Nya bilder!

Jag frågade ju er hur ni tyckte bloggen var, vad som var bra respektive dåligt! Fick väldigt mycket positiva saker som var bra, vilket var roligt att höra :) Men sen tyckte ni att nya bilder vore kul och självklart ska ni få det. Tog en massa med mobilen nu i helgen, tänkte slänga upp de någon dag när tiden räcker till. Sen ska vi troligtvis till ridhuset på onsdag så då ska jag se till att pappa fotar + kanske filmar? Om så vore önskevärt ;) Förra året tog jag nya bilder för jämnan, typ varje dag, men nu på senare dagar har man blivit lite bekväm och inte "orkat", men det får de bli ändring på!

Dagens ridpass!

Debbie: Red ut en sväng på förmiddagen i 1,5h :) Blev ner till rakbanan för lite trim där! Det blåste rätt så rejält så jag kan ju tala om att jag hade en ganska speedad ponny som gärna busade lite mer än normalt. Fast jag tyckte hon skötte sig grymt bra idag, bara galoppen där hon blir aningens laddad ;) Började först att lösgöra henne i skritten då det blir mycket enklare att komma in i en bra trav direkt sen, annars blir hon gärna lite tjaffsig! Hon var superfin i skritten efter lite sidvärtsrörelser, bogen in/ut osv. Lät henne få rulla på sin egna takt i traven en stund innan jag så småningom började styra & ställa över hur hon skulle gå! Idag fokuserade jag det mesta av travarbetet på rakriktning, övergångar och tempoväxlingar där hon ska behålla en stadig, bärig form och vara extra uppmärksam på mina hjälper, gick sjukt bra :) Hon vart så lydig & fin, bibehöll formen rakt igenom även fast jag samlade upp riktigt mycket repsektive längde! I galoppen blev det lufthopp och studs, men hon satte ett klockrent galoppombyte och lyssnade bra trots att hon var grymt piggeln, busfian! Avslutade passet som alltid med att trava av lång & låg och därefter en lång avskrittning hem.


Toppis: Blev ett joggingpass för honom i lite över timman! Han var spänd som en fiolsträng och tyckte det här med att det blåste var riktigt läskigt, helst när träden började gunga.. Travade på rakbanan en stund och lösgjorde honom, han var kalasfin & lyhörd på vägen dit, men sen när vi vände så blev han het & stark. Lite svårt att få igenom något arbete då när han blir som blockerad och bara gör tvärtemot mig, antingen så tar han bettet och sticker eller så går han bakom lodplan och taktar på stället, finns liksom inget mellanting! Men efter mycket förhållningar och åter förhållningar lugnade busen ner sig någorlunda så att det gick att jobba lite med honom :) I slutet gick det hyffsat och jag nöjde mig där!


Calle(grannens häst): Red ut en sväng i ca 40min och jobbade igenom honom i samtliga gångarter! Han var pigg och glad, fin med för den delen :) Dessutom visade han prov på att han minsann kan början till passage, hur härligt som helst när han fick den rörelsen.

Svar på kommentar!



Haha, men nu vet du! Jag vet inte riktigt, ibland kanske men inte på varje tävling :)

Sanning eller bara rent bullshiit?

"För ett par år sedan så tävlade jag Distriktmästerskapet i bruksridning med min förra b-ponny Magnum. Den tävlingen gick inget vidare, tror jag kom näst sist då pollen tvärvägrade gå över en presening och när jag skulle hoppa av för att försöka mig att leda över honom, hoppade jag till min förvåning rätt ner i en koskit... Äckligt! "


Nu till frågan: Är detta ett sant eller falskt påstående?

On a monday morning..

Självstudiedag stitter fint. Dock tror jag ingen pluggar en sådan här dag, men aja :) Jag var uppe tidigt imorse även fast jag blev erbjuden sovmorgon. Släppte ut hästarna och mockade, sen blev det frulletime! Dagen är ganska så lugn, ska rida mina två + ev, grannens pålle och sen ska jag nog bara ladda batterina inför veckan som precis påbörjat, eller jag kom just på att jag borde plugga lite med! Hade visst en svenska-recension som skulle vara inlämnad innan månadens slut.. ;)
Men ni får ha en bra dag, så höres vi latero! Pussss.

Ny kategori!

Har gjort en ny kategori vid namn "Sant/falskt". Kom faktiskt på en liten idé innan idag som ni på så sett kan få nytta av och lära er lite mer om mig och mitt "förflutna". Jag skriver-ni gissar! Det hela går alltså ut på att jag skriver ett påstående och så ska ni gissa om det påståendet är sant eller falskt :)
t.ex. Jag sökte till idol 2010, är detta sant eller falskt?
Och så ska ni gissa.. Låter detta som en bra idé? Hjälper ju till att fylla lite tomrum ifall jag skulle ha bloggtorka eller något och också en kul grej!

Första frågan kommer upp inom kort, så håll utkik ;)

Dagens ridpass!

Debbie: Blev en sväng ut i skogen på ca 1,5h :) Hon var lite bråkig ibörjan, ville vända om och mest stå på två ben, men sen fick jag fram henne. I sådana lägen får man försöka vara konsekvent, lugn och trygg, för ju mer du begär framåtdrivande hjälperna desto mer irriterad blir hon och det leder till att hon även ställer sig högre och högre upp! Hon är ganska känslig dam, så det gäller att inverka rätt så att säga.. ;) Väl på rakbanan blev det mycket travjobb & shiiit vad fin hon var! Lösgjorde henne först i skritten genom sidvärtsrörelser, när hon blev mjuk & följsam där övergick jag till traven. Hon gick i en fin, stadig form med ett bra påskjut från bakkärran. Gjorde öppnor och skänkelvikningar, samt reglerade tempot hela tiden och hon frustade, sög till på bettet och var allmänt avslappnad och ruskigt, ruuuuskigt fin Hon taggade till lite i galoppen och brallade runt som en tok, var mer i luften än på marken! Försökte hela tiden ge henne nya utmaningar så att hon skulle komma ner på jorden och fokusera på mig, blev galoppombyten på ett ställe! Hon förtydligade bytet rätt rejält och flög upp i luften och bytte, haha. Så jag lät henne få rejsa av sig innan jag samlade upp henne igen och då var hon minsann fin och kontrollerbar :] Travade av i en lång och låg form sen innan jag skrittade av!


Toppis: Red ut en sväng med en från grannstallet! Tog en tur på lite över 1,5h :) Toppis var riktigt lycklig att få komma ut och trava av sig riktigt ordentligt och jobba på! Dock blev han lite sur när det inte blev någon galopp och försökte med alla metoder uttrycka detta. Kan säga att jag bara väntade på att han skulle skicka av mig, han var som en banan i kroppen och det kändes som han var och varannan minut skulle explodera, haha. Men trots lite bus så höll han sig för det mesta i skinnet! Blev lite stark och springig i traven stundtals, men med mycket halvhalter och förhållningar så blev han mycket bättre :] I slutet rullade han på i en finfin trav faktiskt! Även skritten var fin, lösgjorde honom där genom lite skänkelvikningar & ställa, böja.
 

Skulle egentligen ridit Calle också. Men jag fick inte tag i grannen, så jag fick helt enkelt avstå ifrån det.. Tog mig istället en powerwalk/jogging-runda på ca 30-40min med hunden. Joggade halva rundan, riktigt skönt må jag säga! Och likaså som hästen måste hållas i trim, ska även jag också göra det.

Dagens "visste ni att..."

Visste Ni att man får använda pullarnosgrimma på dressyrtävlingarna från och med 2011? Enligt nya regler i tävlingsreglementet så får man det. Sen tror jag det enbart gäller på lokal & regional nivå, men jag är inte riktigt säker!

Så, ska ni börja använda pullarnosgrimma på dressyrtävlingarna nu eller? ;)


Debbie och jag på en klubbdressyr..

Söndagsmorgon!

Nu ska jag alldeles strax kila ut till stallet och rida. Man får inte gå miste om detta underbara väder idag :) Strålande sol, klarblå himmel och även fast det är minusgrader så värmer solen mycket! Var ute tidigt i stallet imorse, efter utsläppet så drog jag igång med mockningen. La in massa nytt torv i boxarna, så det var mjukt och fint! Alltid skönt att fixa allt på morgonen! Men ni får ha en superbra söndag, så höres vi mer under dagen.
Pusssss!

Dagens inköp!


Köpte en hövåg på granngården för 39kr. Måste faktiskt tala om att vi inte haft använing för en sådan här förut, vi har räknat själva och gett hästarna lite på måfå. Men nu ska Debbies mage minska lite på storleken så tänkte att det vore passande med en hövåg då :)

Hittade även sjukt fina täcken på granngården. Var nära på att köpa ett horseware Rambo-täcke till Debbie, fanns ett kvar i hennes storlek! Galet snyggt alltså. Men som sagt, måste spara till Göteborg, så jag fick hålla tassarna borta..även fast det kliade i fingrarna ;)

Hurtbullen!




Jag har kommit på att det är kuuul att leka med webbcamen liite!
Efter jag släppt in hästarna, kvällsfodrat och gosat lite med dom, så begav jag mig faktiskt ut och powerwalkade i skogen ca 30-35min :) Sprang även den sista biten hem för att vara lite extra duktig sådär! Himla gött! Imorgon ska jag nog vara lika duktig + 3 ridna hästar på det med, woho.

Dagens "ridpass" !

Får tyvärr meddela att hästarna får sig en ofrivillig vilodag idag. Dels för att jag inte har någon möjlighet att ta mig till ridhus då jag inte har någon skjuts och också för att det blåser storm och hästarna är helt hispiga & är mer i luften än på marken. Skulle ut och rida innan, men fick inte tag på hästarna och de sprang & sprang, hoppade över diken i hagen och var överallt! Fick in dom tillslut och då insåg jag att det mer skulle göra skada än nytta att bege sig ut och sitta på en fiolsträng till häst som gång på gång kunde explodera.. Man får ju faktiskt inte ut så mycket av ett sådant ridpass, sen har de motionerat rejält i hagen på morgonen. Jag ger inte hästarna vila bara för att jag inte orkar eller bara för att jag inte känner för det, jag vill VERKLIGEN rida och får ångest över att ta sådana här "ofrivilliga" beslut, men ibland kan man inte rida bara för att rida liksom. Man måste faktiskt tänka på hästarna och deras eget välbefinnande! Jag själv anser att bege sig ut nu är för riskabelt och ger ingen nytta alls och jag har haft mina hästar så pass länge att jag känner dem innan och utantill, så jag vet hur de beter sig i olika vädersomslag. Så då får jag allt trotsa mig själv lite :) Så kan det bli ibland, men nu blir det hårdträning hela veckan! Inga mer vilodagar i onödan. Usch & fy för en sådan här dag alltså!



Tog iaf in hästarna och bytte täckena till ett par mer fodrade, så att de inte fryser. Lunchfodrade och pussade på dom lite :) Nu ska vi iväg och käka ute, så kommer hem lite senare. Så jag hoppas de klarar sig ute i stormen! Höres senare gott folk.

Snöstorm?

Det kan man verkligen fråga sig. Blåser så snön yr överallt! Och det blåser inte lite heller.. Kom in från stallet för ett bra tag sedan, mockade och fixade efter utsläppet! Hästarna uppskattade inte vädret precis, men med hö i hagen gick det snäpet bättre iaf :) Nu ska jag gå ut & rida med en från grannstallet! Vet faktiskt inte vilken häst jag ska ta nu först, Debbie kan vara aningen vass en sådan här dag och bli ännu busigare ju mer det blåser. Det kanske är bäst att rida henne efter själv sen, fast sen är det ju ändå bra med sällskap! Beslutsångest....

Men vi höres efter ridningen,
då med lite mer update också. Tills dess, ha det bäst ;)


Bjuder på en färsk bild, haha. Osminkad och ofixad, men aja!

Min kära säkerhetsväst..

..har gött sönder IGEN! Eller rättare sagt, min 3:e säkerhetsväst har nu valt att sluta fungera. Beror detta på dålig kvalité, eller är det bara jag som "misshandlar" den så pass mycket som den används? haha. Pappa får ta och kika på den imorgon och se ifall den går att fixa, annars får vi lämna in den och hoppas på den 4:e säkerhetsvästen ;) Det företaget som tillverkar västen tjänar då inte in några enorma mängder på mig...

Dagens ridpass!

Debbie: Red ut en sväng på 1,5h :) Idag var ponnyn mer vild än tam, hade tassarna uppe i det blå! Red ut tillsammans med en från grannstallet och Debbie blev så pigg & glad. Hon tyckte det var så himla kul och for överallt, en del gånger busade hon till rejält, nästan så att matte hängde löst i sadeln där ett tag.. ;) Men trots en liten het, överladdad busponny försökte jag göra det bästa av situationen och rida normalt & ignorera problemet helt enkelt, men det var inte speciellt lätt för hon låg på som sjutton. Vissa stunder började hon slappna av och söka sig neråt-framåt, andra stunder blev det kaprioler, lufthopp, stå på två ben eller bara stå och hoppa på stället! När vi red ensamma hem den sista biten sen då blev det mycket lösgörande arbete för att råda bot på piggelinponnyn, efter lite sidvärtsrörelser, övergångar, tempoväxlingar mm gick hon riktigt fint i en avslappnad form!


Toppis: Joggade ut honom i 40min! Åhh, han var så himla fin idag Mjuk och följsam i munnen, stadig på tygeln och hade ett bra tempo. Jobbade mycket med tempoväxlingar, ställa & böja och idag var han riktigt lyhörd o fin! :)
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se