Onödigt vetande om mig..

4 sanningar om mig!

* Jag sover inte så mycket om nätterna
- men ändå blir jag inte så himla trött, undantag finns ju såklart alltid, men jag klarar mig med 5-6h sömn på vardagarna och ca 7h på helger, mer än så sover jag inte! Ganska gott när man inte är så pass beroende av det :)

* Jag kan klara mig utan mat längelänge- Ibland om jag har ett hektiskt schema(som jag ofta har) så kan jag mer eller mindre skippa maten och hålla mig flertalet timmar utan mat i magen men fullt igång med andra sysslor! Som för 2veckor sedan hann jag inte käka frulle utan drog till skolan, red en pålle och hopptränade en efter + en massa andra saker utan mat i 16h, helt sjukt. Men jag klarar stå mig längre och det händer ganska ofta att jag slarvar lite med att äta, så vi kan väl säga att kroppen är ganska så uthärdad.. ;)

* Jag kan få prestationsångest- det är inte många gånger kan jag säga som jag själv är nöjd med min ridning, gör jag något helt fel under ett ridpass kan jag gå och grubbla på det jättelänge och vara "missnöjd" med mig själv, dock har självförtroende växt nu sen jag började på skolan så det är ju skönt.. :]

* "Inte som alla andra.."- jag vill inte se ut, klä mig eller försöka härma någon annan, jag vill vara annorlunda och ha den utrustningen som ingen annan har och sticka ut lite i mängden. Jag vill inte försöka efterlikna någon, utan jag köper de hästsakerna som JAG själv tycker klär mig i smaken och de saker som inte alla andra har, haha ;)

Dagens ridpass!

Båda hästarna vilade idag! :) Tog längre tid en beräknat på utvecklingssamtalet då det nästan var en halvtimma sent och sen hade jag rätt mycket saker att fixa med i stallet när jag kom hem(var hemma 18.30). Debbie ska ju vila tisdag-onsdag bara för att det blev så mycket för henne i helgen, men Toppis hade behövt gå faktiskt.. Ångest för det, men han skulle egentligen vilat på torsdag så bytte väl lite dagar där. Ibland finns det ju dagar då man verkligen måste planera om sitt ridschema för att få vardagen att gå ihop helt enkelt..
Iaf så mockade jag, pysslade om hästarna och julpyntade lite! Supermys.. ;)

Imorgon är det trav som gäller på skolan, sjukt kul!

Den saknade hesten..! Hoppas han mår bra där han står just nu idag.
Hästen på bilden är Bombay som vi haft hemma hos oss :)

Har julpyntat lite i stallet ikväll :) fön...

dsc03885 (MMS)

Har julpyntat lite i stallet ikväll :) fönstrena är rejält utsmyckade och hästarna fick ett varsitt glittrigt hjärta på sina boxar, jättemys ;)

Godmorgon! Sitter på tåget på väg till sko...

Godmorgon! Sitter på tåget på väg till skolan nu. Idag har vi värsta pluggdagen, men slutar vid halv 2, så det är ju inte helt fel ;) dock hinner jag bara vara hemma ca 10min innan jag ska tillbaks till skolan för utvecklingssamtal, blä! Kommer hem runt 6 igen och då ska Toppis ridas :) uppdaterar er mer latero, kram.

Tävling hos Karin!



Klicka på bilden för att komma till tävlingen :)

Behövliga saker för att överleva vintern..


Thermobyxor med insida av mocka. Ca 499kr


"Rumpvärmare" ca 289kr

Dessa saker finner du på >>HÖÖKS<<

Saknar..

Nu när jag har mina tretorn på lagning så har jag ridit med mina vanliga ridskor. Hittar inte mina chaps heller så jag har helt enkelt fått acceptera att rida i dom eller i mina vinterskor. Kan säga att jag saknar mina tretorn enormt mycket! Min inverkan i ridningen blir så himla mycket dåligare när jag inte får det stödet jag behöver, benen flaxar omkring och det stör väldigt mycket i ridningen! Jag får inte ut samma sak som om jag hade ridstövlar, men just för tillfället får jag helt enkelt vänja mig och låta det va. Red med mina vinterskor idag och där var det bättre stöd, så blir nog dom nu istället :)

Ska även försöka köpa ett par till ridstövlar också att variera imellan.
Står i valet och kvalet mellan pionéer crocodile eller mountain horse- supreme exklusive line




Vilka av ridstövlarna hade ni valt? Skiljer 1000kr mellan dom, men man har hört att pioneérna lätt går sönder och nötas ner på insidan och då känns det nästan bättre att lägga till lite pengar och får ett par bättre stövlar som håller längre.. :)

Dagens ridpass!

Debbie: Tog en lugn tur på 1,5h idag :) Skulle egentligen bara skrittat, men jag tog och travade & galopperade lite också, annars hade nog båda två krypit ur skinnet.. ;) Hon var verkligen superduperfin, tänk om vi hade samma känsla på banan rakt igenom, det hade verkligen inte varit helt fel det! Hon hade bra framåtbjudning och var väldigt avslappnad, då släpper hon till på ett helt annat sätt och är mycket lättare att rida och påverka :] Gick i en lång och låg stadig form med ett bra påskjut, helt underbart ♥ Gjorde öppnor, slutnor & skänkelvikningar, samt ställa, böja igenom sidorna så hon blev riktigt lösgjord & elastisk i bogarna. Pulsade även i djupsnö vilket var nyttigt och behövligt :)


Toppis: Blev samma sväng på 1,5h! Han var väldigt het och busig idag, men ändå superfin :) Väldigt härlig att jobba med! Galopperade en liten bit också, han vart väldigt "på", men ändå kontrollerbar! Gjorde även lite sidvärtsrörelser vilket han gjorde bra, ville dock rinna iväg lite men annars var han lydig & fin :D

   

Såhär såg det ut innan när jag och Debbie ...

dsc03883 (MMS)

Såhär såg det ut innan när jag och Debbie var ute på en tur ;) mysigt, men grymt kallt!

Hej på er! Ska strax ta och kila ut till h...

Hej på er! Ska strax ta och kila ut till hästarna :) stallet ska mockas och hästarna ridas, även lite julpynt ska upp. Men vi höres senare och då lovar jag mer update. Så ha en bra dag allesammans, kraaam.

Hometown!

Nu har jag och ponnyn landat här hemma :) Mer uppdatering latero, men först tycker jag allt ni ska kommentera lite.. Så varsågoda! Mer kommentarer=mer motivtion=mer uppdatering :]

Snart så...

Vid 17.30 börjar vi med kvällens sista pass, nämligen kvällsfodringen, sen så rullar vi på hemåt med Debbie i transporten :) Snacka om att älsklinsponnyn kommer bli lycklig då? Tror nog hon allt längtar hem till sitt trygga lilla bo och hennes kära kompis Toppis saknar henne något enormt också. Jag själv tycker det ska bli grymt skönt att komma hem(men kul har det varit här), är även ledig imorgon så det blir en heldag nere i stallet ;) Debbie ska skrittas en långtur och Toppis ska jobbas i skogen! Sen ska det även julpyntas i stallet, myyys.
Men mer update när jag är hemma och har fixat klar allt.
Håll till godo, kraaaam.

Dagens ridpass!

Debbie: Blev ridhuset idag igen! Red över 1h då det var mycket bök & stök med ponnyn idag. Hon var väldigt spänd och säkerligen lite trött men ändå grymt piggelin(hrmmm..?), så det tog en stund att få henne avslappnad och acceptera läget :) Hon var jättefin stundtals, men sen sabbade jag till det och red som en kratta.. Menmen, bara till att längta till nästa ridpass hemma (så att man kan rätt till problemet) ;) Ställde, böjde igenom henne, samt gjorde mycket sidvärtsrörelser så att hon skulle bli fin & mjuk i sidorna, jobbade även över galoppbommar vilket hon taggad till på som tusan, ponnybus! ♥

Debbie & jag i somras..♥

Toppis: Vilar! Men imorgon får han äntligen börja ridas kontinuerligt :)

Stockholm horse show!

Ni missar väl inte Stockholm Horse Show som sänds på tv nu? Finns även att kika på datorn >>här<< Var en kamel innan som gjorde galoppombyte i varje och det tog tydligen 8-9 år att lära den skänkelvikningar, sjuukt coolt iaf :)

Dagens ridpass!

Debbie: Red i lite över timman i ridhuset :) Hon vart riktigt laddad och hade mycket överskottsenergi, stod också hinder där inne vilket gjorde ponnyn ännu mer taggad, haha. Ibörjan av passet var hon lite ofokuserad och kikade på allt annat, men sen lossnade hon rejält efter lite lydnadsövningar och blev väldigt mjuk & fin att rida ;) Väldigt pigg i galoppen dock och studsade lite, men efter att ha galopperat runt ett par varv så kom hon ner på jorden lite & varvade ner ett par grader! Fick inte den där samlade galoppen jag brukar få, men jag var en bit på vägen iaf och hon var som sagt lite för piggelin vilket bidrog en del, men jag är nöjd över busfian idag! ♥ I slutet travade & skrittade jag av henne lång och låg, samt gjorde lite sidvärtsrörelser och hon var kalasfin!


Toppis: Emma red honom ut i skogen idag, han hade tydligen varit supertaggad och igång ;D
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se