2011 börjar närma sig..

och jag villa passa på att önska alla mina underbara bloggläsare
ETT GOTT NYTT 2011!
:)




Låt nu klockorna ringa in 2011 och låt raketerna lysa upp himlen. Ha nu en bra kväll/natt alla, själv spenderar man nyår denna stund i jönköping :]

Jönköping nästa!

Nu sticker jag iväg till Jönköping och firar nyår där. Ni får ha en himla bra dag och ta väl hand om er ;)
Höres nästa år girls and boys!


Falsterbo 2010!

Dagens ridpass!

Debbie: Red ut en sväng på 1,5h! Ibörjan gick det inte alls bra, Debbie fick spunk av en fyrhjuling och gjorde en fin uppvisning med blandning av piaff, kaprioler och dylikt ;) Efter det var hon spänd som en fiolsträng och stannade var 5e meter, men efter en lång stund släppte det och väl tills vi skulle börja jobba hade hon lugnat ner sig :) Gjorde mycket lösgörande arbete i skritt & trav, verkligen red igenom henne och lossade henne i bogarna, hon vart så sjuksjukt fin! Underbara ponny, så j*vla härlig att sitta på då när hon blir så pass ridbar ♥ Gjorde galoppombyte, öppnor, slutnor, skänkelvikningar helt jäkla klockrent + att tempoväxlingarna och övergångarna satt som en smäck, hon vart så himla lydig och följsam! Avslutade passet med att lägga henne i en lång och låg form, sedan blev det långlång avskrittning hem för prinsessan :]



Toppis: Skrittade en sväng på 45min, travade en liten bit också :) Han var glad & positiv, dessutom lite busig och skulle latja lite när en bil kom genom att svänga ut rumpestumpen mot bilen och dansa på hela vägbanan, bushäst! ;D Jobbade lite med tempoväxlingar och mycket lydnad, i slutet var han jätteföljsam och uppmärksam på mina hjälper!

Nyårslöften?

Har ni några nyårslöften, vad är det i sådana fall?

Jag har faktiskt inga direkta löften, tar året som det kommer liksom :) Men om jag nu vore tvungen till att rabbla upp ett par punkter så lyder det såhär:

*Endast äta godis på helgerna!-otroligt viktigt

*
Lägga ner mer tid på skolan-kan så himla mycket bättre och om jag nu ska nå upp till önskade betyg måste jag ju plugga också ;) Får jag VG på prov utan plugg måste jag enkelt komma upp till MVG om jag pluggar ordentligt och tar skolan på allvar-
skärpning nu!

*Kämpa ordentligt med dressyren så att Debbie blir mer stadigare, så att vi kan konkurrera lite på dressyrtävlingarna! Även påbörja hoppningen lite smått igen och bygga upp förtroendet för varandra med hjälp av duktiga tränare.

*Inte köpa massa onödiga saker innan Göteborgs Horse Show-
för annars kan jag ju inte storshoppa där..

*Ut och motionera minst en gång i veckan-
måste verkligen göras!

Detta är väl en liten del i det jag skulle vilja ha som löften, men man kan ju inte ta skyhöga krav för det kommer man ändå inte hålla-tro mig! Men jag hoppas 2011 blir mitt år, där det händer massa bra och jag & mina hästar får mycket framgångar och utvecklas ännu mer :) 2011 blir ännu en tillökning inom hästfamiljen. Troligtvis köper vi en storhäst till som jag ska kunna tävla med & så, det leder till mycket mer jobb och arbete för mig och även mycket prioritering, men det äre värt!




Dax att ta tag i den sista dagen!

Var ute imorse runt halv 7. Hästarna fick komma ut lite tidigare idag, mockade sen därefter och har hunnit slänga i mig lite frulle nyss! Ska strax ut igen och rida pållarna, vet faktiskt inte riktigt hur jag ska rida idag och var.. Funderade lite smått på att skritta hästarna en 40-1hmin runda var, men ändå är jag grymt sugen på att trimma de lite lätt :) Svårt val, jag antar att det återstår och se vad det blir i slutändan. Hade tänkt att för en gångs skull ha gott om tid på mig att sminka mig och packa inför nyår, så enligt min planering kommer jag in runt 2-tiden från stallet, har då knappt 1h att fixa mig på! Det får duga ;) Igår hade jag enbart 5min, a little bit stressigt kan jag lova att tala om!
Men vi hörs latero, har två inlägg som är tidsinställt som åker upp under dagen och om inte annat får ni ha en riktigt bra nyår :) Pussss.


Idag blir det förövrigt sista ritten på 2010 året :]

Dagens ridpass!

Debbie: Var tänkt att jag skulle skritta, men kände att hon behövde ett riktigt lösgörande pass så jag red ut 1,5h sväng :) Kan säga att jag gjorde helt rätt val för guuud vad fin hon var! Stadig, härlig form med en enorm lydighet, räckte ytterst att använda rösten så samlade hon upp sig respektive ökade steget lite, heeelt amazing! Bästabästa ponnybus ♥ Hon var otroligt alert för hjälperna och var så (rent ut sagt) jävla fin att jobba med ;) Behöver jag säga mer eller framgår det att jag är riktigt nöjd med passet + att jag älskar min lilla, underbara ponny? Alla gångarterna satt helt klockrent in i minsta detalj, finafina ponny :] Kunde även lägga henne i den formen jag ville och flytta henne undan skänkeln och göra övergångar trots att hon fortfarande gick i en stadig form med bra stöd på bettet! U N D E R B A R T !


Toppis: Joggades i skogen i ca 40min :) Han vart superfin efter en hel del jobb, dock lite pigg, men det löste vi! Gjorde mycket lösgörande för att få honom mer lydig och inte så himla stark i övergångarna, gick mycketmycket bättre i slutet :D

Kvällsfodrning..

Kom precis hem så var ute i stallet och kvällsfodrade. Hästarna vart nöjd och glada efter mera foder att tugga på ;) Var ju som sagt hos kusinen dessförinnan, blev riktigt trött & höll på att somna, haha.
Nu ska jag skriva dagens ridpass innan jag förbereder massa tidsinställda inlägg tills morgondagen!

Hej på er! Är påväg till min kusin nu som ...

Hej på er! Är påväg till min kusin nu som fyller år idag :) hann precis bli klar med hästarna, de är även inne nu. Lite tidigt kanske, men bättre det än att de får står ute till 8-9 ikväll. Förövrigt gick hästarna riktigt bra idag ;) skriver mer när jag kommer hem, ha det bra!

För- och nackdelar med eget stall.

Jag har ju som sagt eget stall, eget ansvar, få ta egna iniativ osv, tänkte slänga upp för- och nackdelar med just eget stall :)

Fördelar:
*Behöver inte ta hänsyn till någon annan..
*Du får göra som du vill utan att någon lägger sig i.
*Du får bestämma själv hur saker och ting ska styras.
*Lugnt och fridfullt!
*Du behöver inte tänka på alla andra
*Du har endast ansvar över dina egna hästar!
*Smidigt och bra, man gör som man själv vill helt enkelt ;)

Nackdelar:
*Du får typ aldrig någon riktig sovmorgon, utan alla tider på dagen hästarna måste ha hö, foder osv måste du göra-ingen annan!
*Svårt att göra något annat vid sidan om-man blir liksom bunden vid sitt eget..
*Kan ibland bli lite för tyst och man vill ju ha någon att prata med!

Jag trivs jättebra att ha hand om mitt eget stall, mina egna hästar. Är som person väldigt petig och vill ha det som jag vill, dessutom är jag som en liten skyddande ängel över mina hästar, haha. Jag mockar alltid eftersom jag vill ha det på mitt sett, hästarna hanteras i princip bara av mig och pappa, för att jag vill att allt ska ske så som jag vill ha det ;) Har väldigt svårt att lita på folk som ska ta hand om mina hästar, så jag hade nog aldrig klarat mig i ett inackorderingsstall där alla hjälps åt, hehehe. Fast det finns ju inget som säger att man inte kan ändra sig? Någon gång i framtiden kanske jag inte har något val än att låta mina hästar stå uppstallad i någon annans stall :)

Åhh, blir så glad!

Alltid kul när man loggar in och ser att statistiken ökar var dag!
Keep up the good work :)

Full rulle!

Rubriken talar. Har precis slängt i mig lite frulle, var ute tidigt imorse(som vanligt) och släppte ut hästarna, samt mockade :) Nu ska jag ut igen och rida eftersom jag troligtvis hänger med till kusinen vid 4 som fyller år idag! Får se om jag hänger med eller inte, har tidig uppgång imorgon eftersom jag ska fira nyår i jönköping så måste jag hinna rida mina buspållar tidigttidigt och behöver därmed komma tidigt i sängs! ;)
Men ni får ha en superbra dag, så höres vi mer under dagen!
Pussss.

Ämne för Bonde söker fru?




Våran traktorlärare på skolan, haha. Har lite funderingar på att tipsa in honom till bonde söker fru.. ;) Tror ni detta kan passa honom? Jag menar en riktigt bonne som kan tvättaa, laga mat osv! Inte illa det. Han är väl medveten om att vi har planer på detta, tycker planen verkar rätt bra ändå! Hade passat honom perfekt!

Svar på kommentar!



Haha ja, det var en intressant ridtur. Måste vara lite märkligt för den personen som såg hästarna komma i full fart med sadel på, men utan ryttare, man tänker ju alltid på det värsta som kan hända! Men hästarna verkade glada och nöjda efter att få ha varit i friheten och busat av sig lite ;)

Förslag på bloggar man kan läsa?

Har ni någon favoritblogg och vilken är det? Skulle vara kul om ni kunde dela med er, antingen skriva att jag ska kika in på eran blogg eller ge förslag på bra bloggar med bra update, intressanta inlägg osv :)
Nu på lovet får jag så mycket tid över till annat och då skulle det vara kul att följa mer bloggar, som jag självklart kommer fortsätta följa även efter lovet.. ;)
Så kom igen nu, dela med er!

Dagens ridpass!

Debbie: Red ut tillsammans med en från grannstallet, turen tog väl ca 2h :) Ni kan ju läsa vad som inträffade i inlägget under. Lite snabbfakta är att båda jag och det andra sällskapet blev avslängda i varsina snövallar och hästarna drog iväg, men vi hittade de till slut och kunde fortsätta våran tur efter lite visitering så att de inte gjort sig illa under deras "frihetsgalopp"! Så kan det gå när man har lite överladdadade hästar.. ;) Debbie var iaf superpiggelin och hade mycket spring i benen, blev dock lugnare efter incidenten, dessutom fick jag ta tag i henne lite då det blev lite för mycket bus i galoppen. Men efter det lugnade hon ner sig ett par grader och blev riktigt fin, avslappnad och otroligt lyhörd, hon gjorde även ett klockrent galoppombyte! ♥ Red på novabettet och det kändes sjukt bra idag, hon går fint på det! Eftersom hon är så pass känslig i munnen och man inte behöver ta speciellt mycket i henne så funkade det kanon.


Toppis: Red ut en runda på 1,5h! Han var hur fin som helst idag, traven var ♥! Kändes verkligen som man satt på en maffig dressyrhäst, stadig, bärig form med ett härligt sug på bettet :) Skritten var han lite för "på" ibland, men ändå lyhörd och kontrollerbar. Lät han få galoppera en liten bit också, han blev glad och drog ner huvudet och skuttade fram, haha bushäst!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se