Om jag skulle gå efter magkänslan..

Så skulle jag garanterat provridit dessa två! Synd att det inte är läge för det just nu..



Jag är helt in love i den här hästen! Så himla tuff unghäst.


Härliga måndag!


Dagens ridpass!

Debbabus fick sig en 70min skrittur! Vi red i skogen, på mindre grusvägar och på stora asfaltsvägar-varierat underlag med andra ord. Ponnyn försökte nog gottgöra incidenten från gårdagen, hon gick självmant väldigt lång och låg, höjde upp ryggen och trampade på kanoners när hon fick lulla runt på långa tyglar!

Jobbade henne i en lite mer samlad och bärig form också, gjorde mycket sidförande hjälper och fick henne till att lossa i sidorna och släppa efter. Hon blev nästan lite seg när hon fick under bakkärran och blev riktigt eftergiven för hjälperna. Finafina ponny!

Hästarna njuter i det härliga sommarvädret...

2012-04-30_10_51 (MMS)

Hästarna njuter i det härliga sommarvädret! Våren är underbar för dem, lagom varmt och inte mycket insekter. Underbarschht!

Valborgsmässoafton!

Jag är ledig både idag och imorgon från praktiken!
Vädret idag är toppen, vaknade utav solen som sken in i mitt rum! Traskade ut och släppte ut hästarna vid 8 och sen fixade jag stallet och käkade frulle.

Idag ska Debbie ridas och jag ska även kränga på mig löparskorna för att springa 4km slingan igen. Härligt!

Vårspelet 2012!

En tradition för mig är att varje år åka och kika på vårspelet! Det anordnas av min klubb där utvalda ryttare och hästar är med och fightas om kampen mellan vinter och vår. Man rider kadrill, först vinterekipagen, sen bryter det ut en kamp där man slåss mot varandra med träsvärd och när vårekipagen vunnit så rider de sin kadrill och vårprinsessan blir fri från vintergreven och vårgreven befriar henne.

Det brukar alltid vara en väldigt bred publik-helst vid fint väder som idag. Jag har själv varit med 2gånger förut, sista gången var för två år sedan och det kliar i fingrarna när man får stå bredvid och se på! Det är så galet kul :)

Idag är det igen och jag kommer befinna mig på plats i Eksjö för att se på!



Sist jag var med red jag på den vita "ponnyn" Pricken i vintern. Han är en av de roliga ridskolehästarna att rida på vårspelet eftersom han taggar till enormt mycket och mestadels står på bakbenen och flashar sig! Första året jag var med var i våren på en fuxvalack Komet.

Åhhh jag skulle så vilja vara med någon gång igen! Men tyvärr är jag inte engagerad nog i klubben längre..

Woop, woop!


Ses vi där? :) Jag och Linda kommer att befinna oss på plats och slå klackarna i taket!

Full fart!

Började morgonen med utsläpp av hästarna, mockning av stallet och därefter frulle! En stund efter begav jag mig ut på en springrunda på 4km. Höll ett bra tempo och sprang hela turen, förjäkla jobbigt men känslan efteråt är alltid lika go!

Debbie och jag var ute på en spännande och händelsrik tur på 1,5h där både det ena och det andra skedde ;)
Lite senare kom en kompis hit och red Venuska på banan. Jag hängde med henne tillbaks sen, till V´s stall och mockade och fixade lite. Sen begav jag mig ut på en powerwalk med hunden på 4km!

Nu ska jag ta tag i körkortsplugget en stund innan jag ska sätta mig framför ratten och köra, släppa in hästarna och sedan ha en riktig mysig söndagskväll.

Debbie har en räv bakom örat..

Jag tror nog Debbie härmed får bli kallad för räven eller Lurifax! Hon gav mig en riktig åktur idag, tyvärr svek kroppen mig gällande balans och reflexförmåga så jag smakade grus..

Det var så nära att jag höll mig kvar, klarade hennes helikoptersväng på en milisekund hängandes i luften, men hon blev lite smått bekymrad att jag hängde med halva kroppen 1m ifrån henne så då kastade hon sig bakåt och jag flöööög straight down. Men som sagt, man kan ju inte gå förbi en fladdrande presening. Det förstår väl alla? Jag som precis skulle luta mig fram och klappa henne på halsen för att försäkra henne om att den inte skulle springa efter och käka upp henne, men då tog räven sin chans att lätta på kroppen åt motsatt håll!

Sagan tog inte slut där! Hon galopperade glatt iväg mot en hästgård, där hon visste så väl att det fanns hästar att kika på och en rad småbarn. Just där hittade jag henne, i en trädgård. Tur att en som bor där redan lyckats fånga henne, himla snällt! Jäkla ponnybus!

Resten av turen gick bra! Hon var lite tittig, vilket nog berodde på att hon kände att jag var beredd för att hon skulle reagera på saker som vi red förbi, men stundtals gick hon ruskigt fint! I galoppen var hon dock långt uppe i rymden och svävade, men hon fick galoppera i mitt tempo och då demostrerade hon lite genom att börja studsa på stället och gärna i diket. Men de stunder då hon verkligen lyssnade på mig, gick riktigt kontrollerat och var eftergiven för hjälperna, shit vad den bruna räven var fin då!

Godmorgon, godmorgon!

Ska snart bege mig ut och fånga dagen! Stallet är fixat och hästarna är ute för länge sedan. 

Har inte bestämt mig om det blir en springtur innan ridningen eller efter. Det är dagens I-landsproblem, shit vilken beslutsångest man kan ha över två väldigt enkla saker! Har inte riktigt planerat vad jag ska hitta på med Debbabus heller, men ut i skogen och ha kul det ska vi iaf :) Utöver det ska jag även plugga lite körkort, ta igenom ungefär 500frågor och även övningsköra i stan.
Hoppas ni får en fin söndag!


Känner mig lite inaktiv här!

Jag ska försöka klura ut lite inlägg framöver! Har noll ideér när jag befinner mig uppe i Göteborg och inte har någon häst att uppdatera om och idag var det no time for my blog.

Har iaf ridit 2, borstat Toppelius, mockat och fixat stallet, cyklat och efter 4-tiden droppade det in a whole bunch of people som skulle fira mor min som fyllt år! Så jag umgicks med släkten, körde lite fyrhjuling och fixade med hästarna nu ikväll. Imorgon blir det nya tag, då ska jag vara hurtbullen no.1!
Hoppas ni får en bra lördag och hoppas ni står ut med min inaktivitet här.. Det blir bättre snart :)

I didn´t say it should be easy, I just said it´ll be worth it!

Jag bytte ut min springrunda till en cykeltur istället! Har inte cyklat ordentligt sen min tid på högstadiet när vi brände 3,2mil sista gången.. Men det är nog något jag ska köra på också då det ger bra mycket motion, går fortare och man kan vila lite i nerförsbackar. Blev ingen lång runda, men tillräckligt för mig som är ringrostig!

Men imorgon kör vi nog på en springrunda på morgonen och en powerwalk efter ridningen! Jag kommer bli en träningsnarkoman, tro mig ;) haha! Skämt åsido, jag gör det här enbart för att må bra och ha en god hälsa. That´s it!

Dagens ridpass!

Debbabus fick sig en tur på 1,5h! Vi kunde inte motstå frestelsen att trava och galoppera en stund när vi svängde upp på rakbanan, så vi fick skippa den där skritturen ;) Ponnyn var piggelin, men riktigt fin att jobba med! Galoppen gick fortare och fortare och fortare, om Debbie fick bestämma, men jag fick henne någorlunda kontrollerbar och balanserad i ett jämn tempo. Man får vara nöjd för det lilla när Debbs har vilat i 4dagar och är väldigt laddad!

Det blev faktiskt en hel del trav och galopp eftersom det var så himla härligt. Fint väder, grymt fina ridvägar och självklart sittandes på en underbar ponny! ♥ Blev mycket lösgörande arbete för att få henne eftergiven och skruttan var på ett alldeles strålande humör och jobbade stundtals på kanoners!


Venuska trimmades på rakbanan i 50min! Hon var finfin och positiv till arbetet :) Blev ganska svettig efteråt, så hon fick jobba på rejält. Ingen rast ingen ro!

Toppelius ryktade jag en bra stund i hagen! Han var så myysig, lille pojken.

Saturday!

Ska gå ut och skritta ut en sväng på Debbabus nu! Stallet är redan fixat och hästarna är ute sen några timmar tillbaks.

Vid 4 får vi främmat hit så innan dess ska D ridas, Venuska ridas, Toppis ryktas och en springtur ska äga rum. Dax att sätta fart så jag hinner klart innan 3 iaf :)
Hoppas ni får en toppenbra dag!

Foto: Ida Svensson

Galen ponny!

Kom hem sent från Göteborg idag! Möttes av två skitbollar till hästar som njöt i fulla drag av det fina vädret och den nya hagen med en hel del grönt gräs. Hade tänkt att skritta ut ponnybus, men istället så tog jag och hade fredagsmys i hagen! Morötter och en ryktstund var, det uppskattades. Dammråttorna blev någorlunda fria från all lera de hunnit dra på sig under dagen haha.

Debbie har tydligen haft latjo lajbans hela veckan, pigg och laddad minst sagt! Det fick jag uppleva vid insläppet när hon for runt som ett skållat troll i hagen och for runt som en propeller när jag traskade med båda till stallet. Ska rida henne tidigt imorgon, så då gäller det att slänga på sig all hockeyutrustning som finns och hoppas på att man (över)lever efteråt ;) Dock blir det lugn ridning i helgen, hon ska även ner till ett stuteri och gå bredvid en hingst så att vi förhoppningsvis får igång brunsten snart.

Hur ska denna ponnyn klara sig att vila i 90dagar när hon kryper ur skinnet efter 3-4?
Hon är som en liten busig fölunge själv!

Foto: Ida Svensson
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se