Svar till läsare!


(tyvärr blev det suddigt..)

Okejokej. Kanske ska de sluta sälja tretorn advance på den butiken? Men jag tror att de ska förbättra tretorn advance också & sen kommer den nya modellen med. Men vi får helt enkelt vänta o så :)

Dagens ridpass!

Debbie: Red ut en långrunda i skogen, den slutade på över 2h vilket inte alls var planerat :P Ibörjan var traven & galoppen jättefin, förutom att hon tittade till på lite saker. Sen kom det en stor svärm med älgflugor(?) & attackerade Debbie och hon fick panik, kickade o stegrade, sedan höll vi på att prejja ner staketet hos en.. Dessutom fanns det en traktor, självgående gräsklippare + en låda bredvid vägen samtidigt, så det gjorde inte saken bättre! Hon var lite skärrad när vi kommit förbi där sen, men på rakbanan hem sen var hon grymt fin! :D Galopperade nästan hela vägen & den är ju inte direkt kort, blev rätt friskt tempo, men utan att tappa formen ;) Tog tillbaks henne emellanåt också & jobbade i kort galopp & även där gick det suuuuper! Skritt & trav satt som en smäck i slutet med, helt lovely ponny alltså! ♥


Toppis: Red på banan i 1h. Hade oturen att få värsta magont just den timmen vilket ledde till att när jag travade så kändes det som att magen vändes ut & in o innehållet skulle komma upp närsom, inget vidare trevligt. Blev mest skrittjobb & pyttelite trav! Toppis kände av min "okoncentration" & blev lite loj, men båda försökte lösa det så gott som det gick iaf :) Vi får ta nya tag imorgon igen.. En liten 5årig pojk skrittade av honom i slutet, så sött! :D Anledningen till det var att hans storasyster hoppade sin ponny samtidigt & han ville med riiida.

Besöksrekord!



Hoppas ni nya läsare fortsätter följa bloggen. :)

Här var man duktig, eller?

Även fast klockan inte slagit mycket än så har jag hunnit en del. Imorse fodrade jag hästarna, sen släppte jag ut dom! Därefter mockade jag stallet & sedan sprang jag en runda med hunden, hon fick bada lite i sjön med :) Svinkallt vare, men det var uppskattat från hennes sida. Duktigt va? Måste springa en till tur ikväll också..
Har också slängt i mig lite frulle. Om en stund bär det av utåt för att rida hästarna. Skogen för Debbs & banan för Toppis som det ser ut i nuläget. Men det är bäst jag sätter fräs så jag får lite gjort nu!
Ha en fortsatt bra lördag så höres vi senare!


Bombay, Toppis & Debbie on the pic!

Svar till läsare!



Men enligt ridsportsbutiken.net skulle de inte det, men det är ändå rätt konstigt. Antar att det är en fundering många går & grubblar på? Om tretorn advance ska sluta säljas eller inte. Var detta alltså på ridsportsbutiken ni frågade det om? Kanske är just så att en del affärer slutar sälja tretorn, jag vet en affär som gjort det eftersom det inte var någon efterfrågan längre & det var segsålt så de tyckte det inte var "lönsamt" längre för butiken. Enligt den uppfattningen jag har fått så kommer de fortsätta sin tillverkning av tretorn advance & sen också sälja den nya modellen, så att båda kommer vara tillgängliga :)

T.ex. när jag köpte mina röda tretorn. Då sa leverantören vi pratade med att de röda tretorn advance skulle sluta tillverkas & de skulle sälja ut de sista eftersom efterfrågan av just röda inte var så stor längre(jag fick mina då mina svarta gick sönder). Jag tycker inte de verkar ha sålts ut än? Och det är väl samma pris som de övriga färgerna?

Alla säger olika, men vi får hoppas på att det ridsportbutiken säger ang. tretornen är sant! :)

Inlägget jag skrev om tretorn advance kan ni hitta här!

Dagens ridpass!

Debbie: Jobbade henne på banan i 1h. Regnade idag också, förvärrades när det blåste massvis också, men det funkade iaf :) Hon var lite skeptisk ibörjan, men när vi kommit igång med arbetet ordentligt så gick det över. Hon var sjukt, sjukt fin idag alltså :D Helnöjd, hon försökte verkligen leva upp till mina mål! Rann inte iväg i traven utan hon trampade under sig bättre & blev "mer satt på rumpan", la vikten på bakbenen utan att springa på bogarna dvs :) Galoppen var helt underbar, tränade på att länga & korta galoppen vilket hon skötte kanon, sen blev det mycket voltarbete där hon gick klockrent! ;) Gjorde mycket skänkelvikningar både i trav & skritt, sedan tränade vi massvis på att hon skulle vara "rak på ett spår innanför staketet", man blir ju oftast lite beroende av staketet annars.. Hon var helt otrolig idag,  massa kärlek till ponnyn! ♥


Sötan, synd bara att nosluddet är lite på sniskan.. xd

Toppis: Red ut en 35min runda! Han var som en banan hela han, alltså inget huvud syntes & ingen bak.. Han krullade ihop sig i traven att det kändes som han skulle skjuta ur mig från sadeln närsom, knaashäst! :P Busig var han med för den delen! Travade & galopperade lite, vilket gick helt okej :) Det var såntdär "fint regn" & det var inte så uppskattat från hans sida, man blev ju totalt dyngsur..


Dagens "visste ni att...."

Visste ni att....?

  • Jag älskar choklad? Det är såååå gott!
  • jag är allergisk mot katter? Ändå har jag 2st här hemma, haha.
  • jag vill ha ridhus? Helst i detta regnoväder -.-
  • Debbie kommer ifrån östragårdens ponnystall? Tyvärr har det försäljningsstallet lagt ner, men antar att många känner igen det? :)

Debbie & jag på en tävling i Svarttorp :) Kom lite efter i språnget som ni kanske ser..

Dagens ridpass!

Debbie: Red på banan i 1h i spöregn. Fy sååå blöta vi blev, men väl påklädda så funkade det för det mesta! :) Ibörjan var hon rätt besvärad, men till slut när vi blivit lite uppvärmda gick det riktigt bra! Hon var superduktig, visserligen fanns det en hel del saker till att jobba med, men med tanke på omständigheterna(tänk spöregn) så var hon klockren ;) Blev lite galoppintervaller & jobbade rätt mycket på volten, stort + för galoppen även fast den "brast" lite ibland.. Som avslut travade jag av henne, hon var rätt springig så fick jobba rätt mycket där & sen gjorde jag sidförande hjälper för att hon skulle lyssna på mig! Försökte även få lite mer power i skritten utan att tappa formen, vilket funkade bra till slut! :)


Älsklingsponnyn! ♥
(blev ingen flytt till helgen, utan den hästen i det stallet kommer hit imorgon istället, sen på söndag kommer det ytterligare en häst som ska gå på sommarbete här)

Toppis: Han vilade! Stod & frös som ett asplöv när jag skulle ta in de vid halv 6 & det spöregnade hela kvällen också, så kändes inte alls schysst att tvinga honom ut i skogen när han torkat & äntligen blivit varm..

Tretorn Advance..

Många tror att tretorn advance ska sluta tillverkas. Vilket är helt fel! De ska inte sluta tillverkningen, utan den nya modellen av tretorn som kommer ut är i princip likadan som advancen, bara att knappen & dragkedjan är bättre & båda kommer finnas tillgängliga att köpa! Så det är bara fritt fram att välja den av dom man tycker om.. ;) Skulle det vara så att dina tretorn går sönder så har du rätt till reklamation oavsett om det är den nya modellen eller gamla.

Källan finner du här!



Alltså lutar det nog åt att jag köper pioneer crocodile. Skulle det vara så att mina tretorn advance går sönder kan jag ju alltid byta till ett par likadana, eller hur? :) Och "krokodilstövlarna" tycker jag är fräcka & jag har inte sett många med sådana på sig så blir nog att jag shoppar de när plånboken blivit liiite fetare ;D

Hovslagarbesök!

Har under morgonen/fm varit nere i stallet. Hästarna har fått nya dojjor, eller Debbie & Bombay! Toppis får besök av en hovis inom en vecka. Fick försöka få bort flugorna på Bombay med hjälp av en handduk då han tyckte de var irriterande. Debbie skötte sig prima som vanligt :) Mockade efteråt & nu försöker jag vädra ur hela stallet för det luktar ammoniak så man svimmar nästan, lite överdrivet kanske men det luktar pyton!
Snart ska jag ut & rida ponnyn. Sen i eftermiddag ska jag flytta henne till det andra stallet. Måste packa ner lite utrustning också ;)
Nähepp, nu ska jag dra igång. Men ni får ha det så bra, så höres vi latero! :)

Stallbyte!

Imorgon byter Debbie stall. Tänkte jag skulle få känna på känslan att varje dag få ta mig ut till ponnyn på lite längre avstånd, bortskämd som man är har man ju bara några meter till vårat stall.. ;) Anledningen till detta är för att en häst i det stallet ska iväg över helgen & den andra hästen blir då ensam, så Debbie är så snäll & ska vara lite sällskap åt denna då tors-sön :) Hon har gått med det stoet innan(när det stod hos oss förra vintern) & de var verkligen bästa vänner, så det blir antagligen ett kärt återseende imorgon! Flyttar upp mitt picpack dit & kommer hålla till där när jag ska rida Debbie, blir nog bra!
Ska regna i helgen & det är jag lite orolig för! Men i sådana fall ska de tas in då, annars kommer Debbie få ha rejält regntäcke på sig så hon inte fryser. Hon är ju som sagt känslig för sådant!
Jag kan passa på att motionera dit & hem. Perfekt att ta sig en springtur fram & tillbaks när jag tittar till henne o sen cykla upp när jag ska rida :) Kanon!

På tal om regn. Sitter & väntar in regnet så jag kan ta in mina pållar inatt, har varit duktig & mockat o fixat stallet för natten, putsat all utrustning & lite andra saker idag. De vanliga vardagssysslorna :P


Dagens ridpass!

Calypso: (grannens häst) Hoppade honom, vilket gick helt okej! Han var inte tillräckligt smart till att använda svansen mot alla flugor & blinningar, utan istället skulle han sparka bockaut mot dom :P Störde lite i ridningen tyvärr, men han är annars superfin att jobba med :) Har inte ridit honom på hela sommaren så det var kul att sitta på hans rygg igen! Hoppade räcken på 50cm ungefär, han var rätt seg så fick driva som sjutton för att han skulle komma framåt, men hoppa gjorde han iaf! :]

Toppis: Han fick hoppa lite idag igen, vilket han skötte bra :) Hoppar allt som kommer ivägen & laddar jättemycket, vissa språng blir lite sisådär då han knappt lyfter över ett 50cm hinder, nä nästa gång får vi höja så han måste ta i lite mer.. ;D Förövrigt var han väldigt fin att arbeta med, blev lite lösgörande arbete & sånt! :)


Debbie: Red på förmiddagen barbacka ner till sjön & tillbaks, hon fick bada lite! :) I eftermiddags tog vi en sväng barbacka på 40min i skogen, det var riktigtriktigt mysigt ;) Båda njöt & tyckte det var härligt att bara gå o lulla runt lite. Travade en bit också, vilket gick bra :) Älskar sådana turer, helst barbacka på en underbar ponny! ♥
Blev som sagt en kravlös tur, begärde inte något av henne utan hon fick bara gå i sitt eget tempo & kika på det hon ville= nyfikna ponnybus som ska kolla på allt blir det då! ;)



Bombay fick sig en promenix med Emma ner till sjön. inga ledsamheter där inte, han flög i vattnet & traskade runt där, haha :))

Crazy horses!



Hoppning på schemat!

Förlåt för dålig uppdatering. Men jag har faktiskt haft full rulle hela morgonen/fm. Hoppade Toppis & Calypso tsm med Emma :) Calypso är grannens häst för den som inte vet! Det gick bra :) Därefter red jag barbacka på Debbie i ca 20-30min ner till sjön & tillbaks, Emma gick med Bombay ner!
Så där har ni anledningen till ingen update. Ska troligtvis skritta Debbie igen ikväll eftersom det inte blev så mycket innan. Annars har jag planer på att kanske gå en 40min sväng med henne & ryka läänge ;) Vi får se! Något av det blir de, hon hostar fortfarande ju så det får bli skritt enbart, kanske lite trav för att känna på henne.
Ska även putsa klart utrustningen & lite. Som sagt finns det alltid något att göra i stallet.. :)
Men ni får ha en fortsatt bra dag så höres vi snart igen! :)


Jag & Debbie för några veckor sen :D

Dagens ridpass!

Debbie: Red ut en 75min sväng i skogen, utrustad med flugmedel & flughuva, vilket fungerade kanon! ;) Var tvungen att ta bort pullarnosgrimman från tränset, glömde givetvis ta på bettskivorna & jag som var så rädd för att bettringen skulle åka in i munnen om jag skulle leda lite med tygeln åt sidan, men jag "svängde" nästan bara med skänklarna så det gick bra :) Travade på rakbanan, men hon började hosta så pass att jag vände & skrittade hem. Troligtvis lite förkyld efter regnet som föll i helgen, hon är rätt känslig för sånt! På hemvägen var hon sjukt pigg iaf :D

Bjuder på bilden xd
Ska skritta & ev, känna på traven lite imorgon så får vi se hur hon känns :) Hon är för övrigt pigg, utan det är just när hon blir lite ansträngd som det kommer, precis som vi, när vi blir förkylda!

Toppis: Hoppade lite lätt i 1h. Han var jättefin stundtals, baken kunde få sitt eget spår ibland så fick jobba med att peta in den lite. Han blir ju som sagt lite laddad vid hoppningen & då är kroppsdelerna överallt :P Hoppade iaf som en 8:a med ett kryss o räcke, höjden var ca 50-60cm. Det räckte gott & väl eftersom det var ett tag sen han hoppade sist. Fick till några bra språng :D Han ska hopptränas imorgon så blev inte så jättekrävande idag utan skuttade runt lite lätt så :)
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se