Taggad som faan!

Imorgon är det vårspelet vilket jag ser fram emot oerhört mycket, yeaah :D Antar att jag inte är den enda som tycker så?! Ska iaf snart bege mig till sängen, upp ca halv 6 sen & fixa stallet och rida Debbie innan jag åker till Eksjö :) Slänger in dagens ridpass först bara!

Debbie fick komma ut på en runda idag tsm med Ann-viol på Nevvan. Var ute i 2h vilket var superhärligt :) Hon var fullständigt galet pigg & busig, herregud hur mycket energi man kan ha. Bråkade en del i början, såg en barnvagn & reste sig och vägrade gå förbi, men sedan lossnade hon och det var bara framåt som gällde hela tiden, kunde inte ens skritta :p Vi galopperade väldigt mycket idag vilket jag tror bara gjorde henne gott, hon tyckte det var grymt kul ;D Däremot vet jag inte om det blev så mycket jobb, satte några byten iaf. Annars studsade hon & skuttade som en tok ;) Gjorde lite skänkelvikningar och böjde & ställde i lugn trav när jag satt ner, gick finemang! :) Förutom det var hon lite för tokladdad för att kunna jobba seriöst, hon ville gärna tävla med Nevvan eller tjura mot henne & det blev ingen harmoni i det hela, men vissa perioder kändes mycket bättre och hon lyssnade mer på mig och fokuserade :)


Finaste Debbie förra sommaren!

Toppis fick gå ett pass på banan. Fick ju ingen bra ridtur alls igår då han var så jäkla stark o jobbig, så idag la vi mer energi på själva arbetet istället :) Han var lite stel i högern och ville inte riktigt lossna, men efter en stunds travande på volt, med lite ställning, släppte det! Gjorde mycket av- och igångsättningar bara för att han skulle lyssna på mig och ta hjälperna direkt, han var jättelyhörd o fin :)


Fixade stallet. Sen fick hästisarna komma in :)

En dag som knappt är värd att nämnas.. 28/4-09

Vene vrf, detta inlägg la jag upp igår men såg nyss att det inte publicerats? wiiiierd ;s
Regnat hela jäkla tiden sen jag kom hem från skolan :/ Debbie vilade ju idag så jag skulle rida Toppis & Calle.

Toppis var dum idag. Red ut i 75minuter. Han bara sprang på som en bulldoser & vägrade lyssna på mig för fem öre. Tittig som sjutton oxå så det var inte alls behagligt att rida honom. Kändes som om jag bara drog han i munnen, vilket inte alls kändes särskilt snällt, men hur ska jag i hela friden få stopp på honom annars? Hela passet bestod mest av övergångar, tempoväxlingar och mycket halter för att han skulle bli uppmärksam & i slutet så började han tåga åt det hållet jag ville iaf :) Skritten var iaf fin!

Calle blev det inget av. När jag hade mockat & fixat hela stallet så kom Susanne och började lastträna med honom så det sket sig. Menmen, satt i stallet jättelänge & bara lyssnade på hästarna o så, myys :D

In the school!

Sitter just nu i skolan och ska sluta om ca 30minuter, seeegt!




Världens minsta häst? Nyligen född och bara 35cm, så söt!

Dressyr på schemat!

Dressyrträning för Debbie idag i Persö. Och det hade ju kunnat gå mycket bättre, men ponnyn hade alldeles för mycket energi & tyckte det var så himla mycket roligare att busa :) Gjorde lite bakdelsväningar, öppnor och red mycket slalomarbete. Öppnorna gjorde hon superfint :D Slalomarbetet körde hon ut rumpan och gick mest på sniskan & brallade runt än att lägga lite fokus på uppgiften. Galoppen var studsig i början, men blev kanon i slutet! ♥ Tänk om hon kunde gått så i traven med, men jag försökte verkligen jobba med det & småsmå stunder kom det igenom och hon började söka sig neråt, men så himla lätt att tappa igen. Jobbade massvis med skritten på slutet eftersom jag inte var speciellt nöjd med arbetet innan(och min ridning) & jäklar vad fint hon gick då ;D Hon håller inne så mycket kunskaper egentligen, som jag tycker hon kan plocka fram, för hon kan gå ruskigt fint om vi bara får till det helt enkelt :)



Justeja, var i skolan idag oxå. Kändes lite halvmysko eftersom jag varit borta i 6dagar nu pga sjukdom, men nu är jag troligtvis fit for fight igen ;D Ledig på fredag så denna vecka blir slapp vilket jag absolut inte har något emot, me like :)

Vårspelet!

Riktigt taggad inför vårspelet på fredag :)


Såhär såg det ut förra året :) Jag är den andra från vänster!
Iår ska jag rida den vita hästen på bild, fast i vintern ;D

Saknar mina små ponnyer! <3

I söndags förra året(25april-09) såldes våran fjording Vincent..
Igår förra året(26april-09) såldes min kära b-ponny Magnum då jag blev för stor:/ Vilket var riktigt tufft eftersom han större delen av mitt liv funnits vid min sida & lärt mig mycket inom ridningen.
På lördag för ett år sedan(1maj-09) så åkte c-ponnyn Oh, what a Rascal ifrån oss. Det var nog det dummaste jag gjort, men vi skulle köpa stor häst(som aldrig blev av). Ångrar verkligen att vi sålde Rascal, vi hade faktiskt tänkt behålla honom, men efterklok är ju något man brukar vara bra på -.- Vi hann starta LD iaf och gick nolla, kändes superhärligt :) Och när han kom till mig så hade han vilat i 6månader så det känns ändå väldigt bra att det var jag som satte igång & utbildade honom så han blev fullt bra. Guuud, vill ha tillbaks lilla Rassepasse :( :D


Tur jag har Debbabus kvar iaf, det är hon som utvecklat min ridning mest :D <3

Today´s riding!

Debban fick komma ut på en tur i det härliga vädret :) Var ute i 85minuter. Hon kändes superfin stundtals, men det märktes att hon hade en hel del energi. Fick något ryck imellanåt och slängde runt med huvudet i traven, antar att hon ville liva upp stämningen en aning :) Hon var rätt busig så jag hade inte mage att kämpa med galoppen på en buspålle, utan vi tog och galopperade i ett friskt tempo uppför grusbacken, shiit vad kul det var :D Hamnade i diket med bakkärran först bara, men sedan kom vi iväg med lite skutt. Mer eller mindre släppte henne den sista biten & hon tog verkligen tillfället i akt och drog iväg som ett yrmoln, hihi söötan ;) ♥ Efteråt jobbade vi faktiskt en hel del i traven o skritten med lite sidvärtsrörelser och det kändes bra och hon var himla lyhörd :)





Toppis fick gå samma runda. Han hann faktiskt få dojjor fram innan turen & vilken skillnad det blev :) Ömmade ingenting och tog "för sig" mer i steget nu. I traven rullade han ihop sig och kröckte nacken så han gick bakom hand, men stundtals gick han bra och vågade komma fram mer :) Väldigt laddad uppför grusbacken, fick lite galopp, men sedan for han iväg i någon konstig gångart..


Bombay blev löshoppad. Han blev rätt trött snabbt, förståeligt att han blir det eftersom hans kondition inte är den bästa. Men han skuttade över 120 finfint, sen fick han skutta över små 50 räcken några ggr i slutet, dessa tog han med lite för hög hastighet så han slarvade lite med att lyfta benen tillräckligt högt :p Men duktig var han och ojoj vilken kapacitet! :)


kvalitén av bilderna är inte det bästa precis, men ni ser ju något på bilderna iaf :)

Tävling om en design!



Jag är med och tävlar om en design här.

The day today!

Blev ingen skola för min del idag. Mådde inget vidare på morgonen så stannade hemma! Suttit nu & kikat på hästar till salu, suuugen som satan på att köpa en så jag kan komma igång igen & tävla lite smått. Debbie håller jag på att träna upp självförtroendet med så där blir det ingen tävling på ett tag :/ Kanske någon dressyrtävling snart iaf :)
Dagen består av vila, plugg & motionera hästar. Hovis kommer ikväll och skor med, behövligt!


Debbie & jag i 80cm(LC) 2009



Rascal-sista ridturen tsm innan han åkte :/ 1maj 2009 ..


Min saknade b-ponny .. <3 Såldes oxå förra året :/

Dagens ridpass!

Stannade hemma på fm för att rida. Tog ut hästarna på morgonen och sedan mockade jag & käka frulle. Båda hästarna fick därefter komma ut på en skrittrunda runt färgs på ca 45minuter.

Debbie verkade uppskatta det lugna passet och trivdes med mamma o hunden som sällskap :) Hon var superfin o pigg & glad, härligt! ;D Red barbacka och det var såå himla underbart och ponnyn min var helt underbar! ♥








Toppis fick gå samma runda. Travade lite smått med honom & han kändes rätt fin :) Jobbade lite med honom, men för det mesta fick han ta det ganska lugnt!






Red i Persö sen. Fick rida en liten ponny/häst där. Övade inför vårspelat på fredag, då vi ska ha ett litet spel där vinterryttarna möter vårryttarna för en massa publik och strider om vilken årstid som ska vinna, ofc vinner ju alltid våren :) Jag är med i vintern iaf! Pricken var laddad idag & jag tryckte på han lite smått när vi rejsa, sen stegrade han lite oxå, riktigt kul faktiskt haha.

Hann även se 130n idag. Riktigt fina hästar där! Har oxå varit duktig o putsat Debbies utrustning nu ikväll, yeah!

SM-GULD!


AND HV 71 DID IT AGAIN! Yääh, bäästa hockeylaget :D They are awesome! (synd bara att jag missade matchen, hade varit så rolig att se)

Full rulle på tävlingsbanorna!

Tävling the hole day idag oxå. Var där från 9-4 och den mesta delen av den tiden stod jag på banan. Såg sjukt fina hästar idag :) Men det var väldigt många som åkte av och en häst, vars ryttare hade åkt av, tyckte det var så sketans kul att vara lös så den sprang runt banan i flera minuter och hoppade även ett hinder ;) Värsta löshoppningen ju, haha. Ingen fick tag i den, men slutligen kom en skramlande foderbytta och dit ville ju den hästen såklart. Missade 130n då jag var tvungen att åka hem o rida mina två busar, hade en aning panik då jag först och främst prioriterar mina hästar i först hand och sen t.ex tävlingen. Men hann ju inte rida idag på morgonen tyvärr.

Markarbetade Debbie på banan. Red ett pass i 1h och skrittade sen av en liten slinga, hon kändes otroligt fräsch idag :D Hon kom igång rätt snabbt, det brukar alltid ta en stund att rida fram henne då hon är väldigt känslig och lite ostadig i form till en början. Lösgjorde henne först och jobbade mycket på volt med ställningen, hon var superfin stundtals :) Galopperade över en massa bommar och försökte få henne så lydig som det gick och hon svarade bra på mina förhållningar och väntade på hindret, kändes väldigt väl och kontrollerat :] Sen skulle vi hoppa lite olika relaterade avstånd och då taggad hon till som tusan, for runt som en tok innan jag fick kontrollen och kunde bestämma tempot själv! Hon började bocka som sjutton oxå(något som jag tror hon aldrig riktigt gjort tidigare), men det löste vi och i slutet hoppade vi ett litet räcke & hon kändes väldigt säker på sin sak och fokuserad ;) Något vi försöker sträva efter då både jag & hon har blivit lite osäkra inom hoppningen. Nöjd över busan, gick otroligt bra idag och det känns som om vi mer o mer börjar komma tillbaks till varandra! ♥



Toppis trimmades lite på banan. Red i ca 45minuter och jobbade mycket med traven. Glömde totalt bort handskarna så det gjorde rätt ont när han la sig på bettet och drog ;s But I survive, han var iaf jättefin idag, suuupernöjd :) Väldigt lyhörd och samarbetsvillig! Blev liite överladdad på slutet bara, men jag fick kämpa och fick han tillbaks någorlunda bra så vi kunde avsluta där!

Dagens ridpass!

Var ute i stallet vid halv 7 snåret idag, fodrade & släppte sedan ut de fyrbenta vännerna :) Hann med att mocka & fixa klart 2boxar, sen var jag tvungen att få i mig lite käk innan jag skulle rida.

Debbabus fick gå en skrittur ner till samhället :) Var ute i 80minuter och bara skrittade, la in pyttelite trav, dock bara just för att känna känslan! Hon kändes lite trött, men nere i samhället var massvis med barn ute på rast i skolan när jag kom så de fick värsta chocken att det kom en ponny där :P Debbie spände sig lite, men höllt sig lugn, tack o lov kom inte alla barn springandes som dårar. Jobbade lite smått för att känna på henne, gick helt okej ;D Annars en väldigt slapp tur med massa myys! ♥



Toppis fick komma ut i skogen i 1h. Tänkte travjobba honom massvis, men det kom riktigt mycket regn-snö-hagel och det var inte ett dugg roligt, bara kallt och hårt. Toppis skötte sig super även fast vädret inte var så bjudande och han fick hagel i öronen :/ Travade en stund och han kändes hyffsat fin :)

Hoppade direkt på mopeden sen och åkte till Persö. Stod på banan från 2-7, frös som sjutton när jag åkte hem sen ;s Iaf, såg några enormt fina hästar med duktiga ryttare och en del mindre bra ja.. Ibland undrar man ju vem som bestämmer av häst & ryttare? Fanns en(som jag inte tänker skriva om detaljerat eller nämna namn, då jag inte ser någon anledning till att "håna" eller trycka ner personen) som hade respekt för sin häst, ja alltså hästen bestämde totalt och h*n bara åkte med och var skraj och vågade knappt hantera hästen före och efter dess banhoppning?! Tycker man kan hålla sig till klubbnivå och träna upp ledarskapet innan man ger sig ut på sådana här tävlingar faktiskt.... Det är ju trots allt viktigt att man samarbetar i ett team och kan klara av varandra :)

Mockade klart stallet när jag kom hem. Sen fick hästarna komma in, nöjda med tak över huvudet i detta märkliga väder :)

Bad update!

Riktigt dålig uppdatering idag, ursäka för det. Men kan passa på att säga att det troligtvis bara blir "kvällsinlägg" denna helg, fullt upp med tävlingarna i Persö så att säga :) Och jag är gryyyymt sugen på att tävla, hade bra gärna velat sno någon häst idag och hoppa runt :P

Slänger upp dagens ridpass alldeles strax!

Tävlingar hela helgen!

Fredag-Söndag(23/5-25/5) är det tävlingar på Persö(eksjöortensryttarförening). I`ll be there! Fast denna helg hjälper jag till :) Hade vi nått målet med Bombay hade han fått debutera 90cm imorgon, men det sket sig :/ Skulle åka av rätt så taskigt med tanke på hans unghästbeteende just nu.. Iaf så kommer jag bli bra sugen på att tävla :D

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se