Vart tog kvällen vägen?

Kvällen blev inte riktigt som jag tänkt mig! Helt plötsligt fick jag annat för mig än att visa er bilder från Gotland, not okay at all! Har varit ute med hunden på en promenad, gjort "mat", fastnat framför en film på tvn och helt plötsligt sprang tiden iväg.. Just nu är jag aningens för seg och trött för att börja ordna med alla bilder och framförallt skriva hela texten! Ni får helt enkelt stå ut tills imorgon ;)

Med detta sagt hade jag tänkt skutta i sängs alldeles strax och sen gå upp tidigt imorgon, enbart för att blogga! Och även komma igång lite mer med allt annat.. Har en hel del att göra!
Så godnatt allesammans!

Dagens ridpass!

Debbie trimmades på banan i över timman! Allt kändes rent ut sagt katastrofalt till en början, jag var okoncentrerad som tusan och Debbie var lite loj.. Ingen bra kombination med andra ord! Slutade med att jag gjorde halt, tog ett djupt andetag och bad mig själv att skärpa till mig, klappade om ponnyn och sen började RIDA på riktigt! Det lönades faktiskt och hon var finare än finast!

Gjorde mycket övergångar mellan trav-galopp-trav-skritt-galopp osv och hon var avslappnad och lydig! Tog varenda förhållning och halvhalt, gick i en relativt stadig och bärig form och riktigt jobbade på superfint. Hon var så galet rolig och härlig att rida när hon gjorde allt jag bad om så bäst hon kunde ♥ Hon brukar även rinna iväg lite i övergångarna mellan galopp-trav, men idag minsann var hon så lösgjord, eftergiven, mjuk, följsam och lydig som hon bara kunde! Go känsla ;)


Toppis joggades lite lugnt i 45min på banan! Blev mycket tempoväxlingar för att han dels skulle få "under" baken mer och sen för att han skulle länga steglängden, han skötte sig fint! Gjorde även en del bogen in/ut för att få honom loss och mjuk i sidorna. Han kändes fin och väl framme för skänkeln passet igenom :)


Nevvan trimmades på banan i 1h(inräknat med skritt dit och hem). Hon var superseg ibörjan, men på slutet blev hon mycket bättre! Lösgjorde henne och körde en riktig genomkörare med lite bomövningar, övergångar och mycket "hålla igång" så hon var helt slut när vi var klara, haha. Men hon var jättefin att jobba med :)

White horse by Taylor Swift!

Nu ryker höet!

Det skulle tydligen bli fint ett par dagar framöver nu så då passar vi på att slå höet! Kommer hjälpa till med det så det är mycket saker att stå i just nu ;) Men skönt när det är inne sen! Och skönt att det ska bli bra väder några dagar, det behöver vi!

Full rulle kanelbulle..

Traskade upp 8.30 imorse och fixade med hästarna! Käkat frulle och nu är jag förbered för en hektisk dag!
Ska snart dra ut och rida pållarna! Debbie, Toppis och Nevvan.. Funderar faktiskt på att ta ett pass på banan med alla 3 idag, är sugen på lite trimning ;) Och jag kan tänka mig att alla 3 behöver en rejäl genomkörare.

Hästmannen Stig-Anders!

I tisdags när jag var ute och red mötte jag hästmannen Stig-Anders! Jag lovar, det går inte att ta fel på honom, han ser nästan ut som jultomten med sitt långa skägg, haha ;) Skämt åsido, han såg vääldigt glad ut när han fick syn på hästarna och nästan kom fram till oss! Han ser jämt så himla glad ut!


lånad bild..

Kommer ihåg när jag red på hans häst Sally(den på bilden)! Åh, så mysig pålle :)

Imorgon får ni info om Gotlandresan!

Imorgon kommer jag skriva om Gotlandresan samt lägga upp lite bilder! Kan passa på att jag har åkt Segway för första gången i mitt liv, så himla roligt ;)

Idag har jag varit ute sen jag gick upp i princip! Har ridit, fixat vatten till alla hästarna, fodrat, varit och tjötat lite med unghästarna och pysslat om mina extra noga :) Har inte hänt så mycket mer än så faktiskt.. Rätt skönt att inte ha häcken full hela tiden!

Dagens ridpass!

Debbie fick sig ett trimpass på rakbanan idag i 1,5h! Hon var minst sagt som en explosiv bomb att rida, hade galet mycket energi att göra utlopp av! Galopperade rejält så att hon fick busa av sig en aning av all den "bushet" hon bar på. Fast jag började det hela med att jogga igång henne lite lätt i en lång och låg form med mycket tempoväxlingar och övergångar för att få henne lösgjord och lydig! När jag kände att hon lyssnade på mig och var reglerbar och kontrollerbar så lät jag henne få galoppera på en längre bit i en friare form och i ett friskt tempo!

När hon fått rejsa av sig lite så började jag samla henne mera i galoppen och sätta henne på baken! Jobbade i en väldigt svag uppförsbacke! La henne i en högre form så att hon fick trampa under mer och finna en bra balans och bärighet, hon var superfin men superdunderpigg ;) Jobbade ett tag med galoppen, kortade respektivde längde och fick henne riktigt loss och eftergiven innan jag slutligen travade av lång och låg med lösgörande arbeten! Hon var ruskigt fin på slutet när hon slappnade av och släppte på alla spänningar.. ♥


Toppis joggades ut i 1h! Travade en bit på rakbanan och försökte lugna ner en väldigt pigg häst.. Han for åt alla håll och kanter, men jag tror lyckades få lite kontroll på busen på slutet iaf ;) Han gick fint stundtals när han inte fick något tokryck för sig! Blev ett ganska simpelt pass för honom med mycket lösgörande arbeten, bogen in/ut och bara få rulla på i en friare form utan att vinkla in mulen! Han kändes PIGG och fräsh.

Vem är jag mest lik?

Såg att en bloggare skickat till 118800 och frågat vilken kändis man mest var lik! Jag gjorde samma sak i Gotland och fick detta som svar..

Du är lik Jessica Alba. Du är vad man här på 118800 brukar kalla för PANGBRUTTA, en 10-poängare helt enkelt! Hon är inte bara snygg, söt och sexig, hon har även alla paddlarna i vattnet vilket inte är den vanligaste kombinationen. Den kille som någon gång lyckas få hålla hennes hand skall skatta sig lycklig! Vi tror att denna gudinna en dag kommer att bli något mycket stort här i livet och tjäna massor med stålars! Mvh 118800



Så kan ni se några likheter mellan oss två? haha

Hästarnas motion idag!

Hästarna ska få gå ut i skogen idag! Jogga igång dom ordentligt och eventuellt galoppera av lite energi, kan tänka mig att de är lite smått galna efter 3dagars vila ;) haha

Jag är hemma!

Och vaknade upp till en video med Jedward dansandes i endast ett par kalsonger! Haha, tror det är många jedheads som dör lite nu ;)

Gotland har varit super, ska uppdatera i lite mer ikväll efter jag ridit hästarna och visa er bilder! Kan säga att det känns som att vara utomlands när man är i Gotland, helt klart!


lånad bild från google..

Svar på kommentar!



Jovisst kan jag det! Om du är nyfiken på att veta mer så gå in här!

Jag går som sagt på Tenhults Naturbruksgymnasium med inriktning häst! I höst börjar jag andra året. Jag tycker det är en superbra skola där man både har möjligheten till att hålla på med det man är intresserad av och ändå kan läsa så att man har högskolebehörighet efter gymnasiet!

Dock har jag rätt långt att pendla! Pendlar med bil-buss-tåg varenda, eviga dag och det tar sin lilla tid! Om man bortser från alla uppehåll jag får göra på stationerna så tar det 1h till skolan, men räkna med det dubbla när man måste passa tåg och buss osv.. Ibland känns det lite jobbigt, men det får man leva med! Kunde ju varit värre.

Nu i 1:an har det varit mycket "slavarbete" allvarligt talat! Vi har fått städa anläggningen, stallskötsel och fixat allt runt omkring och legat lite lågt med ridningen! Nu i 2:an kommer vi rikta in oss mer på ridningen och i 3:an på vårterminen har jag valt tävlingsinriktad ridning och då kommer jag rida 2dressyrpass/vecka och 2hoppass/vecka :)

Lärarna är i princip som andra skolor! Vissa bättre, andra sämre. Finns massvis med grymma lärare som man lär sig galet mycket på, på deras lektioner, sen finns det ju en och ett annat rötägg, haha. Precis som vanligt med andra ord!

Det som är så skönt med att plugga i Tenhult är att du inte behöver bry dig så mycket om dagens utseende! Ingen bryr sig om du har lite skit under naglarna, alla är vi vana ;) Man kan komma i morgonrocken-ingen bryr sig! Har du en "bad hair day" så behöver du inte fixa dig i flera timmar innan skolan börjar-ingen bryr sig! Dock tycker jag det känns skönare att komma "fräsch" vilket som! haha.

Att plugga på Tenhult är typ densamma som en "vanlig" skola! Vi läser mycket av de ämnen man läser på samhäll-linjen, bara det att vi blandar in massa annat skoj så som ridning och hästkunskap, vilket gör en skoldag mycket roligare ;)

He´s got the look!

She´s got the look!

Guess what?

It´s wedding time!


Förhoppningsvis så spelar pappa in när jag sjunger och låter det inte alltför fult så laddar jag upp det på youtube när jag kommer hem :) How about that?

Kommer spendera en del av denna dagen i en kyrka! Ska bli riktigt kul att sjunga faktiskt! Ikväll ska vi fira det nyblivna brudparet också! Party, party, party!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se