Someone like you!

Har suttit och förberett tidsinställda inlägg tills morgondagen, håll utkik! Kom in från stallet efter 9-tiden tack vare att jag mockat på morgonen och slapp göra en massa stalltjänst före ridningen vilket spar lite tid. Imorgon hade jag tänkt göra detsamma, klockan ringer 4.30. Låter galet tidigt, men sjukt skönt när man väl dragit sig ur sängen ;)

Dagen har rullat på bra och nu är det nog dags att dejta kudden! Ni får ha det bra och godnatt med er!

Dagens ridpass!

Debbie fick komma ut en sväng i skogen på över 1h! Hon var piggelin och traskade glatt på.. Dock är hon lite brunstig just nu, så hon ville så gärna stanna hos ett par hästar och när jag la emot skänkeln så flög bakbenen till månen och tillbaks + hon la ifrån sig världens illtjut ett par gånger innan vi slutligen fick backa förbi, haha. Dessa ston! Men utöver det var hon verkligen superfin att jobba med, skrittade och travade på en grusväg. Gjorde mycket sidvärtsrörelser i skritten, i traven fick hon mestadels trava på framåt i en avspänd form och trava igenom kroppen! Hon blev väldigt glad när vi skulle galoppera, ponnyn sa "hejdå, nu drar jag" medans jag försökte hålla denna studsboll ;) Men efter att vi var överallt och ingenstans så lugnade hon ner sig och återgick till den där lösgjorda och eftergivna, supergoa ponnyn ♥


Toppis joggades ut i 40min! Han var pigg, seg, lat, loj, stel, laddad, mjuk.. Ja en möjlig blandning! Men jag fokuserade mest på att ha honom framme för skänkeln och ha honom mer kvickare för hjälperna, stundtals var han fin :)

Åker snart hem!

Ska snart bege mig hemåt! Kommer hem runt 4-tiden, stallet är klart så det är bara hästarna som ska ridas och motioneras ;)

Hästarna ska som sagt trimmas i skogen! Sen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på för något mer, antagligen traska i sängs tidigt för att gå upp tidigt. Jag kan ju alltid försöka!
Nu ska jag gå till tåget, ha det bra!


He´s a real Gangster Boy!

Dagens vill ha!


Shiny winter boots från HV-Polo
Hade inte varit alltför dumt med ett par sådana här i vinter! Då har man "frysaomfötterna" ur världen ;) De ser otroligt gosiga och varma ut!

Finns att köpa på Cheval!

Wish you were here..

Sitter på tåget nu påväg till skolan.. Var ute i stallet 5.30 imorse, släppte ut och därefter mockade+fixade allting inför kvällen. Hästarna ska ut i skogen idag, tänkte trimma dom på en grusväg ikväll! Vet inte riktigt när jag slutar skolan, förhoppningsvis lite tidigare! Hoppas jag får tillgång till en dator under fm så jag kan uppdatera er. Bloggen har inte varit prio.1 på sistone och det har jag bara mig själv att skylla, ibland är det svårt att få tiden att gå ihop sig med allt det som ska göras! Jag brukar oftast lägga bloggen högt i min priolista, men det har inte riktigt varit aktuellt nu det sista.. Får bli ändring på det! Vi hörs :)

Om jag hade letat häst just nu..

Så hade jag nog provridit några skolhästar på Strömsholm! Jag blev lite smått kär i en häst vid namn Solo(valack-04). Vi fick nämligen göra iordning honom åt en tränare som skulle hoppa honom rent utbildningsmässigt! Trevligare häst får man leta efter, han var nog aldrig sur och som grädden på mostet var han väldigt trevlig i modellen också. En riktig Sophie-häst som jag bra allt hade provridit om jag letat häst just för tillfället.  

http://youtu.be/m0KJstKVRW0
Film på Solo, här med Daniel Zetterman i sadeln! Visst är han fin? :)

Put your happyface on!

Livet leker! Hästarna gick superbra, dagen har varit allmänt bra och mitt happyface is on. Nu ska jag gå och lägga mig för att gå upp extra tidigt, släppa ut hästarna och mocka innan skolan börjar!
Godnatt!


Dagens ridpass!

Debbie trimmades igenom på banan i lite över timman! Omg, vilken fin ponny jag hade från början till slut. Jag har verkligen hittat de rätta knapparna att trycka på och hon går som aldrig förr, har nog aldrig riktigt haft den där goa, härliga känslan som vi hittat nu, underbart! Jag håller mig kvar till samma upplägg som dagarna tidigare, alltså skrittarbete en bra stund innan hon släpper till och sen övergår jag till traven och galoppen. Hon är mjuk som en gummiboll och jag märker resultat för var dag som går, hoppas det håller i sig! La in mycket sidvärtsrörelser för att lossa bogarna och gav henne hela tiden nya uppgifter så att hon hade något att tänka på och gå kvar i sin runda form. Fina, fina ponny! ♥ Hela passet var helt klockrent, hon tog tag sin uppgift och gjorde varje moment till 110%, jag är mer än nöjd!


Toppis var även han fin idag och ville verkligen vara till lags! Joggade igenom honom på banan i 30-40min. Jobbade mycket på volt och med formen, på slutet gick han i en stadig form och var riktigt lösgjord och eftergiven för hjälperna, duktiga pojk ♥


Jag bjuder på lite julkänsla i bilderna! ;)

 

.



I know you have possession to succeed and I´ll never stop trying..
Our goal is to reach the stars and we going to make it cuz I believe in you!

Taggad!

Är det bara jag som är galet taggad inför Charlies julklappskalendar vid start på torsdag? Jag är riktigt excited att få se erbjudanden de har och förmodligen shoppa lite eller jag SKA ;)

Soffläge!

Nu ska jag inta soffläge! Känner mig lite smått trött, så resten av kvällen går åt till att vila och förhoppningsvis komma i sängs i skaplig tid. Lycka till med det Sophie..

Ni får ha det så bra :)

So true!



Dagens ridpass!

Hopptränade Indus idag på skolan! Han kallas kamelen eftersom han är så stel, har en udda hoppteknik och rör sig lite annorlunda.. Men han var inte riktigt den hästen jag hade förväntat mig, han var mycket mysigare än vad jag trodde. Jag fick lite tips av tränaren hur jag som bäst skulle lägga upp min framridning för att få honom så mjuk och loss som möjligt, han lossnade faktiskt relativt fort och gick helt okej :) Hoppningen var lite sådär, jag fick väcka honom mellan hindrena då han gärna ville vara lite bekväm och inte ta tag i hindret när det kom, men imellanåt satte vi det och då kom allt efterhand så som rena galoppombyten efter hindret, mjukare häst och lite mer tryck och power. Vi hoppade olika serier med mycket övergångar och 5½, något hinder låg på 1m på slutet och då lyfte han på tassarna en aning! Men överlag är jag nöjd och han var fin!


Debbie fick komma ut och joggas nu ikväll i 40min! Snacka om pigg ponny som gick på som en ångvält ;) Travade lite smått på grusvägarna och hon var riktigt mjuk och härlig att jobba med! Känns verkligen som mitt nya "ridsätt" på henne ger resultat, för hon är grymt fin just nu! Bästa ponny ♥


Toppis reds utav pappa! Han gjorde mig sällskap när jag red Debbabus. Toppelius traskade snällt på bakom D och så fort han kom för nära så fick han sig en varning av en sur ponny med tävlingshuvud och nerverna utanpå!

Bilder från Strömsholm!


Mexx(som inte ville vara med på kort)


Giacometti "Gurkan"


Bolero "Bollen"


Next


Quantario el "Otto"


Move me!


Strömsholm 2011

Jag tillbringade 3veckor av min praktik på Strömsholm! Som de flesta vet så är det ett ganska stort ställe med ridgymnasium, ridlärarutbilning, hippologprogram, you name it.

Det var 3 superbra veckor däruppe och jag ångrar inte mitt val av praktikplats! Vi har fått göra allt man kan göra inom hästvärlden i princip, mycket varierat så att säga. Vi har gjort en hel del stalltjänster, dvs mocka, skura boxväggar, sopa/kratta, borsta hästar, hagbyten mm, men det är väl sådant man får räkna med på alla ställen? Men också mycket annat som vi inte ens räknade med att vi skulle få göra..
Vi fick ta hand om två konvalecenter, Sonora(Snoris) och New wild(wilden) som vi promenerade med i nästan 2veckor(15min x2) varje dag innan vi fick sätta igång dom. Snoris var en speciell häst som hade sina stunder, hon var lite vild när vi skrittade för hand men det gick förvånatsvärt bra att rida henne trots att jag fick höra både det ena och det tredje!

Utöver det fick vi även rida väldigt mycket, något som vi inte hade räknat med. De hästar jag fick rida var Mexx, Sonora, Prins Aragon, Next, Quantario el(Otto), Qurir, Belle isle Sheridan, Rebelia, Beverly, Scarlett och Move me! Mexx var favoriten, dessutom dressyrlärarens häst så hon var ju enormt välriden :)

Vi fick även gå med veterinären väldigt mycket! Hon raspade tänderna på remontrarna, kikade på halta hästar mm samtidigt som hon pratade om vad hon gjorde och varför till oss-väldigt lärorikt! Sista dagen var ju helt klart roligast, i torsdags.. När hon bad oss komma och kolla på en hästsnopp! Haha, så vi fick vara med när en hästsnopp skulle tvättas då den var riktigt äcklig med en massa bölder och skit på. Konversationen den stunden var ju klockren. "Ida, du måste dra neråt, inte upp&ner, upp&ner som du är van vid..", "Vänd den mot mig så jag får se toppen.." ,"Dra neråt, stryp den inte.." + att veterinären försökte leta upp hästsnoppar på sin telefon och visa oss men de var visst lagrade i datorn så hon tog en massa nya. Vi skulle helt klart spelat in ljudet, så ni fått höra.
 Trots drogad+bremsad häst så var svårt att dra ut den här stora saken, den stora muskeln, hahaha. De fick hänga och dra, vi var 5tjejer och en häst.
Tänk vilken fin ursäkt om man kom försent till en lektion.. "Ojdå, jag blev lite sen för att jag har varit och tvättat hästsnoppar.." eller om pojkvännen ringer och frågar vad man gör! Ja, ni förstod ju vilken rolig stund vi hade där ;)

Några dagar har vi varit och tagit hand om galopphästarna nere vid kungsstallet! Galoppläraren är från British Racing school i England, störtskön kille. Vi fick hänga med honom när han skulle kolla upp sin ena häst hos veterinären och när vi promenerade med hästen så sa han "This horse is lame, but when she gets warm she can be a little bit happy.." och mycket riktigt, på hemvägen var hästen totally crazy! Men han bara skrattade och sa efteråt "She´s just happy, she don´t wanna hurt me by purpose but she can hurt herself when she do things like this.." och sen bjöd han oss på mint och berättade att på skolan i England så hade de 63hästar där de gav allihopa mint som godis och de älskar det, men hästarna i Sverige they don´t like it at all!

Collin Rayne, galoppläraren.

Har även kollat på en hel del träningar och eftersom vi fått träna för instruktör så har jag plockat med mig en hel del tips och ideér hem som jag kommer ha stor nytta av!

Några bilder:










Mer bilder kommer!

Jag kan varmt rekommendera detta placet till den som skulle vilja göra sin praktik här eller gå någon utbildning!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se