Svar till läsare!



Sv: Det kan jag absolut göra :) Jättebra tips! Hade tänkt skriva det för länge sedan, men det har aldrig blivit av, men ska försöka göra det nu i dagarna. Har massa bilder från provridningen + massa saker angående det, så nog ska det bli ett intressant inlägg! Jätteroligt att du gillar bloggen, tycker du också kan ta och skaffa blogg så jag kan lääsa ;)

Dagens ridpass!

Debbie: Red ut en sväng på 1,5h :) Idag var min lilla ponny mer vild än tam, herregud vad hon levde rövare.. ;) Stegrade x antal ggr och vi hamnade i en buske och bockade gjorde hon med, dessutom var hon laddad som in i sjutton och gjorde luftsprång! Hon gjorde verkligen skäl till sitt smeknamn "Debbabus", för minsann var hon buusig idag ♥ Stundtals var hon verkligen superfin att jobba likaväl som hon stundtals var totaly crazy! Galoppen kändes kanon, testade och verkligen sitta tillbaks överdrivet mycket för att se reaktionen, vad tror ni hon gör? Jo, hon galopperar samlat på stället nästan, viker under bakbenen och verkligen jobbar sjukt bra, riktigt nöjd! Satt mycket ner i traven och jobbade lite sidförande hjälper mm, hon var fin som alltid! :]


Toppis: Han vilade idag! :) Det skulle han egentligen gjort på torsdag istället, men eftersom jag slutar tidigt då kändes det bättre att rida ut mitt på dagen(på torsdag) istället för sent på kvällen(idag) när det dessutom är möörkt..

En fråga till mina bloggläsare: Vad t...

En fråga till mina bloggläsare: Vad tycker ni om min blogg, hur är inläggen? Vad ska jag förbättra för att göra den roliga? :) Tacksam för svar! Ha en fortsatt bra dag alla. Kraam

Dagens ridpass!

Debbie: Red ut en barbackarunda på ca 1h :) Det var hur mysigt som helst & hon skötte sig helt exemplariskt! ♥ Skrittade mest lugnt så hon bara fick rulla på och röra på sig efter gårdagens tävling. Travade lite smått också och hon var så duktig ;) Plockade då & då upp henne och började ställa, böja igenom samt flytta undan skänkeln och hon var riktigt mjuk och elastisk i sidorna, gick helt perfect!


Toppis: Jobbade honom på banan i 40min. Han var riktigt, riktigt kalasfin idag :) Mjuk, samarbetsvillig och gick stadigt i form. Red lite olika linjer, ställde och böjde, sidförande hjälper osv och han bara låg på och arbetade super :D Satt även ner i sadeln något varv och han är annars väldigt skumpig o stötig, men jisses så fint det gick!
Kanonnöjd!

Nu ska jag strax ut och skritta Debbie :) ...

Nu ska jag strax ut och skritta Debbie :) sedan blir det dressyr med Toppis! Men vi hörs senare.

Dagens... tips!

Är du trött på alla respektlösa trafikanter? Som kör i alldeles för hög fart förbi en när man är ute & rider? Jag har ett litet tips som gör att trafikanten du möter får aningens respekt och dämpar farten :) Jag har blivit rejält irriterad på en del som bränner om i hög fart och inte tar den minsta hänsyn till den levande individen vi sitter på! Bara för att de är 110% trafiksäkra betyder det inte att de klarar av allt, en häst kan som oss hoppa till eller bli rädda för saker.. Kör du då i hög fart och hästen hoppar ut mitt i vägen är det ganska kört!

Mitt tips är att när du rider på en väg där det körs väldigt fort ska du då rida mitt i vägen. Jag menar inte på högt trafikerade vägar för där får man nog hålla sig undan och det är nog inte så uppskattat att rida heller på sådana "stora" vägar, men iaf till mindre trafikerade vägar där hastigheten är hög. Rid som sagt mitt i vägen när en bil kommer och markera riktigt mot föraren, sedan när bilen är ca 10-20m ifrån kan du smått flytta hästen undan för skänkeln mot vägkanten, jag lovar er att bilen kommer sakta in och ta det förhållandevis lugnt förbi :) En del förare funkar det mindre bra på, andra funkar det alldeles för bra på.. En gång när vi gjorde så stannade bilen helt och hållet och vågade inte köra förbi, haha. Sen har det hänt att vi fått en hel del bittra miner, men de får faktiskt acceptera situationen. Jag tycker det funkar helt suveränt och man slipper ta riskena ;)

Småvägar som typ grusvägar behöver man inte göra så, eftersom det redan är så pass litet att föraren omedvetet saktar in pga av det trånga utrymmet mellan häst & bil!

Jag tycker ni ska testa det! Vi måste faktiskt visa vad vi tycker i detta avlånga land och det är alldeles för många förare som tror hästarna är robotar och det går att bränna förbi i 110knyck, det är INTE okej!


Bjuder.. ;)

Dagens ridpass!

Debbie: Dressyrtävling :) Resultat och bilder kan du läsa under kategorin "tävlingar" !

Toppis: Red ut en sväng på 80min idag :) Han var ruskigt fin, gick stadigt på tygeln och arbetade på super! Ställde, böjde igenom honom mycket så han blev riktigt lösgjord i sidorna, gjorde även lite skänkelvikningar & sånt. Galopperade en liten sträcka och fattningen satt som en smäck, han är jätteduktig på det nu :D Ja, vad ska man mer säga? Han var helt underbar, det enda var väl att han blev lite för stark i galoppen men det är smällar man får ta!

Efter solsken kommer regn..

Debut i lokal dressyrtävling. Debbie var riktigt, riktigt laddad till en början och sprang runt vid transporten, hon tyckte det var skitkul med en ny plats :) Dessvärre medförde det att hon blev tittig och spänd & jag blev såklart lite störd av det med och slutade rida till viss del.

Framridningen: Försökte rida så lugnt och sansat som möjligt så att hon inte skulle bli för "på" utan samla sig mera, gick till viss del jättebra :) Men sen blir båda två lite stressade när vi rider med andra, då måste vi både hålla koll så vi inte rider på de andra och sen fokusera på oss själva, hon blev lite stressad och sprang på, men efter ett tag lossnade hon och blev riktigt fin faktiskt :]

LB:1 2006: Red ett varv i collecting ring och då var hon hur spänd som helst för domartornet, tyckte det var riktigt scary! Trilskade jättemycket till en början, gick på snedden och var felställd och ja.. hon ville ingenting och dessutom skulle hon sakta av hela tiden! Jag var nära att bryta ihop för det kändes rent ut sagt förjävligt, men självklart visste jag ju att det var mycket jag som bidrog till hennes "uppförande". Galoppen kändes superbra om man jämför mot de andra gångarterna, kom åt henne på ett helt annat sätt :) Hon gjorde omslag i längningarna i galoppen och jag fick verkligen sitta tillbaks henne massvis i övergången galopp-trav, men hon lossnade betydligt mer i slutet iaf.
Men vi bjuder på denna ritt, både jag och Debbabus vet själva att vi kan och ibland kommer faktiskt "regnet tillbaks efter många pass med solsken", vi tar nya tag tills nästa helg och jobbar vidare ;) Det var ju trots allt hennes första lokala i dressyr & det får man allt ta med en nypa salt, för när man rider den ponnyn vet man aldrig hur det slutar!

Nu vet jag att många är så nyfikna på procenten... Och jag vill egentligen inte skriva ut det eftersom jag ska försöka "gå vidare" och glömma denna tävling, men så vet jag att det är så många som läser som verkligen måste veta och får de inte det så kollar de upp det och så blir man värsta bombad med kommentarer osvosv. Japp, jag vet preciiis hur det är! Man får inte ha något för sig själv. Men iaf så red vi på 39% ! Inte något att skryta om precis, förra klubbdressyren fick vi 60% så det var stooor skillnad. Men sen var domaren väldigt snål också, den som var före mig fick 40%...  Men nu har ni fått reda på hur det gick, nöjda nu? ;D
En del kanske jag förgyller söndagskvällen genom att ni får er ett gott skratt och tycker det var riktigt uruselt, but so what? I don´t care :) Jag vet att vi kan så mycket bättre!









Fastnade gjorde hon iaf på bilderna! Min lilla underbara ponnyskrutt ♥
Tack Ellen för bilderna :) Det är hon som rider bredvid mig på sista bilden!

The Worlds Greatest!

Nyss hemkommen!

Kom nyss hem från tävlingen. Gick inte så värst bra idag, dålig ridning från min sida och tvär ponny, men vi tar nya tag till nästa helgs tävlingar :) Bilder och mer detaljerat ikväll, nu ska jag strax dra ut och rida Toppis!
Ha en fortsatt bra söndag :)

Tävling på G!

Imorgon är det alltså tävlingsdax för mig & Debbie :) Jag är grymt taggad! Går det skit så bjuder vi på det, för vi vet att vi innerst inne kan ;) Men rider jag bara lugnt och sansat & försöker att inte bli stressad så blir Debbie lugn och avslappnad, så det ska nog gå vägen!

Dagens ridpass!

Toppis: Hoppade honom lite på banan i ca 1h. Han var rätt överladdad idag, antingen gick han med huvudet högt upp i skyarna eller så krullade han ihop sig och blev bakom hand! Stundtals så gick han fint och lossnade något! Skuttade över två kryss på långsidan och han bara drog mot hindrena hela tiden, så fick faktiskt lov att "ruska" tag i honom för att han skulle lyssna på mig, men han hoppade iaf grymt bra! :D Sista språnget låg på ca 60cm och enligt pappa så lyfte han fint på hovisarna över :) Han hoppar mera med ryggen nu känns det som & tekniken blir bättre, innan ville han mer slänga sig över fort och benen flaxade åt alla håll o kanter.


Debbie: Red ett lösgörande pass på banan i ca 1h :) Trimmade lite inför morgondagens tävling! Testade så gas och broms funkade, längning, sidförande hjälper osv & hon var riktigt pigg och allert, svarade super båda framåt och bakåt :D Tränade mycket på olika moment som dyket upp i Lb:1an och jag försökte rida så harmoniskt som möjligt, vara lugn och bara låta allt komma och inte vara för "på" för då blir hon bara tjurig! Hon var iaf grymt fin, hittade en avslappnad form och bara rullade på, helt lovely! ♥ Med detta i bagaget känns det toppen inför morgondagen ;)

Dagens ridpass 27/8!

Debbie: Red ut en 45min sväng barbacka :) Hon var superfin att arbeta med idag, mjuk och elastisk i sidorna och svarade framåt likaväl som bakåt! Skrittade och travade lite bara, men som sagt fiin! ;) ♥


Toppis: Han vilade, men nya dojjor fick han!

Eric Saade är för jävla grym alltså! ;) sk...

dsc03706 (MMS)

Eric Saade är för jävla grym alltså! ;) skrek som en galning, så har numera ingen röst kvar, ehehe.. Snart är det takida, wei!

En fråga till mina bloggläsare: Hur gamla...

En fråga till mina bloggläsare: Hur gamla är ni som läser bloggen? :) och nu vill jag att alla som läser min blogg ska kommentera, skulle vara kul att veta.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se