Debbie & Mejja!

Har precis läst igenom Mejjas veterinärbesiktningspapper som vi fick hitskickat! Så himla kul att läsa när veterinären har skrivit så gott om den här hästen. Jag tror på det här och hästen är fin i sig! Nu har vi dock mycket jobb framför oss, men det ska bli kul att se utveckligen framöver. Jag är säker på att det blir något av den hästen en vacker dag!

Om vi nu inte får hem Debbabus imorgon så ska vi ändå ner dit på förmiddagen, gosa i massor, rykta igenom henne samt gå på en promenad. Jag har saknat henne så sjukt mycket alltså, min fina lilla ponny

Imorgon får jag både hem en ny häst samt få träffa min underbara ponny. Det stavas LYCKA!

Det är bara Toppelius som fattas.. Imorgon är det en vecka sen han lämnade denna jord.
Han är evigt saknad!

Jag har köpt mig ett riktigt wildcard..

Idag gick min nya häst igenom besiktningen utan anmärkningar! Ni anar inte hur jag så gärna velat skriva allting här, men jag har hållt fingrarna i styr för att inte bli allt för besviken ifall allt skulle gå helt åt fanders..

I måndags var jag som sagt och provred en häst, en häst som vi hittade på annons för 1,5vecka sedan men som vi la åt sidan då det inte var aktuellt med storhäst ännu. Men efter en hel del betänketid så bestämde vi oss för att ge det ett försök. Jag kan inte riktigt fatta att jag köpt mig en häst på SAMMA ställe som vi hittade Debbbabus. Helt galet alltså!

Magnolia Gay "Mejja" som hon heter är ett brunt sto, 169,5cm, med strimbläs och två vita strumpor samt lite vitt på det tredje benet. Hon är 5år, endast riden i skritt och trav samt vilat sen i höstas pga graviditet+dräktig häst året innan. Hon är alltså inte utbildad och kan inte så mycket, ett riktigt wildcard med andra ord. En häst som jag tror på och förhoppningsvis lyckas med! Men eftersom det är svårt att se vad i världen hon står, så får vi helt enkelt känna oss fram och se vad den damen har att ge i framtiden.

Imorgon hämtar vi henne, i samma veva som Debbie kommer hem! Jag har tyvärr inte provridningen dokumenterad då pappa och jag mer var fokuserad på hästen än att fiffla med kameran, men jag ska fota en del imorgon när vi hämtar henne. Dessutom ska det klickas bilder framöver, så ni är allt välkomna att följa vår utveckling i ur och skur! Det ska bli intressant att se vad som går att plocka fram ur den hästen :)

Det vankas mycket slit då hon har noll kondition och är väldigt grön, jag kommer lägga upp allting som om hon vore en 3åring som ska ridas in så att vi bygger upp en grund innan vi arbetar oss uppåt!


Lite kul att jag har predikat om att min nästa häst ska vara en läromästare så att jag får komma ut och få rutin samt lite flyt.. Men vad gör jag? Jo, köper en grön unghäst! haha

God förmiddag!

Idag är det sista dagen utav maj! Helt galet! Imorgon blir jag med häst igen, snacka om att Debbie kommer bli sönderpussad och sönderryktad. Så här länge har vi aldrig varit ifrån varandra!

Men först ska jag ta mig igenom denna dagen. Går i skolan till 15.45, sen åker jag hem och rider Venuska en sväng.
Hoppas ni får en bra dag :)

The new big thing?

Avundsjuk är oftast en benämning en person uttrycker sig om till en annan när den inte delar samma mening. "Hon är bara avundsjuk för att jag har det bättre..".

Det känns som om avundsjuka är the new big thing. Man tar gärna till det när en annan person ger kritik om någonting. Men i de flesta fall så delar vi inte samma åsikter och tanker om saker och ting, en del väljer att säga det rakt ut medans andra låter det vara kvar i tanken. Men tur är väl det, för hur skulle världen se ut om vi alla tyckte likdant?

Det jag vill poängtera med det här inlägget är att man ofta drar en ursäkt om just avundsjuka, en bortförklaring som i 50% av fallen stämmer, men som också inte stämmer. Visst att man kan vara avis på varandra, men ibland är det också av andra orsaker som t.ex. att vi tycker helt olika om just den slags saken/debatten. Många får stämpeln "avundsjuk" så fort de sticker ut hakan om någonting, men h*n har också en åsikt som kanske inte uppfyller dina kriterier.

Håller ni med? :) Man får vara avundsjuk-om man vill, men man får också uttrycka sig om saker på ett moget sätt utan att bli kallad avundsjuk.

Ibland kan även avundsjuka vara till något gott. Om t.ex. en kompis åker iväg till något häftigt ställe så kanske jag själv skulle ta mig i kragen och undersöka om det fanns någon möjlighet för mig själv att hitta på något. En liten spark i röven för att ta tag i mitt liv och leva det. Tänk på det, avundsjuka behöver inte vara negativt heller!



























Vem tryckte på off-knappen?

Sen jag kom hem har jag inte rört på mig för mycket.. Känt mig lite off och orkeslös, så jag gick och la mig i någon timma i hopp om att hitta energin igen men min kropp verkar inte vilja utföra de ting som hjärnan egentligen vill. Venuska fick en välförtjänt vilodag, vilket hon nog uppskattade! Kände att det passade bra med en just idag.

Förövrigt är mitt liv lite rörigt. Både bra och dåliga saker som händer/kommer hända! Tankspridd är jag om inte annat, mycket bollar i hetluften just nu! Men efter nästa vecka så har nog allt lagt sig en aning :)
Debbie ska hem på fredag. Hon har blivit inseminerad en gång, men tyvärr var hon inte igång med brunsten vid det tillfället så på fredag gäller det, annars plockar vi hem henne tills vi ser att det kommer igång. Klarar mig inte utan min knasponny längre..

Ett litet livstecken..

Tänkte flika in med ett litet livstecken.. Jag varken dog, fick panik eller åkte ner i vattnet när vi paddlade kanot idag. Dessvärre tyckte jag allting var så drygt och tråkigt! Lite been there, done that känsla utöver det hela. Även fast det var mysigt, så föll det inte alls mig i smaken!

Nu har jag varit i stan och hämtat ut mitt körkort, resten av dagen går åt till att plugga och fixa lite i stallet. Jag har även insett att oturen förföljer mig, vart jag än går. Nu får den vända tycker jag så att livet kan rulla på framåt utan en massa bekymmer :)

Ligger det inte lite sanning i det?

Tjejer, ta det med en nya salt! Men visst är det hur vi alla ser ut på större delen av våra egopics haha?
Klockren bild!

Hej, Agda 95 här!

Gud vad stel jag är! Släpar mig fram som om jag vore 70år äldre och mina ben tvingar mig att inta en kobent position, de har liksom fastnat i det läget och det gör gudaont att trycka ihop benen och gå normalt.

Tänka sig vad stretching gör nytta, jag springer så ofta jag får tid över och mellan 4-8km varje gång med en bra uppvärmning och styrketräning/stretching efter samt rider/har ridit väldigt mycket utan någon som helst träningsvärk efteråt. Nu efter en dag med sitsträning utan stigbyglar+en springtur utan en bra start och ett bra avslut, då känner man att man lever! Men det som inte dödar härdar, right? :)

Imorgon ska jag ha kanotkul i min kanotbåt! Inte plumsa i vattnet, inte köra på en stor sten, inte paddla i ösregn så att regnet faller i kanoten och den sjunker.. I wish! Jag är glad om jag kommer hem välbehållen!
Ni får hålla alla tummar, tår, tassar och hovar för mig!

Dagens ridpass!

Venuska fick sig en tur ut i 40min! En hel del skritt och trav, men även lite galopp när tillfälle gavs. Hon var stundtals fin och fortsatte i samma spår som gårdagen. Hon kan om hon vill! Man får ju rida henne lite som en unghäst då hon är väldigt grön, men hon blir finare och finare för var dag. Kul, kul :)

Tisdag!

Idag stod en springtur på schemat! Den här gången i skolan med converse samt 2km kortare än min vardagliga rutt, men det fick duga. Motion som motion! Höll ett bra tempo, men tydligen räckte det inte för att slå min förra tid.. Eller så var det vår lärare som knasade till det rejält!

Utöver det har det varit en relativt lugn dag i skolan.. Imorgon ska vi paddla kanot och jag är 100% säker, eller snarare 110% på att någon utav oss kommer få ta sig ett ljuvligt dopp. Med min härliga (o)tur så kommer det säkert bli jag.. Funderar på att klä mig i bikini med en våtdräkt, haha.

Nu ska jag strax dra ut på en powerwalk och sedan förmodligen rida Venuska, har inte bestämt mig ännu!
Vi hörs :)

Såhär kul tycker Debbie att livet är jämt, knasmaja!

It was meant to be like this..

Flashbacks!

På samma ridbana provred jag för 4,5år sedan ett ponnysto, idag 4,5år efter var jag där igen, den här gången ridandes på en storhäst. Galet! Berättar mer imon för nu ska jag sova, godnatt underbara ni! :)

Allt går som planerat..

Idag fick Debbabusen genomgå en insemination och allt hade gått som planerat! De vill dock inseminera ytterligare en gång till på onsdag för att vara säker på att det tar om nu inte ultraljudet visar något. På onsdag vet vi som sagt, men senast fredag kommer hon hem om hon är dräktig. Det återstår att se, men nu vill jag faktiskt ha hem min prinsessa! Varit utan henne alldeles för länge nu..

För 4,5år sedan..

Köpte jag världens bästa och underbara ponny på Östragårdens ponnystall! Idag, 4,5år senare, sitter jag i en bil påväg till samma ställe för att provrida en storhäst. Hur sjukt?

Som de flesta vet så las ponnystallet ner och gården såldes till en ny ägare. Ibland känns det som allt har en mening, att en del saker faller isär för att sedan byggas upp till något ännu bättre. Nu får vi hoppas det här är en bra häst som faller oss i smaken!

Foto: Ida Svensson

Ute på vift..

Red Raninja idag på sitsträningen i skolan! Ett brunt litet sto med ett humör som heter duga. Man måste verkligen gå med på hennes villkor till en viss del, annars blir hon grymt sur! I galoppen for hon mest uppåt än framåt, så vi fick försöka jobba fram henne och få henne mer avslappnad. Stundtals gick det bra och stundtals så tjurade hon ihop totalt, dessa ston ;) Konsekvent ridning med en mjuk och följsam hand, samt så lite störmoment som möjligt, då vart hon glad!

Brummade hem med bilen efter skoldagens slut och red ännu ett till sto, en fuxmärr dessutom! Venuska visade sin braiga sida och gick toppen idag :) Galoppfattningarna satt som en smäck, hon har lite svårare för högern så man får ställa henne åt vänster och få med resterande kroppsdelar så att hon automatiskt faller in i högergaloppen när jag ger fattningen. I slutet var hon riktigt trevlig att rida!

Nu är vi påväg till Värnamo för att rida sto nr.3 idag, en väldigt komisk och märklig trip. Mer om det snart!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se