Dagens ridpass!

Debbie: Spännande ridtur, riktigt intressant och jag kan inte riktigt sätta fingret på hur det kändes.. Riskerade livet och red en timme barbacka ute i skogen, supermys! :) Hon var superlugn enda till hon hörde något riktigt kusligt i skogen, då blev det liv i ponnyn. Slutade mycket riktigt med att jag flög av rätt på isen och hade ingen chans att klamra mig fast på ett superhalt stalltäcke! Det hade väl kunnat förhindrats om jag bara tänkte ett steg längre än ponnyn, men som sagt är det sådant som man kommer på när man väl ligger på backen, haha. Lyckades ta mig upp igen med hjälp av en snöhög så att vi kunde fortsätta vårat påbörjade arbete. Jobbade mycket med sidförande hjälper, halter och rakriktning så hon blev lydhörd & lösgjord, hon var superfin ;) När vi slutligen bara hade avskrittning på långa tyglar hemåt, så kommer naturligtvis en lastbil bakom oss.. Vi ska inte gå in på detaljer, men Debbie är otroligt rädd för stora fordon och då gäller det att vara konsekvent och lugn, inte drabbas av panik utan bara försöka stötta Debbie så gott som det går, som tur var gick det bra idag och han som körde tog verkligen hänsyn till oss vilket uppskattas till tusen :)


Toppis: Joggades ut i 40min :) Inget speciellt märkvärdigt pass, bara fokus på att få honom lösgjord och framme för skänkeln!

Nästa inköp!

Nästa inköp blir en fårskinnspadd. Som ni såg på en videoblogg jag la upp för ett tag sedan så visade jag er min slitna fårskinnspadd som snart har gjort sina sista dagar. Inköpet blir i samma veva som jag ska hämta mina nya eller gamla tretorn på Charlies :) Eftersom jag inte hittade en Kl-väst på mässan heller så tänkte jag eventuellt kika på en där och kanske köpa!


Har ju fått studiebidrag, så nu är jag sugen på att shoppa upp alla mina pengar igen.. ;)
Vaddå shopaholic?


Jag är sugen på någon av de här västarna, sjukt fina!

Angelica gjorde det!

Hon tog hem segern igår i Världscupsfinalen, bara 23år gammal, men sicken omhoppning hon gjorde ;) Hon satte stor press för de lite större ryttarna som inte kunde slå henne. En ny talang är född kanske? I lördags kom hon även 2a i en hoppklass, riktigt duktig tjej det där!


Taget ur hästmagazinet online.

Haft fullt upp idag!

Ändå har jag inte hunnit med allt jag ville.. En vecka kommer med fullt schema, ingen rast, ingen ro! Men det får gå, sova kan man göra längre fram, inte sant? ;) Hästarna ska gå varje dag + att utrustningen ska putsas ORDENTLIGT och sen är det mockningen & pluggpluggplugg.. Dessutom är ju skoldagarna långa, woho.

Så ni får ha lite förståelse för att jag inte kan uppdatera 24/7, inte lätt när jag driver bloggen själv + att jag har 2egna hästar som ligger på mitt ansvar + massa utöver det, men jag försöker så gott jag kan ;)

Aja, blev glad när jag loggade in här och såg att statistiken hade ökat. Riktigt kul :) Hoppas ni nya läsare stannar.


Helgens lyckade köp! Älskar dom :)

Dagens ridpass!

Debbie: Red ut en sväng på 1,5h :) Blev samma runda som igår då underlaget är som bäst på just rakbanan! Ponnyn var galet pigg & glad idag med, hon är som en tickande bomb att rida med andra ord. Men ibland är det bara positivt när hon är så het & känslig, för dessa två dagar har hon varit helt underbar även fast hon varit väldigt explosiv och svår att komma åt, men när man väl gör det får man en jättestadig, mjuk, härlig & följsam ponny som bara väntar på att anta nästa nya utmaning ;) Idag var hon ju inte sen på att hugga in på den där fina längningen igen, dock varade den inte så länge eftersom hon blev rädd för något och kom ur fokus, men jag ska ju inte glömma de fina samlingarna och lydigheten hon bar på idag, sicken ponny när hon visar alla sina kvalitér alltså, säger bara wow! ♥ Hon satte sig fint på baken i galoppen och bar upp sig själv superfint och kunde gå i en kort, samlad galopp i ett jämn tempo likaså som hon kunde gå i ett friskare tempo utan att tappa tempot och rinna iväg. Även trav & skritt gick kalasbra och hon var riktigt lösgjord på slutet!



Toppis: Red ut en sväng på rakbanan i 75min :) Han om någon var piggelin och laddad idag, fick försöka ha tålamodet och inte göra en stor sak av det hela när han satte igång och for runt åt alla håll & kanter. Försökte mig bara på att rida framåt, ha kvar rakheten så att han inte for runt med alla kroppsdelar huller och buller och bara ignorera att han busade runt! Han var så himla glad, vilket är förståeligt, men han kan bli lite bråkig när han är så pass piggelin som sagt, men han lugnade ner sig på slutet och blev himla fin & hade en hög ridbarhet ;D Han var superglad och nöjd efteråt när han fått bli av med lite överskottsenergi, buspöjk ♥

Shopping a lá Eurohorse!


*Lädergrimma
*Foxfire pälsglans + "sprutpipett"
*Kingslandstrumpor
*Hansbo schabrak




*Swarovski-pannband med regnbågsfärger!
*Jw-ridbyxor
*Jw-schabrak









Mina nya älsklingar Mountain horse supreme high exklusive line :D
Bilderna gör dom inte rättvisa, men de är superfina verkligen! Köptes från Skara hästsport och då fick jag även ett par kilklackar till på köpet, kalas.


Vann även knäckebröd, så nu blir hästarna glada ;)

Göteborgs horse show dag 1 & 2!

24februari

Åkte med skolan ner denna dagen, så vi behövde inte betala någonting. Riktigt nice :)
Vi sprang mest på mässan och kikade på allting, shoppade & trängdes med folket. Vi gjorde även reklam för Charlies och våran skola eftersom vi hade våra skoljackor på oss, haha.

Efter ett par timmars shopping gick vi och kollade på clinicen med Andreas. Väldigt lärorikt och även kul att se alla hans hästar och hur duktig han är :) Vi kikade även på morgondagens vinnare en liten stund på förmiddagen och även en annan hoppklass, men på det stora hela var vi och sprang runt på mässan. Missade tyvärr 150-hoppningen på kvällen, dock hann vi se Roffes superfina och härliga runda som till sist ledde till en seger, synd bara att man inte var där vid prisutdelningen, men aja! Vid den tiden satt jag på en buss som tog oss till det stället vi skulle sova på och vi hittade faktiskt rätt bra, efter vi frågat lite folk!

Om jag ska vara ärlig var väl mässan en liten besvikelse! Såklart fanns det massor saker och jag gjorde några fynd, men jag hade hoppats på mer utbud bland Kingslandsaker, jag tyckte mig mest se en utförsäljning av gamla kollektionen där det bara finns ett par storlekar kvar, dessutom föll mig ingen i smaken.. Eller jo, hittade den västen jag ville ha, men det fanns antingen i xxs eller i s och jag ville ha xs, tänkte köpa den i small dagen efter sen istället och då fanns den inte kvar. Men jag hittade en massa annat skoj istället :)


snyggast.se! Haha jag & Lindaaaa :D


Vi köpte popcorn ifrån Tintin aka Popcornkillen såklart ;)





En del av klassen :) Np1H!

25 Februari

Vaknade upp någonstans i Göteborg, jag och en kompis fixade oss och sedan tog vi bussen ner till Scandi. Snacka om skills när vi kommer till busshållsplatsen precis när bussen kommer, vältajmat ;)
Pappa var på plats där nere så vi kunde lägga in lite shoppingkassar i bilen innan vi for till mässan. Hann gå en sväng runt innan vi traskade in till arenan för att kolla på finalen av morgondagens vinnare och därefter speedhoppningsklassen!

Eftersom vi nästan kunde mässan utantill sen gårdagens vandring runt där så tittade vi på showerna lite mer. Såklart gick vi ett par timmar på mässan också, man kan ju inte se sig mätt på alla grejjer! Vad härligt det skulle vart och vara ekonomiskt oberoende, bara strosa runt och plocka på sig det som föll en i smaken.. Men det är minst lika härligt när man kämpat ihop en klirr i kassan och få köpa det man länge sparat till, den känslan är nog minst lika bra, om inte bättre, tror jag.

På kvällen var det en hoppklass, sen lite uppvisning från Flyinge och därefter six bars. Alltid lika kul att kolla på "höjdhoppningen". Iår klarade Marco Kutscher 185cm och vann därmed klassen :) Kommer ihåg att Robert Whitaker hoppade 190cm förra året, inga dåliga höjder det där..

Åkte hem när allt var slut och ville mer än gärna åka tillbaks, älskar stället!

Shoppingsakerna kommer upp i ett annat inlägg! :)

Ni glömmer väl inte bort?

Det är just nu sändningar ifrån Göteborg horse show på svt24. Det hoppas jag ni inte missar ;) Både hoppning & dressyr 21.15-23.15.


Allt jag har att berätta om Gbg Hs kommer upp imorgon.. Hinner inte ikväll, men imorgon har jag tid! Ibland räcker inte tiden till helt enkelt.. :(

Melodifestivalen..

börjar strax. Ska hoppa in i duschen och sen kika på det! :) Har massamassa uppdatering på gång, men tiden känns oerhört kort. Men som sagt, ska sammanfatta Göteborg horse show ikväll och visa er vad jag köpte, så håll utkik.
Pusss!

Dagens ridpass!

Debbie: Blev en sväng ner till rakbanan på 1,5h för att trimma lite :) Hon var galet piggelin och hade mycket överskottsenergi, ibland kan det ju faktiskt vara till en fördel om man lyckas omvandla denna heta, busiga lilla ponnyn till att lägga överskottsenergin på arbetet och på så sett få lite mera tryck och styrka i det pågående arbetet. Men det är inte alltid så lätt som det låter, framförallt inte när man har en svårriden ponny som är riktigt känslig samtidigt som det är mycket turbo och såklart ett sto jag handskas med ;) Gjorde först mycket övergångar, sidförande hjälper, tempoväxlingar för att jag skulle få henne mer lydig och framme mellan hand & skänkel, hon var oerhört positiv och glad åt allt idag och lyssnade riktigt bra! I galoppen fick hon mest rulla på till en början, men en liten bit på slutet så satte jag mig ner i sadeln och samlade upp henne, hon var suuuperfin! Efter det blev hon galet het, var svårt att få igenom det jag ville.. "Men ingenting är omöjligt", fick henne till slut sjukt, sjukt fin och eftersom det fanns så pass mycket explosivitet i den lilla damen idag så la jag in en längning, tror ni jag blev förvånad eller när hon kom in i värsta svävmomentet. Jag tappade helt hakan och dog, så jäävla fin & vilken känsla när ponnyn svävade/flög fram! ♥

Den känslan kommer jag bära med mig en bra bit fram i livet, den känslan var så obeskrivlig! Kan knappt finna ord, den stunden var en riktig upplevelse där jag fick känna på vad det faktiskit finns att plocka fram i damen. Hon kan, vi måste bara hitta de rätta knapparna först :)


Toppis: Joggade ut en 40min sväng, hunden fick även hänga med som sällskap! Toppis var riktigt fin idag faktiskt, väldigt lyhörd & samarbetsvillig! Man matar på med massa uppgifter och han bara tar emot och utför, så himla positiv inställning :) Travade en del och lät han mest få rulla på framåt, dock så kortade jag upp honom rätt mycket en bit så att han fick gå i en kort trav vilket är lite svårt för honom. Han vill ju gärna bli lite lång och ramla iväg, men idag gick han faktiskt riktigt bra ;D

Hemma igen!

Och jag vill verkligen tillbaks! Nästa år måste jag köpa seriebiljetter så att jag kan befinna mig på plats hela dagarna :) Men de två dagarna av Göteborg horse show har varit otroligt bra. Mycket shopping, dregglat över fina hästar och saker, varit med my friends och busat lite, hälsat och även skällt lite på popcornkillen Tintin, haha ;)

Nu ska jag springa ut och mocka. Sedan blir det GP-ponny live på webben och därefter ska jag rida hela eftermiddagen lång, hästarna är galet pigga och hade tydligen stuckit till grannen igår när bror min var aningens klantig och glömde stänga för tråden vid insläpp! Säkerhetsväst och hjälm på, sen får det gå hur som helst ;)

Uppdatering väntas senare, så håll utkik!

Dagens "ridpass" !

Hästarnas sista vilodag! Imorgon blir det ridning igen, så jag har längtat ;)
Saknar som sagt mina små pälsbollar något otroligt mycket, men imorgon blir det ett kärt återseende igen ♥

Dagens hiss!


Swarovski-pannband
Älskar blingbling och vad vore inte ett träns utan swarovski? Tyvärr äger jag inget sådant ännu, men snart kanske ;) Något som ska införskaffas inom en snar framtid! Det piffar ju upp lite extra på ekipaget och dessutom glittrar det riktigt mycket och är såååå fint!

Finns bland annat på Cheval ridsport för 725kr i färgerna ovan, ord.pris 985kr. Passa på att fynda!

En fråga till er!

Hur mycket tid lägger ni ner på era hästar varje dag?
All utför ju sitt arbete olika och ingen är den andre lik i vårat sätt att lägga tid, energi och skötsel av våra hästar. Men hade varit kul om ni svarat på denna fråga eftersom det skiljer sig så från person till person :)

En del är ju verkligen effektiva och snabba att sköta, rida och fixa sin häst, en del är långsammare och tar mer tid på sig och ryktar längre, rider längre, helt enkelt spenderar mera tid i stallet. Jag säger inte att något är bättre än det andra, för det är det absolut inte. Huvudsaken är att hästen mår bra och trivs i den situation den befinner sig i, sen är det ju också viktigt att man inte slarvar och är nogrann när man fixar sin häst och den gäller hur snabb man är, eller hur långsam eller hur "lat" man än är. Hästen kan inte sköta sig själv och det är därfär du är där och ska ge den en hjälpande hand ;)

Dagens ridpass!

Båda hästarna vilade! Pappa har hand om dom, så jag hoppas han tar väl hand om de idag ;) Men det VET jag att han gör. Jag saknar såklart mina bäbisar ♥ ♥

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se