Vad tror ni?

Vad tror ni över att lämna den svarta utrustningen bakom sig och gå över till brunt istället? :) Galet sugen på att byta ut min sadel till en brun prestige joy jumper eller något i den stilen! Ska spara ihop lite pengar och sen tror jag nog att det får bli brunt läder. Riktigt nice! Eller vad tycker ni?

Dagens ridpass!

Red ut en härlig tur på Debbie nyss på 1,5h :) Hon var så himla fin idag och en riktig liten arbetsmyra! Hon lyssnade på mig in i minsta detalj och gjorde precis allt det jag krävde och bad om, hon gav verkligen 110%! Hon är helt underbar att rida när hon verkligen har den härliga inställningen till allt ♥ Båda var fokuserade till max och vi kunde lägga all energi på själva arbetet. Gjorde mycket sidförande hjälper, tempoväxlingar, övergångar, halvhalter för att få henne mjuk och framme för skänkeln. Hon blev ruskigt lösgjord & eftergiven och jag kunde placera henne i den formen jag ville ha och hon bara gick där i en stadig form med ett bra påskjut ifrån bakkärran! Eftersom hon var så duktig så fick hon länga lite på steget i galoppbacken vilket var väldigt uppskattat, då taggade minsann damen till och blev som en studsboll!


Toppis fick vila! Dels för att jag inte hinner och sen "uppförde" han sig lustigt igår! Han hade inte käkat sitt hö, inte druckit något vatten, han bajsade väldigt löst(vilket han inte brukar göra..) och dessutom fick han näsblod efter jag hade ridit, så jag vart aningens orolig igår. Gav honom kraft med massa vatten vid insläppet och det såg lite bättre ut i boxen imorse, dock hade han inte druckit något vatten, så jag känner att det är bäst att låta honom vila/skritta idag och vara på den säkra sidan! Skritta gör han mycket i hagen, så det råder ingen nöd på honom :)

Horsewear-amigotäcke!

Jag hade tänkt köpa ett tunnt amigotäcke snart! Nu när hästarna ska börja gå ute om nätterna vill jag gärna ha täcke på Debbie ifall det blir nederbörd eller det blir lite kallare(som det är nu) och då vore det bra med ett supertunnt Amigotäcke som har bra kvalité. Bara för att skydda henne lite extra istället för att hon kanske blir kall och fuktig.. Och jag har inga direkta svala täcken utan fodring, så det är på tiden jag köper mig ett ;)


Det här blir det nog! Vad jag har för mig så ligger de på 599kr som i mina ögon inte är så värst farligt. Jag har ju nytta av den länge. Hon kommer enbart ha detta nu innan det blir värmebölja och sedan innan vi släpper in de inför vintern igen och som sagt enbart på nattetid, ibland också kanske vid dåligt väder. Blir nog kalasbra :)

Valborg!

Valborg är alltid en fullspäckad dag för mig! Idag är det minst sagt en sådan. Jag klev in från stallet för en stund sen, hästarna fick komma ut och stallet är mockat. Det är inte långt kvar tills de ska börja gå ute, rätt skönt att slippa mockningen sen :)

Nu ska jag i all hast slänga i mig lite frulle, sen ska bägge hästarna gå ute i skogen idag! Vi skulle bort vid 2 till Eksjö, men jag vet inte om jag är snabb nog så jag hinner med det, om inte så får jag ta moppen. Vid 6-tiden så är det ryttarspelen och därefter åker jag till en kompis. Mycket som ska hinnas med utöver det jag rabblade upp, så det är bäst att börja i tid.

Ha nu en superbra valborg så höres vi mer under dagen(mellan varven)!

Imorgon är det dax för vårspelet!

Detta år sitter jag inte på hästen och krigar utan jag står som en trogen åskådare på marken bredvid.. Hade bra gärna varit med igen, men jag får vara glad att jag fått vara med två gånger innan iaf ;) Nästa år igen kanske..


Jag på den vita hästen..

Dagens ridpass!

Debbie fick komma ut på en härlig skrittrunda i 75min. Vi red ner till samhället och hade lite "miljöträning". Hon hade plöjt in på varenda trädgård om hon så hade fått, hon brydde sig inte ett skit att det kom bilar till höger och vänster, barn som cyklade hejvilt, skällande hundar, massa tittiga saker i alla trädgårdar, utan hon bara traskade glatt på och tyckte det var hur kul som helst att kika runt lite ;) Hon var förövrigt väldigt positiv och glad, underbara ponnybus ♥


Trimmade Toppis på banan i över timman! Han var galet piggelin idag, men ändå så himla fin :) Han sökte sig verkligen fram till bettet idag och hade ingen tedens till att falla lite bakom hand, utan han gick stadigt mellan hand och skänkel med ett härligt sug på bettet och en positiv vilja framåt! Han kändes med andra ord oerhört eftergiven, mjuk & följsam. Dock blev han väääldigt taggad när han fick hoppa ett par språng och då rann det där "fina" av för en stund och han drog som sjutton, men istället för att slita och dra i bettet så skritthoppade vi, det vill säga att jag skrittade mot hindret, gjorde halt 10m innan och sen travade igång och hoppade. Han hoppade mycket bättre och hade en fin språngkurva, dessutom blev han lite lugnare då, så det kändes bra!

Home!

Rätt chill att sluta vid 10.10 idag, dock uträttade jag några ärenden på stan innan jag begav mig hemåt och nu är jag alltså hemma ;) Ska fika alldeles strax och sedan drar jag mig utåt och rider bägge + mockar! Debbie ska enbart skrittas idag, funderar på att rida barbacka och Toppis ska trimmas igenom en stund på banan. Rätt lugna pass för båda två, men det kan behövas ibland.

Ikväll ska jag ta det lugnt, blir inget besök på Charlies, utan jag ska inte göra något speciellt utan ladda upp inför morgondagen som blir full rulle.. Men ni får ha en bra dag, så hörs vi när jag är klar i stallet!

Bildminnen #11

Vissa har kul i skolan!


Har man inget att göra så får man se till att ha det :)

Duktig chey!

Dagen har rullat på bra. Imorgon är det fredag, hur gött är inte det liksom? Ska även ta tag i bloggen nu i helgen och försöka klura ut några nya inlägg, just nu är den sjukt tråkig.. Hur som helst så har jag haft fullt upp hela dagen, det har verkligen gått i 120! Hade prov i avel i skolan vilket kändes bra, sen sprang vi på idrotten idag och tro det eller ej, men jag slog i princip mvg-nivån(tid på en viss sträcka uppdelat i betyg) och det är inte så illa pinkat med tanke på att jag inte sprungit på hela vintern  Dock var jag sur efteråt eftersom jag vet att jag hade kunnat pressa mig själv lite till, men nästa gång då tar vi det!

Eftersom jag var så pass duktig och sprang(inte var dag man gör det nuförtiden) så drog vi och köpte glass efter idrotten! Och sen har jag ju faktisk hållt igång i stallet i 5-6h, så det var jag värd.

Dagens ridpass!

Debbie hoppade jag lite med här hemma i 1,5h :) Gick riktigt bra idag och det fanns inga tveksamheter på kartan, dessutom fick vi sällskap av en b-ponny som hoppades samtidigt, så hon fick träna lite på "framhoppningsmiljö". Riktigt nyttigt med tanke på att hon är väldigt känslig för i princip allting, men allt rullade på bra förutom att hon blev lite kinkig när ponnyn stod för nära ett hinder, då blev hon mer eller mindre istadig, men det rann snabbt av igen! Jag hoppade enbart hinder på 50cm och tränade mycket på lydnaden och mycket att det ska vara kul för oss båda, fick en riktigt go känsla passet igenom alltså ♥ Hon hoppar med ett stort scoop och med enorm marginal över hindrena och hon taggar till enormt mycket eftersom hon tycker det är så jäkla kul! Det är en riktig fröjd att hoppa den ponnyn nu, hon är så himla fin ;) Travade av henne lång & låg på slutet och försökte få henne så lugn och avslappnad som möjligt, hon vart jättelydig.


Toppis skrittades ut i 1h! Han var jättefin och lydig :)

Bildminnen #10

Blogg.se funkar inte!

Någon som upplevt samma sak? Jag har stora problem med att få upp mina inlägg på kvällarna.. Helt omöjligt och det här har pågått jättelänge nu. Börjar bli lite smått trött på blogg.se faktiskt!

Mycket to do!

Dagen har flytit på ganska bra idag faktiskt. Vi var typ 7pers som hade hand om stalltjänsten på skolan imorse, vi hade nämligen prov i häst och stallskötsel, så efter vi hade mockat och fixat allt så gick våran lärare runt och inspekterade vårat arbete var för sig. Vi fick även visitera en häst och sedan berätta vad vi kände, såg osv.. Sedan har vi haft stalltjänst på stalltjänst och även mockat en del hagar och krattat ridhuset, slavjobbet för alla 1or med andra ord ;)

Jag har ägnat all min lediga tid efter skolan till att vara nere i mitt stall! Ridningen tog lååång tid idag :) Kom nyss in och nu ska jag duscha, sen MÅSTE jag plugga till avelsprovet imorgon.. Blir inte så mycket sömn inatt heller, haha.
Ni får ursäkta min usla update, men jag gör så gott jag kan!

Dagens ridpass!

Debbie trimmades på banan i 1,5h! Var väl inget pass att hänga i julgranen direkt, men det har jag mig själv att skylla på. Min koncentrationsförmåga var inte på topp och inte gjorde det saken bättre att det sprang en hel drös med småungar överallt utanför paddocken(mamma är ledare för ett gäng barn som var hemma och tittade på lammen), tro fasen Debbie blev spänd och tappade fokus för det.. Dock blev jag superglad när galoppombyterna funkade så himla klockrent idag ♥ Eftersom hon är lättare att komma åt i galoppen så jobbade vi mycket där och det var i princip den enda gångartern där jag kände mig nöjd och hade en bra känsla! I skritten och traven var hon riktigt taggad och svårriden, men jag red tills hon lossnade och blev eftergiven, mjuk och lösgjord. Hon var faktiskt riktigt lydig och trampade på i övergångarna ;)


Toppis jobbade jag en sväng på banan i 40min :) Han var jättefin idag och jag red lite mer ordentligare för att jag var så jäkla frustrerad över hur jag red dessförinnan, så då banne mig skärpte jag till mig.. Han kändes hur som helst otroligt fräsch och kämpade glatt på!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se