Design!

Ny design kommer troligtvis upp imorgon! Tills dess hoppas jag ni läser igenom inlägget under och kommentarer! Tog sin lilla tid att skriva det där och rota fram alla bilder långt ner i datorns minne, haha :)
Ska nog dra till sängs snart, upp 7 för att släppa ut hästarna och sedan rida! Kusinen kommer på em och då ska vi kolla på skräckfilm, hehe ;) och så ska jag göra designen med ja.
Sov gott allesammans!

3år tillsammans-31okt 2007-2010!

Det var sommaren 2007 vi efter 1års tjat från min sida bestämde oss för att åka ner till det omtalade stället Östragårdens ponnystall(ett försäljningsstall som tyvärr inte finns idag). Hade bara hört en massa gott om detta stället och jag var helt bensäker på att när jag skulle köpa ponny, skulle jag köpa den ifrån Charlotte och så var det bara :) Jag hade provridit andra ponnyer från ett annat ställe, men det var inget för mig. En varm sommardag stod vi där på gårdsplanen och jag fick mig mitt första möte med östragården, det var lika bra som jag hade förväntat mig att det skulle. Jag provred 4 ponnyer den dagen, men det var ingen som direkt klickade, så en besviken Sophie åkte hem igen..

Vi väntade hela sommaren och halva hösten, men den 28okt 2007 drog vi ner dit igen. Denna gång hade jag fastnat för en skimmel som hette Oh, just go big. Men jag hade även sett att en brun liten fara som kallades för Debbie precis hade kommit hem från dess fodervärd efter några veckors utlåning. En ponny som stått där ganska länge utan att blivit såld, hon var så pass speciell att ingen riktigt fastnat för henne. Tydligen trivdes hon inte med att ha olika ryttare på ryggen, därav hon blev utlånad ett tag! Iaf, så fick jag reda på när jag kom ner att jag skulle rida 4hästar. Först Debbie, sen Chalia, Cordessa och Bigge!




Egentligen var det inte tänkt att jag skulle prova några c-ponnyer alls, men det var mer sagt än gjort! Charlotte tyckte jag skulle testa Debbie eftersom hon trodde att det var en ponny för mig :)

Jag började rida Debbie. Eftersom jag var van vid min lille söta, late, sega b-ponny så var det som att gå från en gammal rostig volvo till en ferrari, riktigt stor skillnad minsann! Därför blev min ridning lite däran, jag var inte riktigt anpassad till en turboponny ännu, men provridningen gick trots allt bra och jag fastnade för denna lilla ponny. Hoppade ca 80cm och efter det sken jag som en sol, det var denna ponny jag skulle haaaaaaaa! Fortsatte att rida de andra, men ingen sa riktigt klick. Mina föräldrar tyckte Cordessa var fin, men jag var helt såld i Debbie så jag såg inget i de andra hästarna. Jo, jag var fortfarande lite sugen på Bigge, men det slocknade mer & mer.

Senare den kvällen ringde vi till Charlotte. Vi skulle köpa Debüdantin! Och snacka om att jag var lycklig???

Sent en torsdagskväll den 31okt 2007 åkte vi ner till Östragården för att hämta denna lilla ponny. Hon stod i stallgången när vi kom eftersom ett gäng nya ponnyer från tyskland kommit ner samma kväll och det var fullt i stallet. Men vi lastade, skrev på papper ochså, sen rullade vi på hemåt! Då var hon verkligen MIN :`) Hemresan gick bra och hon kände sig hemmastadd ganska fort faktiskt!

Dagen efter skulle jag rida. Hon var superfin och jag var strålande glad! Men det var inte det lättaste att rida henne, hon var en ganska svårriden dam att ge sig på, väldigt speciell, men det var det som gjorde henne så personlig! Åkte av 4ggr på 3veckor, kände mig ganska så skillad, haha :) Och i början skulle hon inte gå över en enda bom, men efter lite spekulering så fick jag reda på att hon knappt aldrig markarbetats i tyskland, endast hoppad så att säga. Men den dagen hon inte gick över en enda bom, då bröt jag ut i gråt för jag trodde att det var något fel på henne, men förstod ju såklart senare var det berodde på ;)
Ridningen fortsatte att rulla på. Hon kunde resa sig och busa runt lite, men så länge jag kände mig trygg gick det bra! Uteritterna var hon helt galen på, jaa gud, det ska vi nog inte ens tala om, haha. Vildponniii!
Hoppningen gick bra och vi hoppade över 1m hur enkelt som helst.
Men så en dag råkade vi ut för en liten olycka. Vi skulle ut och rida, men hon började bråka och resa sig och så! Till slut reste hon sig alldeles för högt att vi gick över, rätt över stenmuren.. Livrädd vart jag, men Debbie lyckas på något sett vrida sig om i nedfallet och landade lyckligtvis på hovarna. Jag dessvärre landade rätt bland alla stenar och smällde i höften rätt rejält :/ Tog ett tag innan vi junde rida ut ensamma efter det, för troligtvis blev hon rädd för något i samband med olyckan, så vi fick rida ut med sällskap ett tag ibörjan!
Men "efter regn kommer solsken". Det dröjde inte så jättelänge tills vi verkligen litade på varandra igen och kunde rida ut själva :)



2008 rullade på bra. Vi var ute på en del tävlingar i hoppningar. Ibland gick det super, ibland dåligt. Hon var ponnyn med humör ;) Våran första hopptävling ute blev helt crazyy, hon stod och stegra som en galning och studsade runt som en tok! Fick ingen känsla på framhoppningen alls, för hon vart rädd för alla andra hästar. Jaa, det var verkligen en spännande upplevelse!


Vet iaf att vi kom 4:a i en LD hösten 2008. Jäklar vad glaaaad jag var då, hade det inte vart för att hon busade lite ibörjan så hade vi kommit högre upp i placeringen, men jag va grymt nöjd ändååå :D


Året 2009 gick även det bra. Min ridning utvecklades och även Debbie, vi blev mer och mer samspelta! Dock så svajade hoppningen rätt rejält efter en hel del felbedömning och missförstånd, men vi bygger upp det sakta, men säkert och det är vad vi håller på med idag. Mitt självförtroende är tyvärr inte på topp efter ett par dykningar rakt ner i hindrena osv. Iaf, så började vi starta klubbdressyr med helt okej resultat! Debbie blev även finare och finare i ridningen ;)


2010 har gått från klarhet till klarhet. Ponnyn är finare än finast och det går bara bättre & bättre. Nu har vi kommit upp en bit på ribban, men dock har vi en hel del kvar! Hon har verkligen utvecklats och jag med! Verkligen stooor skillnad sen vi köpte henne. Trots en hel del motgångar har hon varit den ponnyn som lärt mig mest, vad är det man säger..? Man lär sig mer på en busig ponny där man får lite mer att bita i! Sanning säger jag bara, för det är precis vad det varit för mig. Debbie är ingen lätt ponny, men ack så mycket man lär sig :) Idag går hon som en klocka, målet är ett fortsatt arbete inom dressyr och också tävling. Börjar konkurrera lite om placeringarna i dressyren och så småningom komma ut på ngn LD hopp. Hon kan hoppa och jag med, men tillsammans måste vi jobba upp förtroendet för varandra så vi verkligen är redo för högre höjder :]

Kapacitet finns det iaf att plocka ut av stumpan ;)

Måste även poängtera att jag tävlat 3st starter i hopp detta år. 2/3 nolla! Så vi är nog på rätt spår ändå :)

Nähepp, nu orkar jag inte skriiiva mer! Hoppas det räcker och kommentera nuuuu!!!

Jag och Debbie firar 3år tillsammans idag juuuuu!
Älskade, älskade, lilla ponnyyy ♥

Ponnyn med DETDÄR lilla extra!
♥ Tänk om alla fick ta del av en sådan guldklimp :)
Debbie kommer nog förbli kvar i våran ägo tills döden skiljer oss åt. Hon är en sådan pass speciell ponny och hon har verkligen borrat in en plats i varenda i familjens hjärta och då är det givet att en sådan här ponny är alldeles för personlig för att sälja. No way att hon är tillsalu, sådetså! Istället ska vi ta föl på henne och ge henne den kärlek och ompyssling som behövs, för när man är prinsessan i stallet så måste man också stjäla den mesta uppmärksamheten ;)

Dagens ridpass!

Debbie: Blev ett markarbetspass på banan i 1h, sen efter det gick jag en sväng med henne upp på vägen som avskrittning! Blev ett väldigt intensivt pass idag så skruttan var svett från topp till tå.. :) Gjorde mycket sidförande hjälper i skritten för att lösgöra henne innan jag börjar med traven, det underlättar väldigt mycket för då slipper man allt arbete i traven sen. Väl i traven var hon verkligen superfin, trampade under sig bra och blev nästan lite seg för att hon bärde upp sig på ett helt annat sett, vilket bara är positivt ;) Dock så "shakeade" hon huvudet lite när hon inte fick något att tänka på, så jag matade på nya uppgifter hela tiden och hon bara sökte efter mer & mer, riktigt skoj med andra ord! Galoppen var också bra bärighet och en mycket hög ridbarhet, jag riktigt satt och njöt uppe i sadeln! Hoppade lite olika linjer sen och hon skötte detta ypperligt! Bara jag RED och lät henne få sköta mycket själv så gick det finemang och hon hade jämna, rytmiska galoppsprång mellan linjerna :] Jag har sagt detta innan och jag säger det igen: Käääärlek till ponnyyyyn! ♥


Toppis: Red ut en sväng på 70min :) Vet inte vad det är med den hästen alltså, han är satans pigg och kryper ur skinnet var och varannan minut. Nä, om man skulle ta och minska ner fodret kanske? ;D Han höllt låda hela turen, så han var svett överallt när vi kom hem igen, hela rumpan var sjöblöt! Travade och galopperade iaf på sandvägarna och stundtals var han fin :] I slutet tränade vi mycket på att han skulle ta halvhalterna och förhållningarna bra, gjorde även mycket övergångar så att han hela tiden skulle lyssna på mig!

När det kommer snö ska han minsann få komma ut och plumsa i djupsnön.. så kanske lite energi förbrukas? :)

Nu ska jag sticka ut och släppa in ett par innesugna hästar, vi höres laterooo.

Vet ni vad?

Idag är det exakt 3år sedan vi hämtade hem min underbara lilla ponny DEBÜDANTIN! Därför kommer jag ikväll skriva en lång text om henne från när vi provred henne tills nu samt slänga upp ett och ett annat fotografi. Så mina vänner, håll utkik ;)


Bästa ponnyn ever!

Årets sista lokala tävling..

Blir faktiskt på JFK(Jönköpings fältrittsklubb) den 14nov. Jag är riktigt taggad på revansch! Ska verkligen försöka rida så bra som möjligt så vi gör två riktigt bra ritter nu den sista lokala tävlingen för iår. Hade känts sjukt gott i sådana fall, men det beror ju helt på prinsessans dagshumör den dagen och hur jag löser det! Men det återstår att se. Ska rida LC:2 och LB:1.

Vintertid!

Hoppas ni alla har ställt tillbaks klockan 1h nu. Det gjorde jag igårkväll, fick sova tills 8(9egentligen), så det vart ju lite sovmorgon för mig iaf :) Skulle egentligen gått upp 7, men råkade göra något konstigt med mobilen när jag skulle ställa in snoozknappen, haha. Har iaf varit ute & fodrat hästarna, släppt ut dom och sedan mockat!
Ska strax ut igen och rida. Blir markarbete med Debbie och Toppis får nog komma ut i skogen idag igen :) Mörkt lär det ju bli fort idag, så bäst att börja i tid så man hinner in innan mörkret faller inpå.
Ha en bra dag allesammans!


Ska jag vara riktigt ärlig så längtar jag liiite till julen faktiskt! Så mysigt med allt som hör julen till ju :)

Dagens ridpass!

Debbie: Red ut en 90min runda :) Hade tänkt konditionsträna henne med mycket galopp och så! Ibörjan var hon i sin egna lilla värld med den där lilla egna viljan, hon tyckte hon kunde få bestämma vägen lite själv och det såg nog minst sagt roligt ut när hon försökte bryta ut mot dikena hela tiden, eller vingla runt på vägen :P Men efter vi kommit över hennes tradionella "testväg" så började hon lyssna mer på mig :] Travade och galopperade på sandvägen, hon var galet pigg och var lite mer högre i formen, hade gärna velat ha henne mer neråt-framåt som jag fick henne stundtals! Galopperade även på en superfin mjuk grusväg med precis nylagt underlag, hon rullade på finfint med en djupare form hela den biten ;) På slutklämmen var hon ruskigt fin den lilla filuren, jobbade henne massvis med sidförande hjälper i skritten för att sedan direkt gå över till trav, då var hon lösgjord som tusan och allt satt helt klockrent! ♥


Toppis: Blev samma runda med honom! Han skötte sig idag, men grymt laddad var han minsann :) Gick på tårna och det kändes som om han närsomhelst skulle skjuta iväg mig ifrån sadeln, man riktigt kände hur bakbenen laddades! Som tur var inträffade det inte, men han höll på att krypa ur skinnet några gånger. Traven var fin, dock lite springig sina stunder :) Galoppen kändes också bra, han fick en jättebra galopp och han studsade som en liten buse innan! Även fast han är så pass pigg & stark så är han ändå lyhörd och lyssnar på en, han försöker alltid göra sitt bästa även fast det blir lite bus involverat ibland också ;D Knaaaashäst!

Usch ja, snacka om att vinna stilbedömning.. hm..?

http://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM

Kolla klippet. Det kan man tala om en riktig nötkrossare, tycker synd om hästen bara som utsetts för de trycken! :(

Dagens.. utrustning!

Kingsland Briony red :)



Finns även i blåfärgat också!

Dessa tröjor får verkligen en fet hiss av mig :D Riktigtrikgit snygga! Vad tycker ni?
Finnas att köpa här för 879kr :)

Godmorgon!

Godmorgon allesammans! Har precis slängt i mig lite frulle och ska sticka ut till stallet & rida strax. Var ute imorse och släppte ut de fyrbenta vännerna & sedan mockade jag och fixade klart allt i stallet :) Vilket jag alltid brukar göra på morgonen eftersom då slipper man det sen.
Idag kanske det blir 3 hästar att rida, får se lite först bara! Mina ska ut i skogen & om det finns tid över får väl grannens pålle komma ut en sväng också :] Jag är ju inte den typen som skyndar iväg med mina och rider dom på nolltid, utan jag tar alltid god tid på mig och ryktar gärna nogrannt i 1h än slarvigt i 10min, sen får de oftast gå en liten längre runda i skogen och bara det tar ju sin tid.. Pedant kanske det kallas? haha ;)
Nähe, nu ska jag röra på fläsket och se till att få saker och ting gjort, tjingeling!

Svar till Ellen :)



Det gör du helt rätt i :)
De är verkligen så grymt snygga!

Dagens ridpass!

Debbie: Blev ett dressyrpass på banan i över 1h :) Men det var inte först förrens på slutet hon verkligen gav efter och lossnade, då blev hon superdupermega fin verkligen! Började med att lösgöra henne i skritt & trav genom voltarbeten, sidförande hjälper mm. Hon var stundtals fin, men blev något hög i formen ibland och ramlade iväg.. Eftersom hon går som bäst i galoppen så valde jag att arbete lite mer med den idag, red igenom henne riktigt ordentligt och gjorde övergångarna trav-galopp en hel del och tränade på galoppfattningarna! Hon var kalasfin att rida och ojoj vilken power det blev och hon trampade under sig ruskigt bra. Testade några galoppombyte men utan resultat till en början, men efter lite kämpande så började hon fatta vinken. Med lite mer träning på det kan det nog bli jättebra, hon är så pass lättlärd så jag ser inga problem i det alls ;) Den sista halvtimmen tragglade vi övergångar, voltarbeten osv och hon kom mer och mer till ro, kändes finare & finare i formen och hon blev riktigt ridbar, jättenöjd ♥


Toppis: Blev ett dressyrpass på banan i 1h! Känslan var absolut inte på topp idag, fick inte till det något bra någonstans och Toppis var uppe i det blå & for. Aja, thats life :) Han var iaf grymt pigg och ramlade gärna på och blev lite väl stark, dessutom riktigt känslig så det är svårt för mig att samla upp honom! Får slita som ett djur, ibland går det och ibland blir det lite väl för mycket att han blir bakom hand, men det är som en balansgång typ :] Galoppen blir iaf bättre för var gång, det är bara att få honom lugn efteråt som vi måste satsa vidare på.. ;D Han blir lite på tok för mycket "på" sen efter galoppen. På slutklämmen började vi få till det iaf!

Jag lever!

Dålig uppdatering, jagvet! Hann aldrig skriva ett tidsinställt inlägg igår tills idag, så tänkte att jag skulle uppdatera er i skolan, men hann med ett tidigare tåg! Väl hemma så strejkade datorn rätt rejält, preciiiiis när man skulle börja skriva här på blogg.se dog den, hände x antal ggr. Blev rätt frustrerad och sket i det istället :)
Kändes ganska onödigt att pendla så långt till skolan idag eftersom jag bara hade 1 lektion på 1h, den andra var det ingen lärare så jag drog till tåget istället och gick sen på stan. Ramlade in på en hästaffär, men fanns inte mycket enligt mitt tycke och som jag sökte efter, det blev en mankam till i samlingen. Sen köpte jag goodis & åkte hem med pappa och mamma. Väl hemma(ca 12) så red jag mina pluttisar(dagens ridpass kommer efter idol) och mockade osv, kom in för 1h sen eller något och nu blir det IDOL!
Hörs sen gott folk :)



Nu är det iaf HÖSTLOV, vilket innebär mycketmycket tid till uppdatering, det gillar vi, right? :)

Dagens vill ha!


Ett svängt swarovski-pannband! Grymt snyggt :) Gillar också det röd/vit/blåa swarovski-pannbandet, ska köpa det när plånboken tillåter! Om inte kommer det säkert stå med som en punkt på önskelistan till julen, great!


Ett par "soft up free jump" också! Riktigt fina :) Hade velat ha i färgerna svart/röd typ! Hade passat bra till alla mina andra saker. Detta ska införskaffas också, men det lär dröja tills dess dock.

Något jag inte skulle tacka nej till en regnig dag..

är den här regnjackan från Kingsland! Verkar hur bra som helst :)


Kostar ca 299kr och finns att köpa på bl.a Charlies!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se