Söndag.

Tack vare solen steg tempen till -14 innan jag red. Ändå ganska kallt, men det gick ju vistas ute utan att frysa ihjäl :)
Red ut en sväng tillsammans med A-v mitt på dagen :D Var ute i nästan 1,5 timme! Kallt som in i, men efter ett tag i sadeln vande man sig & det var oerhört mysigt i snön trots allt! Debbie var piggelin, ville gå först & fick hon inte det försökte hon hitta varenda lycka att dra om. Försökte hålla 2:a platsen för träningens skull, men stundtals gick hon jättefint ;) Blir gärna lite laddad och svårjobbad, men när hon väl kommer till ro så börjar hon söka sig ner i form och bli mjuk o fin :) På galoppsträckan skulle vi trava en bit i början, gick inte så bra att vara andra placerad, hon laddade som tusan & studsade runt, till slut kom vi om & då funkade galoppen kanon, förvånads värt lugnt för att vara Debbie :> På hemvägen när jag var själv med bushästen jobbade jag en del med traven då hon inte riktigt ville slappna av när vi hade sällskap med, gick superbra i form & hon slappnade av, blev lite öppnor oxå! Stumpan var duktig ♥













När vi kom hem var jag rejält frusen. Debbie hade rimfrost på hela mulen, hihi! Vi hade turen med oss som slapp all snö som kom efter ridturen :) Men solen var med oss i början, så himla vackert är det & galoppera i snön kan ju inte va annat än sjukt kul :D Även fast man är lite trött på kylan nu så får man inte glömma att ta till vara på denna tid, det är nog inte ofta det kommer sådana här vintrar mer! Men det är klart, det behöver ju inte vara så in i bövelns kallt som det är nu ;s Jotack, -5 räääcker gott och väl, inte mer eller mindre.

Tog en tur på Toppis. Han var lite busig idag, men jag tog vägen över skogsvägen, perfekt för en lite längre travsträcka! Först åkte huvudet mest ner mellan benen & han gjorde småskutt fram, började tvivla på att han är så redig och inte bockar, kändes nästan som bakbenen skulle flyga upp, men efter lite småbus åkte huvudet upp i vädret & så drog han, fanns liksom inget mellanting :) Var antingen ner med huvudet eller upp, annars fick det va. Iaf så var han duktig restan av biten & jobbade på :D









Hunden ville vara med på ett hörn oxå. Snöade i mängder när vi var ute, inte nog med det red vi rätt in i massa grenar fullt med snö så såg ut som ett gäng snögubbar när vi kom tbks

Svinkallt vare här!

Hästarna fick faktiskt lov att vara inne till 8.45 idag & jag fick stränga order om att jag borde ta en sovmorgon så jag förmodligen ska orka med skolan denna vecka :p Sagt och gjort, men vaknade vid 8 och kunde inte somna om, så drog med pappa ut till stallet, gav hästarna kraft & sedan utsläpp! De sprang runt som galningar o busade, de hade nog troligtvis glömt bort att det var -20 ute ;s Usch, det stack i fingrarna när vi skulle mocka. Men nu är iaf stallet klart för insläppet ikväll, nu är det bara motion av pållarna kvar! Tempen börjar gå mot -15 nu, ska ut vid 11 för att sedan rida lite lugnt :) Ikväll blir det pluggpluggplugg, bläää!
Ha en fortsatt bra söndag :d

Ge mig värme NU tack!

Phuu, man blir ju som en isbit så fort man stiger ut. Tack & lov finns det kläder som står ut mot kylan någorlunda bra! Nu vill jag faktiskt ha lite mer värme tack, är rättså mätt på kylan nu. Det kan ju va -5 men det behöver ju absolut inte va -15, alldels för kallt :o
Steg upp halv 8 idag, kollade aldrig på termometern när jag traskade ut för att släppa ut hästarna, men tydligen var den -19 :s De verkade inte bry sig, med massa mat i hagen gick det bra (y) Mockade & fixade stallet sen innan jag gick in o käkade frukost med familjen. Stannade inne en stund och försökte planera dagens motion av pållarna, slutade med att jag fick åka till Persö trots allt och rida i ridhuset :D Först fixade vi så Toppis fick större box i och med att Ronja åkte nu ikväll så fick han hela hennes oxå, nu kan han motionera i boxen med, haha! Hann med en fika innan vi åkte iväg till Persö.
Blev ett dressyrpass i ridhuset med Debbagull :] Sjukt skönt att ha hela ridhuset för sig själv, inte ofta det händer. Kunde rida runt hur jag ville utan att ta hänsyn till någon annan, hade passat fint att ta fram lite hindermaterial men pappa åkte iväg för att handla under tiden så hade ingen banbyggare :/ Lite trist när man ändå hade chansen, men hur underbart som helst att kunde rida henne ordentligt :D Hon var laddad som tusan, började med lite lösgörande & sedan en liten övning på långsidan(öppna till halva långsidan-volt-slutna andra halva långsidan), kan säga att hon gick riktigt bra där ;) Laddade lite väl mycket ibland att hon spände sig & knäppte av kontakten med mig, men när hon väl kom till ro var hon helt underbaaar! ;* Ställningen på volten gick bra & kroppsdelarna var på ett och samma ställe, hon blir så himla rund och mjuk att man bara smälter, härlig känsla! Tog ett rejält galoppass, behövdes verkligen kändes det som. Var tvungen att låta henne springa några varv runt fyrkantsspåret för att jag så småningom skulle kunna arbeta henne även där utan att det bubblade med överskottsenergi, jättefin när hon rusat av sig lite :) Hon har blivit himla duktig i galoppen, galoppfattningarna tar hon kanon nu, dock så laddar hon innan & kan inte gå rakt framåt, men det ska vi nog få bukt med framöver. Är nöjd över busfian idag, hon är så oerhört fiin ♥








Nöjd efter ett hårt pass ;)

När jag kom hem blev det att fixa Debbie
, släppa in henne i boxen, lasta ur allt annat ur transporten, sen in & käka. Ellan var och hämtade Ronja Räv! Hon ska flytta till ett annat stall nu där hon får vila bort hältan och där det blir närmre för Ellan att ta sig ut till henne.
Red ut en sväng på Toppis. Brr, svinkallt ute i mörkret! Toppis blev sur att lämna hans varma, stoora, nya box, men fann sig ganska snabbt & tyckte det var skönt att röra på sig :) Skrittade mest då jag inte var säker på att vi hade bra grepp i marken på vissa partier, men fick en liten trav i djupsnön :d
När vi kom tillbaks var jag som en isbit, men fick upp värmen i stallet igen! Var duktig & putsade Debbies sadlar o träns, sen blev det dusch, äta & nu sitter man här. Ska strax kolla film :)


Fullspäckat schema!

Även fast det är studiedag så är det full rulle här hemma, iofs är det alltid det så är van :p
Släpade upp mig vid halv 8 idag, traskade ut i stallet & fodrade, sedan släppte ut de fyrbenta vännerna. Mockade & fixade i stallet sen efter så allt blev klart :) När jag ändå var igång fixade jag frukost to the family, duktigt!
Red ut en långrunda på Debbie :D Hon fick jobba rätt rejält idag, mycket jag grejjade med tyckte hon. Lite av en filosof i början, stannade & kollade länge på saker osv, haha. Helt plötsligt får hon syn på ett hjulspår på bokedungsvägen & kastar sig runt o drar iväg, med svinhala termobyxor fick jag först och främst klamra mig fast för att inte glida av & sedan få stopp på ponnyn. Efter det skulle hon bråka där, småreste sig & kastade sig iväg, ju mer jag sa emot desto värre blev hon, men tillslut ramade jag in högersidan(där hon oftast stretar emot och vägrar släppa efter) och då kunde jag vända runt och fortsätta turen :) Jättefin i traven, behövde knappt göra något för att hon skulle börja släppa efter och söka sig neråt :] Blev lite öppnor & skänkelvikningar för att hon skulle släppa efter i kroppen och bli mjuk i sidorna, riktigt duktig var hon ;) Galoppen gick lite sisådär, mellanåt superbra & andra stunder lite sämre, hon laddar rätt rejält och kan studsa ner i diket, tränade iaf mycket på lydnad så hon inte tror hon kan busa runt för mycket, sötponnyn!
Skrittade/travade en sväng på Toppis. Han fick gå en runda på 1h, vilket han tyckte mycket om :) Spännande att kolla på lite nya saker runt omkring, han var pigg & jobbade på bra :d Huvudet var nog mest mellan benen idag i traven, ibland kan man ju undra vad han sysslar med, haha.
Red igenom Calle på banan. Han var jättefin redan från början, så hade noll ideér om vad jag skulle jobba med eftersom han redan var så mjuk till en början :) Galoppfattningarna från skritt tog han bra & lyssnar super på mig. Kan streta emot lite ibland på volten och bli lite stark, men annars var han kanon idag.
Tog in hästarna vid 5, sen åkte vi på hoppträning. Pappa hoppade Bombay i Persö! Gick super, Bomben var riktigtriktigt busig ibörjan & gjorde en rodeouppvisning, fattade inte att pappa satt kvar :o jag hade flygit som en vante på direkten, inte nog med de tjurhoppen och bananformningen så reste han sig farligt rakt upp 2 ggr, en stooor vildhäst detdär! Men hoppa gjorde han i alla lägen, sen vad det inte så viktigt om inte alla ben var med i språnget ;) Han hoppade en 5 ½, nemas problemas!
Kom hem vid 9. Gosat med Debbie i stallet & lastat ur saker från transporten, sen dusch & käk. Kollat lite på lets dance oxå :) Imorgon ska jag förhoppningsvis rida till ridhuset själv, jätteläskigt första gången när jag inte känner människorna där, men jag är desperat efter ett ridhus NU. Får se om jag får med pappa(y)
Nu ska jag kila vidare,
pusss!





Beställt sådana här nudå ;D Hejdå svarta & hello röda!

Snö, snö, snö!

Uhh, massa snö har kommit idag igen, visserligen är det ganska mysigt, men lite jobbigt när det vräker ner.
Skoldagen rullade på bra idag, redovisning på samhällen & jag sög hårt, lite dåligt påläst kanske? :$ Och ja, man kan bli mätt på knäckebröd! Tror jag tog skolrekordet på mest antal uppätna knäckebröd, usch vad mätt jag var sen, men det funka! Åkte med mamma hem efter skolan, kom hem lite innan 4.
Red Debbie på banan :D Blev jobb i 1h medans snön föll ner, hovisen kom på slutet & tyckte vi såg ut som snöbollar båda två, haha! Hon jobbade på riktigt bra idag med tanke på omständigheterna, underlaget var inte det bästa och vädret däran. Jobbade mycket med voltarbete så hon skulle bli lösgjord i båda sidorna, riktigt fint gick hon :) La in lite skänkelvikningar & öppnor, ville tjaffsa emot lite i början, men sen fattade hon vad det var frågan om & började arbeta duktigt även där! Satt ner stundtals i traven och hon spänner sig lite, då blir hon lite tillbakadragen & "vågar" inte ta stöd av bettet och komma fram, men efter lite sidvärtsrörelser började hon slappna av och brydde sig inte vad jag hade för mig där uppe i sadeln, kändes super ;) Då fick hon annat att tänka och fokusera på & hon kommer genast till ro & börjar söka sig neråt i form! Tog & galopperade lite på fyrkantsspåret utan att kräva något större av henne, blir gärna lite halt på banan just i galoppen när hon är så lätt och inte får grepp så vi tog det lugnt, hon gjorde grymt fina galoppfattningar från skritt, känns lite som poletten har trillat ner i det momentet nu :D Hon är underbar den ponnyn! ♥
Motionerade Toppis en sväng! Blev runt färgs på 40-45minuter. Han var pigg & fräsch! Jobbade lite i skritten & travade utan krav, huvudet ner och breställ i traven var hans taktik :] Ville gärna tjaffsa stundtals, då tar den fulingen närsom bettet och drar huvudet fram lite så jag ibland tappar greppet om tyglarna när jag inte är i beredskap xd
Nattade pållarna sen. Fick slänga till de hö, kraft innan jag red Toppis, sen efter honom sopade jag. Debbie var på goshumör så fick mysa en stund där ;*
In efteråt, käkade & duschade och nu sitter man här. Studiedag imorgon, asgött! Ska iaf se till att komma upp halv 8 för att släppa ut hästarna o mocka.
Pussss!




Lämnade ju som sagt in mina svarta tretorn innan jul, nu ska jag troligtvis få helt nya röda ;D

Snöstorm,

Jahopp, varit snöstorm i princip hela dagen, så jäkla trist -.- visserligen så är det mys med snö, men inte såhär, det blåser & snöar i mängder och jag vill ha ett RIDHUS. Shit, vad allt skulle vara mycket lättare då, smita in där ett pass när det är sådant här busväder ute :D Man kan ju alltid drömma om det, right? Närmaste ridhus ligger ca 30min bort, känns onödigt i och med att man redan är som en snöboll när man kommer fram då? xD Vi ska iaf rida dit ngn dag, kanske på lördag? Träna massvis för det behövs verkligen, hästarna har mycket energi nu.
Skolan var seg, känns som timmarna sniglar sig fram, behöver verkligen helg nu känns det som. Det enda roliga var musiken & pingisen :) Kom till final på pingisen, haha stolt.
Enveten som man är trotsade man vädergudarna & gav sig ut o red hästarna. Debbie och Toppis fick komma ut en sväng runt färgs på 40minuter (:
Debbie: Hade först tänkt träna ett dressyr/markarbetspass på banan, men kändes som uteritt var det bästa alternativet när snön vräkte ner. Hon gillade inte riktigt vädret, gick & kråmade sig lite i mellanåt när vinden låg rakt mot oss, annars gick det prima :D Hon var piggelin som tusan, gick på som bara den & hade mycket energi :> Jobbade henne lite i skritten, riktigt fin stundtals ;) Travade lite här & var oxå, eftersom snön gjorde så att jag stundtals fick blunda så såg jag inte hästen och vägen speciellt bra, men hon var samarbetsvillig & ville verkligen jobba, sötponnyn! ♥ Älskar ponnyn min ;*
Toppis: Han var pigg & gick på bra, jättebra grepp för honom när han är barfota, kunde trava en hel del faktiskt :) Då åkte huvudet ner mellan benen ibland & så sprang han lite på sniskan, men jag får tänka framåt så han inte hakar upp sig på det, men han kändes fräsch i traven :d
Nattade pållarna sen. Mamma hade fixat stallet idag så det var bara för mig att släppa in hästarna när jag kände för det, det enda som var kvar var foder & vatten, men det gick fort att fixa :]
Nu ska jag nog gå & sova,
Puss & godnatt!



Hoppträning :)

Fy, försov mig imorse, hatar det, helst när man ska passa busstider så det vart bara till att stressa & stressa! Skolan var väl helt okej idag, roligt var det iaf med tejjorna :) Bussarna var sjukt sega när jag skulle hem sen -.-, fick vänta på första sjukt länge, inte nog med det fick jag vänta länge på minabussen som kör mig ända hem. Man har ju liksom inte 1000saker att göra hemma heller, full rulle med andra ord. Hade knappt 1h på mig att äta, ta på mig, fixa hela stallet & därefter släppa in busarna innan hoppträningen, som tur var hjälpte mamma mig :D Ronja var som vanligt en tickande bomb, idag fick jag skälla på henne rejält då hon sprang på sniskan & sedan reste sig ganska högt mot mig :o Debbie var duktig & traskade snällt på in ;* Grabbarna skötte sig oxå bra, men de springer ju själva in så, dock älskar Bombay täcken och brukar riva ner ett och ett annat på vägen in.
Hoppträningen gick rättsåbra! Hoppade Lexington, en piggelin, stark kille med maffigt steg :) Många tycker han är lite läskig att hoppa då han gärna tar bettet och sticker som en del säger, men jag tycker som så att om jag är mjuk i hand är han hyffsat mjuk i munnen. Blir nog lätt så att man drar lite för mycket i tyglarna & det blir som en dragkramp mellan ryttare o häst. Vi hoppade först en 5½ med räcke-stigsprång, gick stundtals riktigt bra :D Blev oxå räcke på volten & trekombination. Trekombinationen var riktigt nyttig för honom, han laddar ju som tusan och vill springa hejvilt i full fräs, men hann fick stanna upp lite och tänka en del, men fick göra massvis med förhållningar för att få rätt avstånd. Bråkade lite när jag skulle trava av sen, ville inte till det stället & när vi väl kom dit laddade han på hindrena & sprang baklänges, på sniskan och allt. Hoppade inte några höjder idag, Lotta sa att hon skulle höja till oss som ville sen, men det verkade hon glömma bort & tiden rann ju iväg, men 80cm slutade bommen på!
Hem direkt efter sen. Gick ner till stallet, nattade pållarna! Gosade med Debbie! <3
Nu funderar jag starkt på att gå & sova.. sjukt trött.
Så säger, pusss & godnatt!


Lex ;D


Utvecklingssamtal!

Kom hem efter 8-tiden från utvecklingssamtalet & ja, jag överlevde :D Höll allvarligt på att somna, så himla segt -.- Lämnade in lappen om gymnasieval till syon sen, valde Tenhult med inrikting hästhållning som 1:a val & njudungsgymnasiet i Vetlanda med inriktning musik, sång som 2:a :) Skönt att lämnat in och bestämt sig, visserligen visste jag i princip från början vilket gymnasium som var intressant för mig, men det blir ju en hel del funderingar kring valet ändå, så man verkligen väljer rätt, men det tror jag har gjort nu iaf.
Dagen har väl rullat på som alltid. Skolan gick bra, fick en hel del skrattanfall, går liksom inte att hejda, hehe!
Direkt till stallet efter skolan. Mockade & gjorde klart allt i stallet förutom vatten & sopning, vattnet fryser ju ganska lätt annars om man inte väntar med det till insläppet. Käkade efter, sen drog jag bort till grannen för att rida. Mina hästar har fått lite vila nu måndag, tisdag. Debbie behöver det verkligen, inte för att hon behöver ladda batterina för motorn finns i alla lägen,men hon kan behöva koppla av lite oxå ibland ;) Toppis kanske få gå imorgon efter hoppträningen, beror på vädret. Ska iaf hoppa en lektionhäst imorgon!
Iaf red Calle :) Jobbade honom i mer än 1h, först red vi ut en sväng! Han var lite tittig, men inte överdrivet, la sig lite i handen när vi travade, ville inte riktigt samla sig och han blev lite stark så tyglarna gled lite ur mina dåliga vantar + att mina fingrar var frusna :o Travade på en åker oxå, lyfte riktigt bra på benen :d I just samma veva kom en travhäst i hagen bredvid i full fräs, Calle blev rädd & vi höll på att hamna i diket, hjärtat dunkade oerhört fort och jag trodde han skulle kuta iväg, hallå en travhäst var det ju, inte en älg? Han gick piaffliknande en bra bit sen, var riktigt skärrad efter den incidenten & ville inte riktigt lyssna, blev värre när jag knäppte på pannlampan, då skulle han försöka hoppa undan från "ljusfläcken". Galopperade på banan när jag kom hem, gick hyffsat :)
Släppte in hästarna. Ronja var som en tickande bomb & ville helst busa. Nu efter utvecklingssamtalet nattade jag dom, myste med Debbagull ;*
Nu, ska jag kila vidare.
Pusss!

Jag kan väl avslöja hemlisen lite då.

Berättade en liten sak igår som jag lovade att avslöja idag, tyvärr är det inte klart ännu, men jag kan nog nämna att det lutar åt att vi kanske får hem en till häst snart :D Jag lovar mer info om det snart, måste provrida den först osv :)

Drog upp vid 8-tiden, ut & släppa ut hästarna :) Sen mockade jag hela stallet & fixade allt. Därefter blev det fulle!
Red ut Debbagull tsm med pappa på Bombay :D Blev en 90minuters runda, hästarna pigga & glada. Bombay busade ingenting, däremot var Debbie i gasen(som vanligt) ;) Duktig var hon som kunde trava bakom Bombay som galopperade, men man kände verkligen hur det kliade i hovarna på henne & hon väntade på min signal att galoppera efter, kändes super att ha kontrollen över henne och kunna reglera tempot på henne utan att hon ska vara så inriktad på att "jaga" hästen framför :`) Kunde inte undgå att lätta lite på tyglarna i galoppen sen, var så himla härligt & man kände verkligen hur hon tog i :] La in ett litet arbetspass med trav, dock ville inte Debbie som jag ville, detta slutade med bus, galopp & nästan galopp i diket, stegringar, men efter en hel del slit från min sida så slappnade hon av någorlunda, accepterade 2a platsen & sökte sig neråt i formen, blev stundtals riktigt fin :D Duktiga sötponnyn gick över bron utan problem, stoolt! ♥
Fikade efter, sen kom Carl :) Kollade på film & så, trevligt :d
Skrittade/travade(lite) en runda på 40min på Toppis (: Han var pigg, skulle trava litelite & då åkte huvudet ner mellan benen & busade lite, men den där bockningen kom aldrig som tur var! Söt var han när han råkade trampa på is så den sprack och vatten for upp, hoppade 1m upp i luften & 1m fram, hahaha :)
Nattade pållarna, sen gick jag in. Har käkat lite kvällsmat, kollat på ponnyakuten som mamma spelade in när jag var ute o red, haha. Ska kolla på gymnasium nu & troligtvis söka ikväll, scary jao.
Pusss & godnatt.



Hoppas!

Jag hoppas innerligt på en sak, tyvärr kan jag inte dra upp det här än på bloggen eftersom det inte är klart ännu, men håll tillgodo :) Imorgon kommer det nog mer info & jag avslöjar hemlisen!

Dagen har varit mycket bra, mycket tillbringad tid nere stallet. Ställde klockan på 8, men kom inte upp förens 20min senare, därefter direkt ut till pållarna :d Efter utsläppet mockade jag, fixade allt i stallet så jag kunde lägga all fokus på ridning av hästarna, sen blev det frulle.
Red ut en runda på Debbie :D Blev en härlig tur på 2h i vacker solsken & med trevligt sällskap, Emma på Bombay & A-v på Nevvan hänkade på! Debbie höll låda hela vägen, hon har alltför mycket energi ibland den damen ;) Jättefin i början av traven, men sen när vi blev placerade i mitten så började hon hoppa runt, kasta sig osv, tur man är så pass van vid hennes busigheter så man vet hur man ska hantera det nuförtiden :) När hon höllt på att busa runt blev Bombaybebis(som gick sist) laddad så vi fick byta plats, jag har ju en aning mer kontroll på Debbie(fast man kanske inte alltid ser det) än vad Emma har på Bomben så det var bäst så! Debbie hatade förslaget, men lugnade sig ganska snart. Travade massor på slutet, kändes så himla super att vara sist så jag kunde jobba med tempoväxlingar, lydnadsövningar & framförallt träna henne på att gilla läget som det är, detta gjorde så vi hamnade en bra bit efter, men hon lyssnade grymt bra efter massa bus & gick riktigt, riktigt bra :] Blev dock lite stark stundtals, men det vara bara att kämpa o kämpa! La in lite galopparbete, hon såg gärna sin chans att kuta efter de andra då, men när hon väl kom tillbaka gick det även där finfint! Nöjd över min lilla busfia ;* ♥ I skritten begärde jag inte att hon skulle gå 3:a utan då fick hon tillåtelse av piloten att smita förbi de andra :>
Efter lite fika red jag Toppis. Blev en sväng på 1h, han var piggelin :) Travade lite på skogsvägen, han drog ner huvudet och blev som en banan i formen, eller drog han upp huvudet i vädret & sprang, busbus. Pullade på ganska bra i skritten, han är en fuling & när man mist anar det tar han bettet och drar fram så en själv "flyger" framåt.. Men annars var han hyffsat fin :d
Dressyrpass med Calle på banan. Jobbade i 40minuter, sen gav jag upp för kände att koncentrationen inte var på topp & då gick det ut på hästen oxå. Stundtals var han superfin, andra gånger gick det sådär. Vet att han kan bättre, idag var han lite tung i handen & något seg så kändes inte så rolig(som han brukar) att rida :P Men jag ska vara nöjd, har en tedens till att vara lite av en perfektionist! Går det inte bra trycker jag ner mig själv genom att tycka jag rider uruselt mm..
Iaf, släppte in hästarna vid halv 7 :) Efteåt gick jag in, mormor & låtsasmorfar var på besök så åt lite gott. Nattade pållarna vid 10.
Nu ska jag kila vidare,
Pussss!



Ensam fredag!

Sitter och slänger i mig massa godis, väntar på att mamma & pappa ska komma hem, seegt! Kollat på lets dance innan oxå, helt fel som åkte ut tycker jag. Inte så insatt i det iaf, men tycker Mattias & Claudia är bäst :)

Skoldagen rullade på fort idag, för en gångs skull tyckte jag det var roligt på bilden! Vet inte varför, men helt plötsligt var jag så inne i det :) Det är faktiskt kul att måla när man känner att man inte är så hopplös trots allt. Justeja, försov mig i morse så fick fixa mig på 20minuter, var sjukt trött & inte ens kaffet hjälpte den här gången, jobbigt!
Slutade 13.45, direkt hem till hästarna! Pappa hade ridit Bombay på morgonen, hade gått bra!
Red ut en sväng på Debbagull :D Hon var piggelin och mest förvånad blev jag att hon tog intiativet själv och gick ner i diket för att komma förbi ett nedfallet träd, hon som brukar vara så rädd var hon placerar hovisarna någonstans :p Jobbade mycket med min position idag, man blir ju oftast lite "hemmablind " och helst när man är ute i skogen, slarvar med en del saker, så tänkte till extra på det & tog lärdom av de småsmå felen som Åsa tipsade hur man skulle förhindra för att få det där sista perfekt :) Debbie undrade nog lite fundersamt varför jag helt plötsligt var så petig i skogen?, men sedan kom hon till ro oxå & stundtals gick hon klockrent ;) Travade i mängder, satt ner ibland, gjorde öppnor, slutnor, skänkelvikningar mm för att känna att ponnyn var med mig, jorå det var hon allt. Första galoppen var kontrollerad till en viss gräns, sen kunde jag inte annat än att lätta lite på tygeln & swisch så var vi om hunden, haha :> Galopperade lite till efteråt, då var hon väldigt tjaffsig, hotade med att hoppa ner i diket och kasta sig om jag inte lättade på tygeln, men till slut gav hon upp och blev fin, underbart!
Tog ut Toppis en sväng. Han var pigg, dock skrittade jag mest :) Travade pyttelite på skogsvägen, då blev han laddad, huvudet ner, springa på sidan eller dra iväg, tur man har någorlunda bra pejl på hans fasoner! Efter traven var det full rulle hem, han skrittade på som om han var på väg att miss tåget, knäpphästen :)
Mockade stallet, fixade hö, vatten & foder, därefter kom hästarna in :] Kom in efter 8, dusch, godis & lets dance.


Hoppas man får sådana röda tretorn snart ;D

En dag full med aktiviteter.

Sover gott gör jag nog snart efter denna dag, haha :) Började iaf med skola, bad först! Simmade några längder and so on, sen var det samhäll, matte & kemi, efteråt lunch! Sen brast helvetet igång, haha skämt åsido! Var med i norråsaklassikerns ländskidor som gick ut på att åka 13km. Inte stått på skidorna sen förra gången vi åkte i skolan(alltså 1år sedan), men allt gick helt okej, inget bra underlag, skitsegt med skidorna som "bromsade" hela tiden, dock inget bklåtglid iår :D Lyckades ta mig runt, nöjd över det iaf, men åkte bokstavligt talat som en kratta, inte min grej som sagt!
Kom hem 16.40, drack varm oboy & sen stack jag bort till grannen.
Red Calle på banan i 1h. Han var väldigt samarbetsvillig, kändes himla fräsch :d Jobbade på som bara den och la sig inte ett dugg i handen, verkligen mjuk och följsam, we like it :) Lite loj i galoppen, fick vara på honom så inte tempot segades ner! Skuttade över ett kryss på 50cm på slutklämmen, en del gånger kom vi kanon, andra gånger helt hopplöst, han har rätt svårt att bedöma avstånden själv och gillar helst att komma lite nära, därför tryckte jag på honom några gånger & hoppen blev mycket finare när han har lite mer tempo över hindret!
Mockade stallet. Styrketräning på hög nivå, sen fick jag hoppa som en galning på torvbalarna som hade frusit -.-, efter mockning fixa jag hö, vatten, foder & sopning när hästarna kom in :] Gosade med Debbagull, mysponny! ;*
Enligt min planering skulle jag rida Bombay oxå. Men pappa kom hem alldeles för sent & jag behöver hans hjälp för annars tar Bombay kommandot och jag ligger på backen och krälar ;s Inte alls kul med en 4åring på 175cm när han sätter den sidan till, jag har inte en chans med mina korta ben :p Så han fick återigen vila.
Duschat och lite nyss. Käkar godis nu, blir sängen snart förmodar jag! Faktiskt inte alls trött efter dagen som jag trodde jag skulle va, hade mer än gärna stannat kvar i stallet och ridit mer idag.


Sovdags nu!

Min bror ska strax ha datorn, så måste skriva en snabbis om dagen, iaf så var skolan helt okej idag! Volleyboll på idrotten & jag fick riktigt jäkla ont i handleden sen ;s Inte bra, inte bra! Var en hel del tråkiga lektioner så som fysik & historia, men det gick enkelt och smidigt.
Angelica hängde med mig hen efter skolan, riktigt skoj!
Red Debbie tsm med henne på Calle :D Var ute i 90min, hände både det ena & det andra! Glömde pannlamporna hemma så det var väl inte det smartaste för man såg ju knappt vägen, det var bara helt vitt ;o Därav blev vi lite skärrande när vi red på en skogsväg & jag fick syn på en svart prick framför som rörde sig, jag ropade och massa, men inget svar, sjukt läskigt! Vi vände och just då fick Debbie fnatt och skulle dra om Calle, bara det att det var ett djupt dike bredvid som vi hamnade i och hon fortsatte studsa runt och jag hade fullt skjå med att få sitta kvar i sadeln :) Travade en hel del både i djupsnö och där de hade plogat, hon var fin stundtals ;) men sen kan hon bli lite "springig" i benen och öka tempot mer o mer, men det är bara till att göra förhållningar hela tiden. Tränade styrkan genom att galoppera en liten längre sträcka på bokedungsvägen, hon var piggelin och skulle helst springa på sniskan och hoppa runt, men jag lyckades då och då få henne till det stadiet jag krävde av henne, alltså att få henne framåt med kontroll och få henne rak osv :> Hann med några öppnor oxå, då blev hon riktigt fin därefter :)) Busfian! ♥
Mockade & släppte in hästarna därefter!
Sen skulle vi tolka efter Toppis, gick inget vidare bra, höhö! Angelica var tvungen att åka hem så jag red runt färgs med honom istället :) Han var duktig & gick på bra i skritten, travade några steg & då åkte huvudet mellan benen och jag hade helt plötsligt inget framför mig, haha.
Fixa lite i stallet sen, nattade pållarna och infärd.
Nähe, nu väntar packningen! Bad & skidor imorgon -.-
Pusss & godnatt!


Markarbetsträning på dagens schema!

Fick veta idag att när våran hund försvann under ridturen igår så stack hon till stället där min bror släppte av henne & var kvar där i ca 1h, de som bodde där försökte kalla in henne men hon var så himla osäker så hon stod & skällde så de hade ringt runt till alla grannar och frågat om de visste någon som hade en svart hund, haha! Men när de hade gått därifrån, just då sprang hon hem igen och precis i samma veva som mamma var där och skulle hämta henne, lyckat :P Hon var ju med mig när jag red Toppis sen så, så skärrad var hon nog inte, bara väldigt hungrig :)

Aja, skolan var helt okej idag! Glömde totalt att läsa biologin och fick inte chansen till det på bussfärden in så failade på förhöret, höhö. På musiken fick vi dansa salsa, gick något bättre än förra gången faktiskt, men annars är det inte min specialitet precis ;d
Markarbetsträning med Debbagull i Persö sen :D Hon var väldigt laddad, kollade nog lite för mycket på bommarna att hon glömde att lägga lite fokus på arbetet. Har ju inte tränat det så mycket nu i och med underlaget, så hon var nog sugen på det ;) Tränade mycket med volter i början, jag la in lite öppnor oxå för att få henne extra lösgjord, ville gärna kasta ut baken på volten, men stundtals gick hon riktigt bra & andra gånger mindre bra! När vi kom till själva bomarbetet blev det livat, hon ville helst kuta runt och hoppahoppahoppa medans piloten ville ha en lydig ponny som lyssnade på en, blev en liten kollision där men vi fick bättre och bättre kontroll över henne & till slut gick det riktigt bra det med ((: Hon blir lite extra laddad när man har galoppbommar, sen avbryt till trav & travbommar därefter, fattar inte riktigt hur man ska bära sig åt, hon vill ju helst galoppera, så blev en liten miss och hon hoppade över travbommarna, haha :> På slutet var hon verkligen sjukt, sjukt underbar! Satte mig ner i sadeln & kände den här härliga känslan att hon faktiskt kom till ro & arbetade grymt bra ;* ♥ Himla underbart.
Kom hem vid 8, fixa Debbie & sen stallet så fick hästarna komma in då. Egentligen kommer de in mycket tidigare, men pga att vi var borta så fick de stå ute i snöfallet några timmar extra.. Äsch, de klarade sig prima!
Hann inte med så mycket mer efteråt, blev in och äta mat, sen duscha och nu sitter man här. Fysiklabben ska vara inlämnad imorgon så ska dra mig upp till sängen & börja anteckna nu :] Lyssna på musik oxå, alltid ett måste!
Pusss & godnatt!

Verkligen inte min dag..

Man kan väl säga att dagen idag inte var min precis, hände både det ena & det andra, men allt löste sig till slut iaf :)
Började iaf att jag nästan kom försent till skolan då grannen körde ner i diket & vi var tvungna att dra upp dom, tog en sin lilla tid, skoldagen rullade på fort. Skrattade en massa, haha sjukt kul!
Kom hem 16.30, assegt pga alla dåliga busstider -.- , ska ju inte klaga för på gymnasiet lär jag komma hem släntrandes ännu senare..
Red min fina ponny när jag kom hem;* Först så tog vi en runda i skogen, råkade tappa hunden min eller rättare sagt tappade hon bort oss så hon var i skogen själv innan mamma hämtade henne! Förutom den incidenten så gick Debban riktigt bra ute, mysigt med massa snö :D När vi kom tbks jobbade vi lite med galoppen på åkern, jobbigt men rejält nyttigt! Pulsa i snön tar på krafterna & dessutom när det är 4-5dm djupsnö, hon var riktigt fin i galoppen och man känner verkligen den stora, underbara rörelsen när hon tar i för att komma framåt (: Lät henne få dra på lite i galoppen, det tyckte hon mycket om! Travade av henne på banan, lite tjaffsig i början, men sen ställde hon sig bra i volten och började komma till ro, verkligen underbart att sitta på hennes rygg när hon riktigt börjar jobba rejält, finafina älsklingsponnyn! ♥ Hade nog kunnat jobbat henne mycket längre, men efter 70min pass fick det räcka för dagen, hon ska ju gå ett markarbetspass i Persö imorgon, ska bli kul att se vad busfian har att erbjuda ;)
Mockade hennes box & släppte in, sedan fick de andra komma in oxå! Snöat i mängder hela dagen så skönt för dom att komma under tak :) Fick underhålla min kusin när jag var klar med stallet. Min moster(hennes mamma) var och kollade på Ronja idag, hon haltade rätt rejält nu :/ Iaf, vi åkte miniskidor, råkade dra omkull dock! Sen så råkade man hälla vatten över hela byxorna i stallet, usch vad arg jag blev :o Och så rymde Ronja när jag skulle fylla på vatten till henne, så fick jaga häst där ett tag! Too mucho som händer på en & samma dag..
Drog ut en sväng på Toppis i ca 40min. Himla duktig var han som gick fram överallt även fast det var mörkt! Skrittade en sväng & han var pigg o glad, tycker verkligen det är superkul att få komma ut i skogen igen :d Han är ju en liten skogsmulle den hästen, man kan nog styra rakt ut i ingenstans & han traskar på, kvittar om det kommer något i vägen eller så! ;d
Efter nattning av pållarna blev det färd inåt. Kom in 21.15, matdags direkt, sen dusch & nu här. Pluggandet?!, tjao det får väl bli snarast antar jag, höhö :$ med lite Erikmusik, jonas brothersmusik och min brors flickvän Ida-musik funkar allt :D
Puss & godnatt!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se