Drar ut!

Sticker ut och kvällsfodrar hästarna nu innan min hjärna sprängs. Suttit och gjort två inlämningar i 2h, nu är jag helt död.. Men skönt att ha skiten gjord, nu har jag bara 2saker kvar innan jag är fi från allt ;) Den ena är riktigt simpel, men ska prata med min lärare om jag ens behöver göra den. Den är mest till för att få en andra chans att höja sitt betyg ytterligare i princip!

Efter jag vart i stallet ska jag ta det lugnt ikväll, behöver vila hjärnan en stund! Mycket arbeten idag..
Vi hörs igen imorgon bästa läsare :)


Dagens "ridpass" !

Båda hästarna vilade! Det blev en liten ändring i planeringen ändå.. Det skulle tydligen bli svalare här imorgon så båda rids då ;) Jag tog en fin pluggdag istället.
Imorgon ska båda ut i skogen och skrittas!

Dagen i ord!

Kom hem från stan/skolan för ett tag sedan. Hade tänkt köpa med mig en greenquard ifrån granngården, dock ska vi inte tala om det priset de hade.. Så jag köper på hööks eller något istället!

Skolan har rullat på bra, haft ett prov och ett nationellt muntligt i engelska och dessutom fått tillbaks mitt matte-prov jag inte fattade ett skit på, tror ni jag blev förvånad när jag fick MVG? ett enda slarvfel..

Nu ska jag äta, sen blir det nog att sola en stund innan jag skrittar Debbie barbacka en mysig tur sent ikväll  Toppis vilar och rids imorgon när Debbie vilar.. Har inte mage att dra ut hästarna nu i denna hettan, utan vi tar en kvällsrunda både idag och imorgon. Det blir nog superbra!

nästan så man blir lite smått sugen på att rida ner till sjön och ta sig ett dopp med ponnyn ikväll..

4 saker ni kanske inte visste om mig..

*Jag är beroende av facebook? Seriöst, jag måste alltid kolla facebook minst en gång i timmen eller något.. När jag rider hästarna så måste jag alltid kika på facebook mellan hästbytena, haha.

*Jag har tävlat i distriktmästerskapet i bruksridning? Kom på 15:e plats eller något, min lille ponny jag hade då vart fullkomligt livrädd för att gå över en presening, haha.

*Jag sökte till idol 2010?


*Jag är envis som en åsna?
Att ge upp är inte det första jag gör precis och om det gäller tävlingssammanhang så smyger sig tävlingshuvudet fram och jag blir ännu mer envisare för det jag har bankat upp som mål.. Ska jag vinna, så gör jag all i min makt för att göra det också.

Vad jag tycker om Greenquard..

Kan tala om att jag var emot munkorg ett tag! Det är ju egentligen som om man förstör hästens naturliga behov/balans och gör det mycket jobbigare och svårare att äta, vilket munkorgen ska göra för att fylla sin funktion, men den ska ju inte rubba hästens naturliga behov helt som t.ex att den måste tugga 14-18h per dygn..

Jag är lite kluven angående munkorgen.. Känns inte som det är speciellt snällt att trycka på en "hakklapp" på hästens mule med några små hål i och så ska hästen försöka anpassa sig att få in en eller två grästuvor för att kunna få i sig något i magen! Då hade det varit bra mycket klokare att låta hästen gå på ett gräsfattigare bete, alternativt stå inne på nätterna och slippa den där skiten som bara gör till besvär.

Men samtidigt kan man ställa sig frågan: Är det bättre att hästen går och äter sig fet, får tung belastning på benen pga tyngden och kanske också får fång, kolik eller rent utav sagt äta sig ihjäl? En del hästar blir ju smällfeta så fort de ser gräs i princip..

Jag kan säga att Debbies mage inte är att leka med just nu(läs stooor)! Så jag har försökt tänka om och kanske ändå göra ett försök och se om Greenquarden är så bra som många säger, för jag vill ju att ponnyn ska få så mycket "frihetskänsla" som det bara går nu i sommar och inte behöva gå i en sandhage och stå inne på nätterna, så om det skulle funka så vore det ju toppen! Vi får helt enkelt ge det ett försök, vad kan gå fel? Antingen så accepterar hon den eller också inte.. Vad jag vet nu är att hon inte får bli mycket tjockare, just för hälsans skull..


Hon har en riktig kagge just för tillfället, matvraket ;)

Dagens ridpass!

Debbie trimmades på banan i över 1h idag igen! Gjorde lite samma tänk som gårdagen och rullade även över bommarna imellanåt och försöka få henne balanserad, avslappnad samt gå på en rak linje med jämnt tempo över, gjorde även lite galoppombyten. Hon kändes riktigt fin, samtidigt som hon kändes himla okoncentrerad stundtals! Blev en hel del lösgörande arbeten så som skänkelvikningar, ställa/böja, övergångar och tempoväxlingar för att få henne mycket lydigare och alertare ör skänkeln. Om man ska gå på lydigheten så är den i princip alltid klockren, hon lyssnar oerhört väl och så småningom faller alla andra pusselbitar på plats också om man bara väntar ut henne.. ;) Dock tyckte hon det var hur jobbigt som helst när jag började kräva mer av henne i galoppen, fånga upp henne och få henne arbeta mer bakifrån-fram med ett riktigt tryck i galoppen, men efter en skopa tålamod och lite tragglande så sken den positiva sidan igenom och hon blev ruskigt fin!♥  Även den sista traven var himla bra, avslappnad och mjuk, nöjd!


Toppis trimmades på banan i en halvtimme! Lösgjorde honom mest och han var riktigt, riktigt fin idag! Fick en redigt go känsla ♥

En fråga till er!

Vad tycker/anser ni om Greenquard(munkorg)? Är det bra/dåligt?


Mask som begränsar gräsätandet.
Kan användas på överviktiga, fång - eller tävlingshästar.
Fästes lätt på grimman.
549kr

@school!

Sitter på samhällen och gör inte så mycket! Har datorkunskap och svenska efter lunch, sen slutar jag.

Hästarna vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på med idag, kanske blir det trim på banan igen eller också en lugn tur ut i skogen. Den som lever får se :)

Bilder från igår!





Snart läggdags!

Ska strax krypa ner i sängen! Har hunnit med det jag skulle idag, vilket känns great :)
Imorgon blir det en minst sagt lika fullspäckad dag, ska upp tidigt och fixa allting här hemma, skola 9-15.45, sen hem och rida båda+plugga mm!
Vi hörs!

Dagens ridpass!

Debbie trimmades på banan i över timman! Hela passet kändes sådär idag, hon var aningens okoncentrerad och jag likaså.. Egentligen såg det nog helt okej ut, men känslan var inte densamma och är man perfektionist enda ut i fingerspetsarna så nöjer man sig inte förrens precis allt sitter ;) Det var lite krassligt här och var, stundtals lossnade det och hon gick superfint! Men sen kommer det perioder då allt annat än själva arbetet är så himla mycket intressantare, men jag fick hela tiden mata på med massa uppgifter, både stora som små, krångliga som lätta så att vi hela tiden fick något att fokusera på! Galopperade över en massa bommar och ökade/minskade tempot samt jobbade massvis med lydnaden och få trycktet i galoppen, där skötte hon sig alldeles strålande bra, fina skruttponny! ♥ Fick henne dock hyffsat avslappnad och fin på slutet, så vi nöjde oss där! Nya tag nästa gång!


Toppis fick sig även han ett pass på banan i 1h. Han kändes för det mesta väldigt fin, dock är han en jäkel på att krulla ihop nacken och "låtsas se fin ut", så jag försökte hela tiden göra ett uppressande tygeltag och trycka fram honom lite så att han gärna blev mer lång än kort i formen. Jobbade även mycket med lydnaden vilket gick helt över förväntan, han väntade snällt på mig inför bommarna och travade lugnt över dom, lite skillnad från andra gånger då han tar bettet och sticker så fort en bom eller ett hinder dyker upp framför näsan på honom.. Nöjd med fisen idag! :)


Nevvan fick vila! Mer än så berättar jag inte eftersom det inte är min häst..

Fikatime!

Har ridit klart pållarna, dagens ridpass+bilder kommer upp senare! Nu ska jag fika innan jag kör in till stan med bilen, hjälp! Håll er inne för guds skull ;) Vi hörs snart igen med en massa update!

Mh-ridbyxor!

Ni kanske undrade varför jag inte köpte de där Mountain Horse ridbyxorna i fredags? Sanningen är den att jag ville köpa i barnstorlek eftersom det blir billigare då, men den storleken som jag behövde fanns inte där och jag hatar att prova ridbyxor i affärer så jag ville inte testa storleken mindre och heller inte köpa vuxenstorlek, för det var trots allt 200kr skillnad.. Så jag grabbade tag i ett par jw-brallor där jag vet vilken storlek jag ska ha och slipper pröva :)

Dock ska jag troligtvis köpa hem MH-ridbyxorna i veckan, woho!

Tävling hos Hastdiggaren.blogg.se


(bilden är länkad)

Vinn ett presentkort på 1000:- på ridresor! Du kan läsa mer om terränglägret här: http://hastsportresor.se/land/irland_portu_ungdomfakta.asp

Du kan vara med och tävla här: http://hastdiggaren.blogg.se/2011/may/bloggtavling.html#comment

Nu är jag vaken!

Idag ställde jag klockan relativt tidigt för att ta itu med dagens planer! Har morgonfodrat hästarna, pysslat lite i stallet och fyllt på vatten, lagt ut saltstenen i hagen mm och nu ska jag slänga i mig lite frulle!

Idag blir det att rida alla 3 hästarna på banan, markarbete står på schemat :) Får se lite hur det blir med Nevvan med tanke på att hon inte kändes helt ren i traven igår.. Får känna mig fram! Sen ska det övningsköras med bilen och naturligtvis putsas på utrustningen och plugga.
Vi hörs!



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se