Dagens ridpass!

Toppis fick komma ut en tur på 1h i skogen :) Han var rätt spänd för olika saker, speciellt för preseningen som höll på att äta upp honom i lördags :P Skrittade & travade bara rätt kravlöst, jobbade lite smått stundtals och det lilla jag kände så var han fin!


Hopptränade Debbie. Blev ett rätt långt pass, med mycket skrittpauser naturligtvis. Hoppade först lite studs & gjorde galoppombyte över ett litet räcke, sedan riktade vi in oss på lite olika banor med något titthinder, nemas problemas! ;D Hon har blivit så grymt duktig, känns som vi gör comeback igen! Hoppar allt och verkligen fått tillbaks glädjen, bjuder som tusan och skuttar & hoppar som en galning ;) Sådan härlig känsla när vi samarbetar som ett team(något vi saknade förr). La henne bra på hindrena tycker jag, backade dock lite mycket ibland, men hon hade sjukt bra tryck i sprången! Hoppkanonponnyn! ♥ I slutet när vi skutta bana på lite högre höjder så glänste verkligen STOSIDAN igenom, reste sig ett par ggr & kickade, men sen fick vi fart igen.


Hon överhoppar sig rätt rejält, men hon är ruskigt fin att hoppa :`)

Veckoplanering v.22




Calle & Bombay rids oxå, men eftersom Calle inte bara har mig på ryggen jämt så får jag anpassa det efter hur de andra rider, så när jag får tillfälle och han är ledig så rider jag helt enkelt :) Bombay ska skrittas & travas lite lugnt denna vecka bara..

Some pics from yesterday!

DAGENS RIDPASS

Toppis fick komma ut en sväng i skogen på 40min först, skrittade bara, men sen när jag kom tillbaks så kollade pappa lite när jag travade på banan & han gick ju helt rent, så jag red en kort stund där med :) Hoppade några språng på ett 50cm räcke för att "testahoppa" det nya bettet och det kändes som om jag hade lite mer kontroll & han hoppade stundtals bra, pigg som tusan :D Galopperade lite oxå och det gick bra!


Debbie skulle bara skrittas en liten kort runda, men hon hade helt andra planer. Fullt ös medvetslös, fick man bara skritta så underhöll hon sig med att slänga med huvudet överallt, for åt alla håll och kanter precis hela turen, sen skulle hon trava stupp i kvarten hela passet, buuusponnyn! ♥ Var ute i 75min, myysigt vare, iaf de gångerna hon skötte sig någorlunda! ;) Jobbade lite smått med formen & skänkelvikningar i skritten & då kunde hon allt rikta uppmärksamhet åt mig och sluta med buset en stund :P


Bombay blev riden för första gången sedan olyckan i mars tror jag det var, då pappa bröt revbenen från en olycka med honom.. Han skötte sig över förväntan, inga försök till bus alls utan var nästan lite seg. Inte konstigt då han tappat massa muskler & kondis. Han är ju annars en riktig liten unghäst, vild & galen kan man kanske uttrycka honom, eller det boorde man göra. Inte många som lyckats sitta kvar, han har slängt av hela högen här hemma nu, men vi får hoppas han mognat till sig under vilan :)

Ett litet smakprov på en hoppvild, stor bebis på dryga 175cm ;D
Under hans vila har han fått löshoppas, longerats & gått på promenader & han är verkligen en buse. Känns nästan inte som han är inriden ibland, hmm.

Pessoa-schabrak


Det blåa pessoa-schabraket lär dimpa ner i brevlådan denna vecka :D AWESOME! Letar dock fortfarande efter scapa schabraken, men det här får duga så länge, assnyggt juu!


De här byxorna skulle jag fått för någon vecka sedan, men de kom inte & det blev ngt fel, så ska ombeställa dom inom kort ;) När jag fått lite money från sommarjobbet blir det nog att köpa den röda jackan också, Yääh ;D Dyyyrt som satan, men så värt det alltså.

Eurovision song contest!

Det råder väl lite delade meningar angående gårdagens vinnare i esc, men jag tyckte hon va jättebra faktiskt :) Vad tyckte ni? Glad och chockad blev hon oxå, haha. Hörde oxå sen efteråt att sverige kom på en 11:e plats i torsdagens kval och det var 10st som gick vidare till finalen, inte lite surt heller -.- Och sverige var bara 5 poäng ifrån att slå cypern, 5 poäng!!!! Så skrattretande alltså.. Men aja, någon gång ska alltid vara den första där sverige inte går vidare & det är absolut inte Annas fel, det svenska folket valde ju henne.


Esc vinnaren: Lena från Tyskland med låten satallite.

Dressyrtävling!

Som sagt så dressyrtävlade jag Debbie idag. Kom dit med inte alls höga förväntningar då det inte gick bra alls igår, men hon var på mycket bättre humör idag faktiskt :)
Framridningen: Testade att rida med ett allroundspö(rider alltid med hopp annars), bara för att kunna ha det där liksom & jisses vad laddade hon blev, gick på tå hela tiden & småreste sig så jag till slut fick kasta ifrån mig det, hon blev för uppmärksam helt enkelt, men det verkade ge effekt iaf för hon blev jättelyhörd & gick inte emot mig alls efteråt :D Lite laddad fortfarande, men ju mer jag jobbade desto mer slappnade hon av. Jag red bara lugnt & sansat och lät henne få ta sin tid liksom, försökte inte på ngt sett provocera fram henne eller "tvinga" henne till något hon inte var beredd för, alltså så satt inte formen perfekt, men den kom med tiden ;)
Banan: Försökte bara hålla den här "lugna och sansade" ridningen för att få allt så naturligt som möjligt & hon var jättefin och lugn, något spänd och lite hög form, men jag försökte bara få henne lugn och sen fick det andra komma efterhand. Det är ju faktiskt det vi strävar efter, eftersom hon gärna laddar på och blir lite "springig". Fick korsgalopp i första längningen, men andra längningen i galopp var verkligen superfin, även i traven :] Slutade på 57,6 % vilket ledde till en 2:a plats bland privatryttarna(var tyvärr bara en placering) och typ 5:a av 14starter bland både privat- och lektionryttare, suupernöjd :D

Travade av henne en stund efteråt i en lång & låg form, hon var hur fin som helst :`DD

Ett stort tack till ELLEN för bilderna! :D

Red Toppis när jag kom hem. Blev en 40min runda, han kändes lite konstig i traven så skulle ner till asfaltsvägen för att trava lite där. Man känner ju verkligen mer på asfalt ifall det är ngt. På väg dit hittar han en presening som flyyyyger & av fasa så lägger han sig nästan ner på mage för benen spretar åt alla håll och kanter, men kvar står han :P Knaaas! Iaf, kändes lite på asfalten så skritta hem igen genom skogen, blir till att skritta ett par dagar nu så får vi se vad detta leder till. Hoppas det är ren tillfällighet bara.. Han har sprungit rätt mkt idag i hagen & säkerligen vrickat till sig eller ngt!

Ang. sjön jag badar hästarna i..

Hej! vad är det för sjö, vi letar efter en i närheten, skulle va kul och se om Zobbe skulle gå i, för han ska va rädd för vatten! :)
Svar: Det är en sjö/damm som vi äger(iaf halva) och den ligger en bit ifrån vårat hus i skogen, inte så stor, men perfekt att svalka hästarna i en varm sommardag :D



Utklädningsdagen!


Var som sagt utklädningsdag för alla 9:or idag i skolan. Såhär såg våran klass ut ;) Jag är jägaren med orange keps, hah. Orkar inte skriva detaljerat om dagen så bjuder enbart på bilden.

Dagens ridpass!

Debbie skulle jobbas på banan inför morgondagens tävling :) Tror faktiskt jag stryker ett stort streck över detta pass, satte verkligen Debbie i skiten flera ggr & hon var inte alls på bra humör & man hör ju bara på att den kombinationen inte var så speciellt bra. Hon ville inte alls bjuda till & jag hade inga ideér hur jag skulle hantera henne när hon tjurade ihop, woho privatlektion snart? Jotack. Sen var det samtidigt som jag en häst som hoppade på banan & hon laddade som tusan pga det, så det kan ju vara förståeligt eftersom hon har en tedens till att tagga till vid hoppning, "framhoppning"(som hon kanske trodde det var) & dylikt. Slutade med att jag travade henne på vägen en 20min runda där jag gjorde sidvärtsrörelser, ställde & böjde o tror det eller ej så var hon riktigt fin! :D ♥ Galoppen var iaf fin som alltid, om än lite svag i vänstern, men vi jobbar på det!

Sötfian! Hoppas hon är på toppenhumör imorgon, likaså jag! ;)

Toppis fick jogga en runda på 40min. Gick helt okej, hade velat ha lite mer tryck från hans sida, men stundtals så sökte han sig neråt i formen och började komma igång :) Gjorde sidvärtsrörelser med honom oxå, ibland är det nästan så att han vill slå knut på sig själv, kan som sagt bli liiite för överdriven flyttning från hans sida ibland :P


Dålig uppdatering idag, sorry! Nu ska jag skutta i sängs och sova ett par timmar extra än vanligt & sedan stiga upp ca 8-9 för att putsa, knoppa, lära sig banan(heh :$). Startar inte förrens 3 eller ngt så har gott om tid på mig :) Rider Toppis när jag kommer hem, för jag måååste verkligen få sova så mkt jag kan imorgon, de sista dagarna har jag gått på extraenergi och den börjar ta slut liksom..
Sov gott allihopa!

Dagens ridpass med klassen & hemma..

Dagen började med att jag drog ut till persö vid 7. Fixade hästar och lite planering innan hela klassen kom & red, haha. Gick förvånatsvärt bra & jag är väldigt förvånad att typ nästan hela klassen ville galoppera och gjorde det. Jag red Carmen och visade lite i alla gångarter, jättefin häst detdär! :) Sedan for jag upp en snabb vända på Hiawatha men det var enbart för att visa en hur man klev upp på hästen. Tror det var många som uppskattade ridningen, eller? Jättekul att det gick ihop sig så jag & Hanna kunde ha det här för klassen som "egen idrott" :)

Hade bara 2 lektioner sen efteråt, hann hem efter ridningen och fixa mig & äta innan jag drog till skolan.

Red Toppis efter skolan. Var ute i 1h i skogen, han var totalt galen alltså :P Jag var sjukt trött till en början & "halvsomnade" när vi skritta, men sen när jag började trava så fick jag upp ögonen. Tog en vända ner i diket x antal ggr när han laddade, men överlag gick det bra :) Joggade mest honom i trav utan några stora krav och stundtals gick han rätt okej!


Red Nevvan ikväll. Jobbade igenom henne i alla gångarter och när jag red ordentligt så gick hon kanon :D Hennes galopp är jättehärlig, bockade en gång precis i fattningen, men annars var hon lugn & fin! Hon var något svagare i vänstern, men hon lossnade i sidorna rätt bra i slutet. Kul att få testa på en så pass välriden häst ibland ju (:

Utklädningsdag imorgon, kommer nog bli sjukt roligt. Bilder ska tas & de kommer nog upp på bloggen imorgon så håll utkik, även some pics från dagens ridpass med klassen ;)

Faaaaan...

Jahopp, typ första gången på flera år som Sverige inte är med på lördag i eurovison songcontest, vilket leder till att vi skippar tv-tittandet på det skitprogrammet. HAHA, daaamp! Nä, men är ju alltid kul om man ser sverige där liksom..

Ridit med klassen!

Kom hem nyss från att ha varit i Persö med klassen. Jag & Hanna hade egen idrott, så hela klassen fick rida ;)
Ska rusa mot mopeden nu & åka till skolan för att ha 2 lektioner, sen ikväll ska jag rida Toppis och Nevvan! Fått erbjudandet att rida Nevvan idag, hon är en stor häst som gått 130, kanonfin :) Debbabus viiilar idag!
Hörs ikväll!

DAGENS RIDPASS-uteritt för hela slanten! ;)

Debbie fick komma ut en sväng i skogen :) Turen slutade på 2h, vilket var helt oplanerat, men mysigt vare :D Hon var verkligen nyfiken i en strut till en början, kolla på allt och alla, men när vi kom igång fokuserade hon mer på själva arbetet. Gjorde mycket tempoväxlingar och skänkelvikningar, sicken ponny jag hade, hon lyssnade asbra ;) Galoppen var lugn och samlad, flög i luften vid något tillfälle, annars var hon så himla duktig och accepterade att jag "grejjade" runt på ryggen :] Stundtals sökte hon sig mer och mer neråt & blev kanonfin! ♥


Toppis fick komma ut en 75minuters runda :) Testade det nya tredelade bettet och det kändes faktiskt helt okej, han lyssnade bra och verkade gilla det! Jobbade mycket med formen i både skritt och trav & det gick bra (: Ställde och böjde genom honom, samt gjorde lite skänkelvikningar, han är så lyhörd ju!


Calypso fick jogga lite lätt en 40minuters runda. Hade ju tänkt hoppa honom, men eftersom han inte blivit riden sen i lördags och är nyskodd så kändes det olämpligt att hoppa honom nu, red istället ett lösgörande pass i skogen :) Han var lyhörd & fin! Ska ev. hoppa honom i helgen.

Sakerna från HÖÖKS!


Luddsett-169kr
Nosludd-55kr?
Bettskivor-15kr?
Tyglar-169kr


Schabrak Gold Medal-279kr Kanonbra passform! :)


Pullarträns-199kr
Bridongbett-149kr


Ridregnrock-699kr (tog för stor storlek så ska byta till en mindre) Väldigt praktisk vid regniga dagar, skyddar både ben och sadel oxå :)

Har också fått en gold medal huva(matchar till schabraket) och flughuva men ska skicka tillbaks dom då de inte passade..

Väntar fortfarande på mina jw-ridbyxor och nu så har jag nästan köpt ett blått pessoaschabrak oxå och snart ett scapa schabrak, göött :D
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se