Hälsosam?

Galen dag, minst sagt! Började med att jag klockan ringde en timme tidigare och när jag vaknade insåg jag att jag hade sovmorgon så jag kunde sova 1h till..

Promenerade 1,5-2km från tågstationen till skolan och där hade vi klassråd och sen stalltjänst! Mockade, strödde spån i en massa boxar, fanns hela tiden massa saker att göra! Hade lastning efter lunch och sen stalltjänst igen.. Fick stressa som en tok för att hinna med tåget hem, var så nära på att missa det!

Fick smått stressa till bussen och när jag hoppat av den fick jag ta en powerwalk hem, 4km.. Ingen hemma, ingen nyckel, ingenting att äta(hade i princip bara ätit en halv macka till frulle och 2bananer). Red 3hästar på banan samt fixade med lite småsaker i stallet!

Och nu har jag ätit & duschat, snart dax för sängen.. Ibland undrar jag hur min kropp orkar med mig egentligen? Jag tänker på mig själv i sista hand, alltid! Och nu har jag fått någon jäkla förkylning och har skoskav över hela fötterna + värk efter att ha gått i jodpuhrs hela dagen. Hälsosam? Beror på hur man ser det ;) Men jag klagar inte, trots att det har varit en hektisk dag så tycker jag ändå om när man har mycket att göra!

Nu ska jag snart hoppa i sängs, GODNATT!

Dagens ridpass!

Debbie trimmades på banan i nästintill 1,5h! Fanns väldigt mycket att ta igenom idag och hon var riktigt envis. Vet inte riktigt vad det är, men vi har hamnat i en "ond cirkel" i traven, hon är jättesvår att lösgöra där även fast jag försöker testa allting, hon tappar gärna formen och slår sig fri! Men i galoppen finns det inget att klaga över, där är hon riktigt lösgjord och eftergiven samt väldigt bärig så det är en ren fröjd när vi väl ska lägga in galopparbetet ;)

Idag blandade jag in upphöjda bommar som en 8:a med en upphöjd bom på båda diagonalerna! Tog snäva eller långa svängar och hade ett rejält tryck i galoppen, sen gjorde vi galoppombyten. Hon skötte allt helt klockrent och var verkligen med på noterna, fina ponny ♥ Tog in henne på volter, samlade upp henne likaså som jag ökade tempot och hon var superfin! Traven lossnade efteråt och hon gick suveränt även där, på slutet fick hon stretcha av genom att trava riktigt lång & låg och få upp ryggen.


Toppis reds igenom på banan i 45min! Idag tog han verkligen för sig rejält, trampade på som bara den och hade ett härligt sug på bettet, riktigt fin med andra ord :) Gjorde mycket tempoväxlingar mellan skritt & trav, jobbade med ställningen/böjningen i båda gångarterna samt la mycket fokus på skänkelvikningarna vilket han tyckte var lite knepigt.. Högervarvet gick jättefint, men vänstern var sååå mycket svårare! På slutet fick vi igenom en godkänd skänkelvikning från vänstern så då fick han trava av lång och låg innan vi avslutade, fina pöjk ♥


Venuska red jag i 30min på banan! Hon var lite smått tjaffsig, vinglig och lat.. Men jag lät henne bara få rulla på i ett bra tempo, trava och galoppera igenom kroppen innan jag red igenom henne och lösgjorde henne lite smått. Stundtals var hon fin, men hon är inte så pass stark för att hålla ihop sig långa stunder ännu, men det kommer :)

Hästarnas aktivitet idag!

Alla hästarna ska gå på banan! Prioriterar mina hästar först och om inte klockan blir alltför mycket får Venuska jobba en sväng också :) Hade tänkt hoppa/ha lite bomövningar, blir nog bra!


I´ll be popular!



Kan man inte annat än att känna sig otroligt älskad? Att gång på gång bli kallad något helt annat än sitt riktiga namn.. Får nog bli en riktig jävel så de kommer ihåg mig snart! Eller vad tycker ni? ;)

Möjligheterna!

Jag är evigt tacksam över de möjligheterna jag har fått i mitt liv! Alla hästar som passerat och som jag fått ta del av att rida/rida till/rida in/rida dagligen. Att ha en sådan stor "krets" med kontaker och förfrågningar om jag vill rida andras hästar är verkligen guld värt! För det första är det riktigt kul, men det är också så mycket kunskaper jag har fått ta del av och lärt mig under alla dessa år. "För att nå målen måste man variera ridningen". Att rida olika hästar som har olika egenskaper, som kräver olika ridsett ger enormt mycket för en och det är jag tacksam att fått ta del av!

Samtidigt som man hade velat tävla på den och den tävlingen, vara på de klasserna och få komma ut och visa upp sig på tävlingsbanorna.. Tyvärr hade jag inte samma förutsättningar där! Jag har aldrig haft en så pass "färdig" häst för att sticka ut på tävlingsbanan och köra mitt rejs! Men det är inget som sätter käppen i hjulet. Jag har alltid fått kämpa med mina hästar och fått ta emot många rejäla dyster och motgångar men också glädjas de stunder framgångarna kom. Men motgångar ger framgångar, alla dessa bakslag har ändå gett mig någonting även fast man inte tror det för stunden! Jag har lärt mig, jag har lärt mig av mitt misstag och kan förbättra det till nästa gång!

Det jag vill poängtera med detta inlägget är att vi alla har olika förutsättningar och möjligheter! Vi kanske inte hoppar 130-klasserna som vi så länge drömt om, fast kanske kompisen gör det, vi kanske inte har "tillgång" till att rida flera hästar, vi kanske inte ens har någon egen häst/sköthäst/foderhäst men vi alla brinner för det vi gör! När motivationen traskar ner till botten och du känner dig helt värdelös, tänk positivt! Fundera kring hur just DU har det.. Vi kan inte vara bäst på allt, men vi kan alltid vara bra på något!

Alla är vi olika, alla kan vi olika, vi har inte samma möjligheter.. Men vi alla har något som inte den andra har! Tänk på det innan du värdesätter alla i din närhet! Vi kan inte få allt, men vi kan alltid få något!




Dagens hiss!

Mitt Amigo horsewear täcke får en riktig fet hiss! Har nog aldrig haft ett så bra täcke som det.. Alla jag har haft har i princip aldrig klarat en halvdag i ösregn innan det har gått igenom, men Amigotäckena håller ju förevigt tätt.

Debbie har haft sitt på sig natten till igår, hela dagen igår och natten till idag UTAN att det har regnet igenom eller blivit superblött och då har det ändå spöregnat ganska så mycket.. Om inte regnet hela tiden! Om man jämför med Toppis täcke som var fuktigt innanför igår så jag fick byta till ett annat.

Så alla ni som vill ha bra täcken som håller i alla väderlekar och som har bra kvalité, KÖP AMIGOTÄCKENA! Rekommenderas starkt ;)

Sjukt seg!

Har varit sjukt seg idag! Var ett under att jag lyckades rida, nä men jag var mer som en sengångare idag.. Trots min "seghet" så har jag nu hunnit skriva 3 tidsinställda inlägg tills morgondagen som för en gångs skull är lite genomtänkta ;)

Nu ska jag snart fixa ett till innan jag kikar på Big Brother! Ni får ha en fortsatt bra kväll och sov gott-God natt!

Dagens ridpass!

Debbie trimmades på banan i 1h! Med lite halvtråkig start med ösregn och motivationen i botten lyckades vi avsluta med känslan på topp och en riktigt fin ponny ♥ Ibörjan var hon lite lat och jag lite trött, vilket resulterade i en passiv ridning, men när vi väl började jobba mer effektivt och aktivt så lossnade spärrarna och hon blev mer lösgjord och eftergiven allt eftersom! Galopperade en hel del då hon släpper till lättare i den gångarten och jag kan ju inte säga att hon gick dåligt, för tjena vad bärig, stadig och fin form hon har och jag kan både samla upp som jag kan länga henne och hon bara gör allt helt klockrent ;)

Den känslan fick vi med oss till traven sen där hon blev riktigt mjuk och följsam i hela kroppen, då började vi växa tillsammans igen och jobba som i ett team!


Toppis skulle joggats på banan idag, men eftersom hunden behövde motion så ändrade vi planer lite snabbt och begav oss ut i skogen i 40min! Travade så mycket jag bara kunde och lösgjorde honom så gott det gick, han var riktigt fin stundtals :)

Hårbollen i våras.. I vinter ryker den vinterpälsen så han åtminstone ser ut som en häst och ingen björn ;)

Matcha lagom med Kingsland!


Bilderna är lånade ifrån http://charlies.nu !

Kingsland all the way! Och det är så det ska vara, älskar verkligen allt som hör Kingsland till :D
Gör inte ni det?

Godmorgon i regnet..

Jag har lyckats kravla mig upp, fixa mig och åkt buss och sitter nu på tåget.. En sådan här dag när det regnar som mest hade man allt velat ligga kvar i sängen, men det var skönt att sova 2h extra inatt! Gå och lägga sig vid 10 & inte 12, halv 1 som vanligt.. Idag är det vanlig dag i skolan och sedan ska hästarna trimmas på banan ikväll, vi ska trotsa vädret ;)

Totally exhausted!

Ska ta det lugnt nu ikväll och gå och lägga mig tidigt! Känns som om det behövs för att orka med veckan.. Hästarna ska trimmas ordentligt nu, är superladdad och blev ridsugen helt plötsligt trots att jag är mer död än levande ;)

Men först hade jag tänkt plugga till hästprovet imorgon! Ha det bra!

totallyexhausted+no make up, yeah..

Dagens ridpass!

Alla hästarna vilade! Jag somnade på tåget påväg hem och likaså på bussen.. Kände att det var dax att låta kroppen bestämma och vila ut en dag! Så hästarna fick komma in en sväng och pysslas om, få på sig täcken och kvällsfodras innan de gick ut igen i regnet. Det var deras aktivitet idag, men annars går de riktigt mycket i deras stora hage om dagarna så det råder ingen skada med en extra vilodag :)





Hästarnas vecka!

Måndag: Vila!

Tisdag: Banan, dressyr/markarbete

Onsdag: Banan, dressyr/markarbete

Torsdag: Uteritt

Fredag: Dressyr

Lördag: Skritt

Söndag: Uteritt

Så ser veckan ut för Debbie & Toppis än så länge.. Venuska vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på med ännu! Eftersom att jag inte har några "måsten" med henne så kan jag rida henne lite när jag vill :) Hon ska iaf gå på söndag, så långt vet jag.. Men om jag hinner ska jag försöka klämma in henne de dagarna jag får lite tid över!

Ur Kingsland kollektionen 2011!


Hur snygg är inte den här nya KL-jackan? Vill ha, vill ha, vill ha.. När den kommer ut i butik ska jag bombis köpa den alltså, om plånboken håller med dvs ;)

Vad tycker ni? Hiss eller diss?

Halsförlängare!

Häromdagen införskaffade jag mig en halsförlängare as known as "gummisnodd". Anledningen till detta är för att jag behöver det som ett hjälpmedel i longeringen för att få hästarna lite lägre i formen! Jag ska ju som sagt börja att variera det dagliga arbetet lite med ridning, longering, promenader och tömkörning för att få det så bra som möjligt!

Nu i höst kommer jag även åka ut på praktik 35mil hemifrån i 3veckor och vi har beslutat att inte plocka med hästarna då det blir en massa krångel och mycket arbete för mig eftersom jag säkerligen kommer ha full snurr med det jag gör.. Och då vore det ju super ifall pappa kunde hålla igång hästarna några gånger i veckan med arbete från marken!

Så nästa inköp är en tömkörningsgjord ;)


Vet att det är sååå många som är emot dessa sorter av hjälptyglar! Men som min dressyrlärare sa "Trivs hästen och att man har rätt kunskaper för att hantera det så är det ingen fara att använda det.. "
Jag är väl inte så speciellt förtjust i det, men i arbete från marken ser jag ingen fara med att ha det! Bättre att få hästen mer låg i formen och hjälpa den att komma i rätt form än att låta hästen gå som en stjärnkikare och skälpa den.. Vad tycker ni?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se