Söndag 28/2

Jahopp, då är det skola imorgon igen! Dagarna bara flyr förbi, känner verkligen inte för skolan nu, blää. Kom oxå nyss på att en religions-uppsatts ska vara inlämnad på tisdag & jag har sjukt mycket kvar att göra på den, sen ska jag även göra matte-prov imorgon så efter jag kollat klart på filmen "sommaren med Göran" så blir det bara till att göra skiten.. tråkigt, men sant!

Dagen har iaf varit jättebra! Har bara bestått av hästarhästarhästar, något annat hinns inte med. Började iaf med att dra mig upp ur sängen vid halv 9 efter en hel dels snoozande, stack ut till hästarna & tog ut dom :) Därefter blev det att mocka, fixa mat till kvällen & sopa osv innan det var dax för frulle.

Red ut en tur på Toppis. Var ute i över 1h & travarbetade honom massvis :) Lånade Bombays tredelade bett för att se reaktionen, då jag upplevt han som lite "hängig" på det vanliga tränsbettet, märktes en litenliten skillnad faktiskt :) Ska nog se till att köpa ett sådant framöver. Han var iaf väldigt pigg och låg på i traven, fick försöka plocka upp honom och sätta han mer på baken, men det var inte lätt kan jag säga för han var sjukt laddad! Stundtals lyckades jag samla ihop honom & då gick han hyffsat bra ;D



Red till ridhuset med Debbie idag :D Aldrig varit där, det är nytt oxå så jag & Ann-viol bestämde oss för att rida dit. Tog ca 30minuter att skritta dit, så det var inte så farligt :) Jättefint underlag så jag passade på att köra lite markarbete med henne. Hon var sjukt fin stundtals, slappnade av & började komma till ro ;D Då blir hon mjuk och elastisk o blir så himla mysig att jobba med! Gjorde lite öppnor för att se så hon lyssnade på mina hjälper, gick riktigt bra. Eftersom vi hade turen att det fanns speglar där kunde man jobba mycket med sitsen, tjuvkikade lite imellanåt så att jag satt bra & lite hur Debbie gick ;) Jobbade mycket med bommarbete på olika linjer, hon lyssnade grymt bra & verkligen väntade på mig(vilket hon oftast inte vill), hon laddade på som en tok när det kom en bom framför ;] Hoppade ett litet hinder & reglerade tempot, även där väntade hon på mig & när jag gav efter så flööög hon över :`) Supernöjd med henne, tog även lite svårare linjer & det klarade hon strålande ♥



Kom hem vid 5-tiden. Gick in & käkade, hästarna fick komma in vid 7 sen. Kollade på ponnyakuten oxå :)

de nya bilderna får ni imorgon om datorn vill samarbeta, just nu måste jag verkligen plugga & jag är sjukt trött på denna cpdator, den har hållt på att stänga av sig och inte ta in olika filer hela dagen.. Vi får hoppas den vill imorgon.

Seeeegt...

Blogg.se & datorn cpar så ni får söndagsinlägget så fort det funkar igen. Just nu är jag så j*vla trött på det här -.-

Hemma igen! :)

Kom hem inatt från Göteborg, steg upp halv 9 för utsläpp av hästarna :) Därefter blev det frulle innan Angelica åkte hem. När hon hade åkt gick jag ut till stallet och mockade innan Emma kom!

Vi red ut en sväng på Debbie & Bombay. Den turen slutade på 105 minuter, men vi tog det väldigt lugnt eftersom de haft vila 3dagar nu :) Blev mestadels skritt. Debbie kändes superfräsch idag, likaså jag :) Var på ngt sett så himla lätt att rida, riktigt härlig känsla. Hon var piggelin som satan, kändes verkligen att hon samlat på sig lite energi dessa vilodagar för hon hade mycket ork att lägga på att bråka till en början. Hon tyckte det var läskigt när det ramlade snö från träden, började skutta runt & ville inte gå fram, backade dessutom ner i diket ibland o småreste sig, vem är det som bestämmer egentligen ställde jag mig själv? Till slut så gick hon över gränsen, så då fick jag säga till henne rejält & när hon väl fattade poängen kunde hon snällt fortsätta, buuushästen! ;) ♥ Men snön var fortfarande liiiite läskig, men hon var duktig som gick framåt än bakåt. Hon låg på rätt mycket i traven, försökte få henne lite lugn genom att göra förhållningar, sidvärtsrörelser mm & stundtals lyssnade hon upp och började söka sig neråt i formen ;] Studsade lite i galoppen för hon ville sååå gärna galoppera av sig lite energi, men underlaget var lite slaskigt så fick ta det lugnt.




Hon är för bäst, den lilla ponnyn! ♥


Red ut en sväng med Toppis! Blev mest skritt, men fick in lite trav här & var :) Han var pigg han oxå, hade jag ridit ner om bokedungsvägen hade vi hamnat i diket kan jag säga. Han var lite överallt i traven, men stundtals lyckades jag samla upp han ganska bra :D Jobbade honom imellanåt i skritten, mest med lite halvhalter, så han skulle lyssna mer på mina hjälper!


Fixade det sista i stallet. Sen gick jag in & kollade på hästhoppningen från Göteborg, Abdulla vann :) Synd att Roffe petade ett hinder, annars såg det riktigt bra ut!
Ut & släppa in hästarna efteråt, det är ju mildväder så då passade vi på att ha ute de lite längre.


Göterborgs Horse Show 26/2-2010

Gårdagen var helt underbar :D Drog iväg innan 6 till gbg, hästarna fick komma ut vid 5 i mörkret, hade strömavbrott så stallet var helt kolsvart oxå ;s Men de brydde sig inte så värst! Väl framme i gbg så satte vi oss och kollade juniorhoppningen, många bra ryttare & en del mindre bra som sagt! :) Efter det var det internationell 140 hoppning, skoj :) Dressyr efter det, som vanligt tycker jag det blir ganska drygt efter ett tag så vi stack & åt på donken och sen gick vi på mässan, shoppade en del faktiskt! Vid 6 var det internationell 150 hoppning där Roffe tog hem segern & Malin placerade sig på en 3:e plats, båda red riktigt bra & Roffe gjorde sina rundor sjuukt bra, han kan den mannen!



Efter det var det frihetsdressyr, såg så himla coolt ut :) En fransman var det med sina 3 hästar, han gjorde så att ena hästen la sig ner & den andra hoppade över den, heelt sjukt häftigt!
Dagen avslutades med Six Bars(höjdhoppning) där Michael Whitaker tog hem segern, han klarade 190 cm :D Han är grym, man ser verkligen att han vet vad han gör!

Sakerna jag köpte:


Jacson ridkavaj- Charlies


Fårskinnspad- Charlies


Schabrak Hansbo- Granngården


3pack kingsland ridstrumpor- Charlies


Fleecetäcke- Granngården


Vantar Thermomaster Jacson wear- Charlies


Foxfire pälsglans- Granngården

Så, det var allt jag fick med mig hem :) Skulle köpt ridbyxor & sånt, men hittade inga par som passade & dessutom var jag alldeles för lat för att prova ett par, hehe. Bett till Toppis köper jag i stan så jag vet att det passar & så. Sen ska jag beställa schabrak+luva från hööks med brodering, hittade inga där tyvärr. Men haffade åt mig det vita schabraket bara för att det var himla billigt, hihi ;D


Alla bilder är mobilbilder så därav kvaliten, men jag väntar på att Angelica ska lägga in sina bilder hon tog med systemkameran imorgon, så då får ni mer bilder :)

Torsdag 25/2

Hade matte-prov i skolan. Gick sådär, gjorde värsta tabben på sista uppgiften! Glömde helt att läsa texten, suug. Annars rullade dagen på bra om man bortser från det :)

Red Calle efter jag hade mockat stallet. De andra vilade ju så tog en sväng på honom tsm med Ann-viol :) Var ute i ca 85minuter & han skötte sig riktigt bra! Fick galoppera i snön och det tyckte han såklart var lite kämpigt, men han var väldigt mån om att hänga på Nevvan framför. Vi hamnade i snövallen pga en skylt, han blev livrädd och skuttade åt sidan & tänkte inte sig för helt enkelt ;D

Släppte in mina pållar efteråt. Just när jag hade gjort klart allt där & skulle traska inåt gick strömmen, var helt själv hemma så var riktigt läskigt! Fick tända massa ljus & vara nära hunden, haha :) Angelica kom som tur var efter ett tag, vi spelade kort. Vad ska man annars göra utan ström? Jag vann hela tiden typ ;p

Snart drar vi mot gbg! :D

Om ca 4h ringer väckarklockan, måste fixa hästarna & så innan vi åker halv 6 mot Göteborgs Horse Show :) Kommer inte ha tillgång till internet under morgondagen, men ska uppdatera er om allt när jag är hemma igen på lördag. Är alldeles för trött nu, så behöver de få timmarna jag får att sova på!
Det kommer bli ruskigt kul & jag kommer ha med mig mycket i bagaget hem sen ;)
Ha det bra, för det ska jag ;D





Hästar på rymmen.

Var ute i stallet för en stund sen, bytte täcke & så :) Debbie var supergosig, så höll på att bli fast där nere ;) <3

Kom hem efter en seg skoldag
, då bar det direkt ut till stallet för lite ridning av hästarna(trodde jag). Skulle ta in hästarna & troligtvis blev de skrämda för något, för de sprang över tråden. Den syns ju inte speciellt bra eftersom det är så jäkla mycket snö som täcker den mesta delen. Sedan försvann de, jag trodde att jag kunde springa ikapp, för de springer säkert inte så långt(trodde jag återigen). De skenade 7km bort och fick med sig Ann-viols häst oxå. Full kalabalik, alla i "byn" kom & vi letade efter ett par försvunna hästar, bilar som kom pekade vart de hade sprungit, sjukt läskigt. Efter mycket telefonsamtal & en uppskärrad Sophie som ville ha tillbaks sina hästar så fann vi dom, som sagt 7km hemifrån ;o Vi var så himla rädda att vi skulle hitta någon häst på 3 ben ;s De hade ju inte sprungit sakta precis, personer som mötte/hade sett dom sa att de var helt galna. Fick tag på hästarna ute på en åker sen, jag fastnade i snön & mina ridbyxor var helt dyngsura, hästarna var helt dyngsura av svett. Ett rejält galoppass för dom blev det ju trots allt, 7km på 10minuter, helt sanslöst! Fick leda dom hela vägen hem sen iaf, Debbie var fortfarande pigg & traskade på :) Skönt att se att de mådde bra ivf! Efter mer än 1h vandring så var vi hemma, trötta men otroligt glada att hästarna inte skadade sig :D Dock så såg det ut som någon häst dragit omkull på vägen, i snödrivan, men inte konstigt när Bombay inte hade broddar(som han alltid har annars).







Vi kollade igenom dom väldigt noga när vi kom hem, slängde på fleecetäckena. Som jag som sagt nyss varit ute & bytt. Nu ska de vila ett par dagar ifall de skulle ha sträckt till sig eller har träningsvärk imorgon.
Gick bort till grannen sen & red Calle på banan. Det var sjukt mycket snö så han fick verkligen kämpa, men fin var han :) Jobbade igenom i alla gångarter så han blev lösgjord, gick ju typ bara att rida på fyrkantsspåret, men gjorde några volter då och då ;d Blir nog han imorgon oxå, nu när alla mina vilar!

Hoppträning!

Riktigt seg skoldag idag ;s Hade först 3lektioner, sen 3h hål & därefter en meningslös biologilektion som mestadels av klassen struntade i, men duktig som jag är stannade jag kvar, haha :) Kände att jag ändå lika väl kunde stanna kvar i skolan ändå, men dock ångrar jag mig nu.

Hopptränade Debbie nu ikväll :) Hon hade mycket huvud idag, la mycket energi på att bråka istället för att fokusera på hindrena. Framridningen gick jättebra, hon lyssnade på mig & gick stundtals riktigt bra :D När vi kom till själva hoppningen så blir hon så himla laddad & stressad, lite fööör mycket energi så att hon lägger det på allt det onödiga. Men tycker det är super att ha med henne på lektion med massa hästar eftersom vi alltid har haft lite problem på framhoppningen ute på tävlingarna, då hon stressar upp sig och allt blir pannkaka, detta passet var ju mycket liv och rörelser så det var perfekt träning! (: Fick helt onödiga stopp som jag hade kunnat förhindra om jag varit mer bestämd, men när hon väl hoppade så hoppade hon jättefint & hoppade väldigt väl ;) Hoppade räcken på volterna och jag fick jobba massvis med att tänka lite öppnatänk då hon gärna skulle putta in rumpan och bli ställd utåt och det kändes verkligen skillnad när man lyckades få henne rund. Ibland stängde hon av mig helt & bestämde helt själv, detta måste vi jobba med nu framöver, mycket lydnad så att säga ;] Och när snön försvinner(om den nu någonsin gör de?) så tyckte Lotta att hon skulle gå ca 2-3 pass per vecka med markarbete så hon får det till en vana, annars blir det så stor grej av det när det är hoppning någon gång ibland och framförallt att hon inte ska ha så mycket huvud, hon är ingen lät ponny precis ;p Men helt underbar när man kommer underfund med henne! ♥


SOMMAR-VINTER


Kom hem vid 8-tiden. Ingen hade hunnit mocka så det blev full rulle efter jag fixat klart Debbie ;d De andra hästarna fick komma in strax därpå, nöjda att få komma in i värmen :)) Gick in vid 9, käkade o duschade! Nu måste jag tyvärr plugga inför läxprovet i historia imorgon, suurt!



Första dagen i skolan efter lovet!

Kan ju säga att det sög riktigt hårt, timmarna segade sig fram -.- Ibland är man inte alltid så motiverad till skolan, händer alldeles för ofta just nu! Snart är det iaf fredag & det betyder Göteborgs Horse Show :D Im so excited! Kommer nog komma hem med en hel bil full av hästprylar, skulle inte förvåna mig nu när plånboken är fet ;$ Förutom att shoppa så kommer det bli riktigt kul att se alla fina hästar, duktiga ryttare och mycket mer :)

Iaf så kom jag hem strax innan 4, slängde i mig lite käk & sen ut till stallet.

Red ut en tur med Debbabus :D Det snöade som bara den & Debbie är ju lite känslig mot att få snö i öronen, så tog på öronluvan :) Verkligen något att rekommendera för alla som har en häst/ponny som hatar att få snö i öronen, funkade perfekt! Hon såg så söt ut och undrade nog själv varför hon skulle ha på sig den, rider ju inte ofta med sådana. Men tack vare den kunde vi koncentrera oss på själva ridningen utan att hon skulle försöka förhindra att snön kom in i öronen. Hon var ruskigt fin idag ;] Jobbade superduperbra & verkligen lyssnade på mina hjälper, underbaart härlig känsla! ♥ Krävde inte så speciellt mycket idag utan bara red på som vanligt, la in någon sidvärtsrörelser & mkt tempoväxlingar, tänkte lite själv på min sits & inverkan så att jag påverkade Debbie rätt :) Galopperade i den nya snön som kommit, var nog uppåt 4dm, men det var ingen nöd på henne inte ;) Hon drog iväg & fick kämpa i snön uppför vägen, helt sjukt vad mycket energi den ponnyn har :> Och efter galoppen la hon i skrittväxeln och skrittade raskt hela stora vägen, jobbade henne lite smått i skritten och där var hon också sjukt, sjukt fin! Älskar min lilla ponnyskrutt <3




-Gårdagens bilder! Tog några bilder idag, men orkar inte lägga upp dom nu :p

Red runt färgs med Toppis. Han brydde sig inte om vädret ett dugg! Eftersom det har snöat en del idag så fick han trava lite här & var :) Han var riktigt fin från början & dummade sig inte alls, väldigt trevlig att rida så att säga. Skrittjobbade rätt mycket oxå, samt flyttade honom undan skänkeln (:

Pappa hade mockat idag. Så det slapp jag, hästarna fick komma in efter ja ridit Debbie! Snöade rejält, verkar som om det aldrig kommer att sluta snöa? Ca 1m har vi nu, det räcker. Går ju knappt att rida i skogen med hästarna, nu får man ta de plogade vägarna istället.

Veckans planering:

Debbie:
Måndag: Uteritt
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Uteritt-skritt,trav
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt/dressyr

Toppis:
Måndag: Uteritt- skritt, trav
Tisdag: Vila
Onsdag: Uteritt/banan
Torsdag: Uteritt/banan
Fredag: Vila
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt

Bombay & Calypso vet jag inte riktigt ännu. Pappa rider Bomben när han får tillfälle & samma sak när det gäller mig & Calle :)

Besöksrekord.

Haha, hade besöksrekord igår :) Inte så värst många, men för min okända blogg så är det helt okej! Fortsätt gärna följa min blogg & kommentera, det gillar vi ;) Alltid roligt att fler o fler kikar in.

Idag så var det sista chansen att sova ut innan skolan. Jag tog inte den chansen, har inte tagit på hela veckan känns det som. Alarmet väckte mig först vid 7, men snoozade till 8 ;) Stack ut till stallet för att släppa ut hästarna & därefter mocka. Så sjukt skönt att röra på sig på morgonen, man blir verkligen pigg av hästisarna och att bara vara i stallet! Efter lite frulle bar det av ut igen!

Red ut en långrunda på Debbagull ;D Ann-viol hängde med på Nevvan så mötte upp dom. Båda hästarna var lite galna idag och Debbie var sjukt tjurig på Nevvan, den första hälsningen blev att hon lättade på bakbenen och ett par hovar flög upp framför Nevvan. Kan säga att Debbie var riktigt piggelin & tyckte inte alls om att bli placerad sist i traven och galoppen, men det kändes bra för mig som kunde komma åt henne lite mer :) Annars stör hon sig för att Nevvan är bakom, ett himla tävlingshuvud har hon :p Hon låg på rätt bra, men stundtals sökte hon sig ner i formen och började bli riktigt fin :D I galoppen ville hon hänga på Nevvan hela tiden, så jag fick försöka få lite bättre kontroll & framförallt försöka få henne reglerbar i tempot. Hon är ganska känslig för traktorer och när vi mötte en höll hon på att gå ner sig i diket, men hann kasta sig upp och studsa/stegra iväg åt andra hållet, fick vänta tills traktorn hade kört den biten klar innan jag kunde rida förbi! Troligtvis har hon blivit skrämd för en traktor ngn gång, hon har väldans respekt för dom! Men annars skötte hon sig utmärkt, inga värre bussaker hittade hon på utan man kunde sätta sig tillbaks i sadeln & njuta av ridturen, superhärligt ;) Älskar min lilla ponnybus! ♥

Solen sken & det var helt underbart väder :D






Min söta lilla Debbabus! <3

Red ut en tur på Toppis! Var ute i lite mer än 1h :) Lagom när vi skulle ut så hann typ alla ploga sina vägar & jag som hade tänkt travarbeta massvis -.- Hann halkar ju annars om det inte är mycket snö, men jag lyckades få in lite trav där det inte var halt :) Höll på att bli tokig på honom, han skulle springa & dumma sig, men till slut blev han fin :D




Fick mig ett ryck & åkte längdskidor. Blev en sväng på vägen, jag suger verkligen på att åka skidor, men det är verkligen superbra för kondisen :) Man får arbeta med hela kroppen!

Efter det fick hästarna komma in. Jag & pappa longerade Bombay lite :) Han var jätteduktig & höll sig i skinnet hela tiden, duktig storbebis! Riktigt kallt har det blivit nu oxå ;s Fryser ju ihjäl om man inte tar på sig lager på lager.

Väntar på melodifestivalen...

När jag ändå väntar på melodifestivalen kan jag passa på att blogga lite! Vädret blev ju inte så värst farligt mitt på dagen, så jag lyckades rida båda mina hästar :) Bombay fick vila! Var sjukt jobbigt att hämta Debbie i 1m snö, det gjorde ju inte saken bättre att hon inte ville komma in -.- Jag kan säga att jag gillar snö i måttlig mängd, men nu är det för mycket & helst när man ska fånga in en busig ponny! Hon försökte finta mig på alla möjliga och omöjliga vis, men till slut så bara satte jag mig pladask ner, då kom busan fram för att undersöka vad jag höllt på med ;) Kort därefter hade hon grimman på huvudet.

Red ut i 70minuter. Hade en sådan tur att det slutade snöa just när jag kom upp i sadeln! Perfekt underlag att rida på idag, ca 2-3dm djupt på bilvägarna :D Red ner om bokedungsvägen där de hade plogat, men det var ändå ca 1dm snö så där kunde vi jobba rejält! Travade en bra bit, jobbade mycket med det vanliga att flytta undan skänkeln, så att hon lyssnar på mina hjälper, övergångar, tempoväxlingar och lite ställning på mina "halvvolter" :) Stundtals var hon riktigt fin, slappnade av & kom till ro! I galoppen var hon laddad och ville helst vinna fighten med hunden, men jag fick försöka få henne lite samlad så hon inte låg på så mycket och det fanns stunder som hon var jättefin ;) Sen när jag började ordna med högergaloppen(då hon inte ville fatta den) så blev hon lite smått förvirrad, fattade inte riktigt vad jag sysslade med och började småresa sig lite, men hon tog högern till slut! Lite dumt av mig att börja krångla med det, men tycker det är viktigt att hon ska kunna galoppera i både högern och vänstern ute. På slutklämmen travade jag på stora bilvägen, vilket jag aldrig i hela mitt liv gjort, helt sanslöst mycket snö och inte mycket trafik så det var perfekt ;D Hon var skitfin, mjuk och elastisk, lossnade riktigt där ♥












Nya ridbilder(tagna idag) på världen bästa ponny! <3 och hunden Wilma.

Red ut en timmes runda på Toppis. De hade hunnit plogat väldigt hårt på bilvägarna, så det blev mest skritt för att han halkade så hiskligt annars. Väldigt synd då han skulle behövt trava lite mer, men det blev iaf lite trav på de ställena där det passade :) Han fick pulsa rejält i djupsnön, jättebra så han bygger lite muskler! Jobbade inte så mycket med honom, utan han fick sig en lugn tur idag istället ;d


Titta, jag kan stå fint oxå :D



Tog in hästarna när jag var klar. Fixade lite i stallet & nattade dom, sen gick jag in!

Nu börjar melodifestivalen! Back to TVn..

Snö, snö, snö och mera snööööö

Blir snart galen på detta jäkla snöande! Var ute i stallet vid 8 idag, hästarna fick sitt kraft, sen fick de stå inne en stund innan jag släppte ut dom. Därefter mockade jag, fixade foder till kvällen :) Och jag kom just på att jag vill ha RIDHUS!!!! Fast det har jag tänkt på ett tag nu, hehe. Ska kolla prognoserna nu och sen får jag se när jag rider idag, blir iaf inte nu.
Nu ska jag deppa ännu mer över detta "fina" snöandet, måla lite till bilden och försöka få lite skolarbete gjort.
Hörs ikväll!


Sommmmar vill vi ha nu :D

Dax för sängen snart kanske?

Ska upp tidigt imorgon så det kanske är bäst att gå till sängen snart. Blir iaf ingen tävling imorgon, lite trist men med tanke på vädret så är det nog det klokaste man kan komma på just nu :) Ska troligtvis till Persö på söndag för en privatlektion i markarbete/hoppning, behövligt vill jag lova!

Markarbetsträning nu ikväll :) Säger bara stackars Debbie, jag var inte alls vettig och helt okoncentrerad ;s När passet var klart brast jag ut i gråt, klandrade mig själv rätt hårt. Ibland vill man va den person som ser det positiva i det negativa, som säger: äsch, vi tar nya tag nästa gång och ser framåt istället för att reta upp sig på det som nyss hänt. Men ibland så gräver man ner sig liksom, aja. Debbie gick stundtals riktigt bra ;) , men sen sumpade jag det imellanåt. Hon var laddad som tusan och verkligen letade hinder, tyvärr kände jag att vi inte riktigt arbetade som ett team idag så jag sket i att hoppa, gör det på söndag istället när vi är mer sammpelta, hon blev förstås väldigt besviken och hade nog helst velat ta bettet & hoppa själv :D Galoppen gick iaf grymt bra, jobbade henne på volten medans de andra gjorde någon annan övning, hon var jättefin där! ;] Älskade ponnybus! ♥


Älskar bilden! ;)

Bombay var rättså lugn idag, fick sig några ryck & gjorde hans specialare, men pappa sitter som gjuten i sadeln så Bombay har det tufft imellanåt :) Han laddade rejält på hindrena och ibland så flög en bom ner, men det brydde sig inte han om, bara han får hoppa så är allt frid och fröjd!



Innan idag så red jag Calle & Toppis. Ut i skogen med båda i ca 50min var :) Calle var jättefin, plumsade mycket i snön och tog även en liten galopp där för stärka konditionen, han var rätt duktigt trött efteråt sen! Toppis var som vanligt en bulldoser i repris, dundrade rätt in i ett nedfallet träd med mig så jag fick det i huvudet, tappade balansen & flög bakåt(satt dock kvar, men det var näääära). Hjälmskärmen flög rätt ner i snön och all snön från trädet var borta. Något sur på honom så vi tränade mycket halter efter det :) Annars lugn i traven, hade bra kontroll och han lyssnade på mina hjälper :D Men ett litet skarpare bett skulle inte vara helt fel nu, blir till att köpa ett nästa vecka!



Tog massa bilder idag, men har verkligen inte lust eller ork att lägga upp dom nu, men imorgon ska de minsann upp :)

Markarbetsträning ikväll!

Sitter & väntar på lite mat innan vi beger oss av till Persö :) Debbie & Bombay ska tränas, kan ju bli intressant och se hur de uppför sig i transporten! Debbie brukar bitas & sparkas, men Bombay brukar inte bry sig så mkt om det.
Har iaf hunnit med att mocka, ridit Calle o Toppis & sen putsat sadel + träns :D Förhoppningsvis blir det tävling imorgon, men de varnar ju om snökaos så vi beslutar oss imorgon bitti ifall vi åker, hoppas verkligen det! Sååå sugen nu ju ((:

Uppdaterar mer ikväll när jag kommit hem från träningen ;)


Lite småtrött på vintern nu, vill ha SOMMAR! Sola, bada, tävlingar, träningar :d

Its snowing man..

Usch ja, det är snöstorm ute! Inget kul alls, men kanon att man hunnit rida hästarna innan iaf :) Jag hoppas faktiskt det kommer massa snö tills morgondagen för då skippar jag markarbetsträningen med Debbie i Persö & tränar här hemma istället, blir lugnare så :) Men vi får se! Nyttig träning att ha massvis med hästar farandes omkring oss oxå.

Pappa tog & släppte ut hästarna idag
, så jag sov till lite efter 9, eller snoozade kanske man ska säga? Ställde först klockan på 7, men kom inte upp ur sängen då, hehe. Iaf så slängde jag i mig lite frulle, sen drog jag ut till stallet o mockade :)

Red ut en sväng på Toppis i ca 1h. Han var helgalen idag, var rättså rejält trött på honom efter passet. Han skulle bara dra, la sig på bettet & blev otroligt stark, inte var det till någon stor hjälp heller när han började gå på sniskan & skutta runt -.- När han inte la sig på bettet så tryckte han ihop huvudet till en boll, eller hela kroppen & blev omöjlig att få kontakt med! Knäpphästen i ett nötskal, men till slut så la jag av traven och skrittjobbade honom vägen hem :) Gick ju knappt att få någon ut av traven, han var alldeles för laddad och stressad för att lyssna! Han blev slutligen hyffsat fin i skritten iaf (:

Markarbete med Calypso. Skulle ridit ut en sväng först, men skrittade ute & sedan fick det bli banan ändå! Han var superfin idag, faktiskt väldigt roligt att jobba honom då han lyssnade otroligt bra :D Jobbade mycket med övergångar, fram- & bakdelsväningar och det gick suveränt! Travade över en bom till en början innan jag gick började hoppa räcket. Han har lite svårt att bedömma avstånden, så till hjälp hade jag en bom med 1 galoppsprång-räcke och han hoppade fint :) Visst hade jag velat att han skulle hoppa upp sig lite mer & bli lite mer rund i språnget, men jag är nöjd över honom!

Hovisen var här nu ikväll. Skodde Debbie & Bombay! Jag passade på att träna styrkan i benen samtidigt, satte mig i 90graders vinkel & efter 70s gav jag upp, alldeles för jobbigt! Eftermockade & gav hästarna mat efteråt sen innan jag gick in för kvällen. Hovisens bil startade inte, så bärgningsbilen fick komma.


kollade på denna nu ikväll igen, så hiiimla braaaaaaa ;D Helt besatt!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se