråkig i munnen & springer på. Busade lite på sina ställen, laddar på tok för mycket ibland, energi som går till ingenting liksom ;d Han galopperade på stället, så söt var han! :) Men överlag gick det bara bra!





Jag skulle enligt mina planer egentligen till ridhuset idag. Men eftersom Debbie känns lite ofokuserad just nu så valde jag att skippa det. Hon har varit mycket istadig på sistone, vilket vi tror beror på pälsfällningen. Ann-viol hade iaf ridit dit själv, även Nevvan hade varit lite småjobbig där. På hemvägen så hade hon slängt av Ann-viol som hade slagit axeln ur led, ajajaj! Så det blev akuten för hennes del.. Inget roligt när sånt händer!

Dålig uppdatering!

Har varit sjukt dålig uppdatering denna helg, fy skäms! Har varit en händelserik med blandade känslor, mer om dagarna får ni snaaart, så håll ut ;D

Tillbaka till ruta 1.

Skolan var helt okej. Spanska-provet där det gick sådär! Hade glömt att plugga på visa verb & glosor, så det blev rena rama vilda chansningen där ;p Fått en ny bildlärare oxå, hon verkar jättebra! Har kommit på värsta bra grejen till en av bilduppgifterna, yääh!

Red ut en sväng med Debbie efter skolan :) Var ute i över 1h 40minuter, skrittade rätt mycket. Målet med denna rundan var att få henne att gå framåt hela tiden & inte bli istadig som gårdagens fall, krävde inte alls mycket ibörjan utan fokuserade bara framåt, sen när hon lossade så började jag smått jobba henne mer o mer ;D Bråkade vid 2 tillfällen, ställde sig & snurrade runt, försökte sig oxå på att skutta ner i diket ett par gånger(?), men jag lyckades vinna över henne båda gångerna, men jag fick vara riktigt bestämd för hon var envis som sjutton! Lyssnade inte ett dugg på mig, utan ignorerade mig totalt innan poletten föll ner & hon förstod allvaret i det hela :) Kändes verkligen som man är tillbaka på ruta 1. Ser absolut ingen anledning till att ta med henne till ridhuset imorgon, så jag avstår. Bättre att få ut istadigheterna istället innan man fortsätter på vägen, tror hennes "grinighet" beror på pälsfällningen faktiskt! Hon blev jättefin på bokedungsvägen, efter hon blivit tillsagd så skärpte hon till sig & gick stundtals riktigt bra ;) Stod i lätsitts i galoppen hela tiden, vilket hon verkade trivas med och for inte runt när hon var mer "friare" mellan hand & mun. Satte mig ner i slutet & då började hon komma igång och arbeta även där, superhärligt! :D Mötte Lina sen så vi tog sällskap en bit, inget bråk sen när vi skiljdes åt, inte ens en enda reaktion, hon kanske började fatta poängen lilla Debbaskrutt?! Traven hem var sjukt underbar, söötponnyn! ♥




Shake it, shake it, shake it, on the head yeeah :D

Sen efteråt var det mockning på schemat. Det är inte ofta jag har en "ingen lust att mocka" dag, men idag inföll den. Kändes inte alls lockande, bara jobbigt & tispressande eftersom jag skulle rida Toppis sen med & ville ha en liten stund framför tvn oxå. Men till slut blev allt klart & det blev lättare på ngt sett (: Hästarna fick komma in och jag passade på att sopa medans de käkade upp kraften.

Red ut runt färgs på Toppis, samt motionerade lite på banan. Tog ca 50-55minuter. Snön har sjunkit sjukt mycket så banan var bara ca 1dm snö, tillgänglig för att kunna rida nu igen. Travade rätt mycket runt färgs, han var inte alls rolig i munnen, hängig & dragig! Men periodvis så gick han fint! Skritten var suuperfin, böjde & ställde igenom honom på banan och han var otroligt fiin :D Mycket stolt där!

Nattade pållarna innan jag gick in. Kollade slutet på deras danser i lets dance, sen blev det duschen. Nu ska jag proppa i mig alvedon, lite smått ont i benen, sen soova!
Goodnatt!


Bombay ville bli fotad idag. Imorgon ska han få bli riden igen, Emma rider honom en sväng :) Han uppskattar nog det till 1000, vilat hela veckan så han har nog en hel del energi som måste brännas.
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se