Dagens ridpass!

Debbie: Blev en uteritt idag också, var ute i ca 1,5h :) Blev en sväng på de mjuka grusvägarna där vi jobbade massvis med övergångar, tempoväxlingar & sånt! Hon var verkligen superfin idag, mjuk i bogarna, elastisk & riktigt trevlig att jobba med ;) Gick lång och låg, men varierade även så hon fick korta sig lite i formen och gå högre upp! I galoppen blev det mycket variation, först fick hon rulla på i ett friskt tempo, sen kortade jag upp henne ordentligt och verkligen satte henne på baken så hon arbetade i uppförsbacke, riktigt fint och samlat blev det till slut :] Blev ändå rätt kravlöst arbete på henne idag, men grymt fin var hon allt! ♥


Toppis: Trimmade honom på banan i ca 40min :) Sketans vad fin han var idag, rullade på i en jättefin form och var hur samarbetsvillig som helst! Var något stel i själva ställningen i volten i skritten, han skulle göra allt för att komma undan, men lyckades till slut få honom att ställa sig bra inåt :] Traven var iaf superfin, riktigtriktigt nöjd över busen idag!

16år!

Idag fyller Angelica 16år, stort grattis tjejen! :)

Dagens ridpass!

Debbie: Blev en sväng ut i skogen på ca 1,5h :) Hon var kalasfin idag, gick en väldigt lång & låg form och rullade på super! Blev mycket lösgörande arbete, red slalom på sandvägen och försökte ställa, böja igenom henne på varje halvcirkel, gick kanoners ;) Hon blev laddad & pigg i galoppen, busade lite, men över det stora hela gick det även bra där med. Varierade mellan att stå i lätt sits och att sitta ner på henne & samla henne lite mera, hon tog mina förhållningar bra och kändes fin! I och med att hon var lite småladdad efter galoppen så blev det lite taktning i skritten, men efter jag travat av lång & låg och sedan övergått till skrittarbetet så kom hon till ro och kunde arbeta även där, verkligen superfin i slutet sen! ♥


Toppis: Blev en tur i mörkret på ca 40min. Han var väldigt tittig och hoppade runt för allting, störde ridningen lite och båda tappade fokus! Det hela gjorde ju inte saken bättre när det var becksvart och man knappt såg vägen, men överlag gick det helt okej :) Skrittade mestadels, men blev trav här & var också!

Lite smått ångest sådär jaaa..

Kom hem runt 9-tiden från trafikskolan. Pappa hade inte hunnit mocka, så det var bara att rulla på och mocka i ilfart och slänga in hästarna som stod och stampade utanför :) När klockan var halv 10 var de inne och insåg rätt snabbt att jag inte hann rida. Så båda hästarna fick vila idag igen... Men lite vila när de presterat så bra är ju aldrig fel ändå ;) Ska upp vid 5 imorgon, känner mig lite halvkrasslig också, så jaa.. det fick bli såhär! Riktig ångest, men ibland kan man inte göra tusen saker samtidigt :(

In the school!


Vintern börjar närma sig, riktigt kallt har det blivit.. :/ drf bjuder jag på en riktigt mysig, kall bild ;D
God förmiddag allesammans :) Haft en bra morgon? Själv sitter man i datasalen och har håltimma. Dessutom första gången jag kommer in på min blogg på skolans datorer eftersom de typ har spärrat blogg.se sidan = segt!
Iaf, idag efter skolan blir det raka vägen till trafikskolan där jag ska gå en körkortstillståndskurs i x antal timmar, riktigt mysigt, eller inte ;) Kommer hem runt 9-tiden och då ska jag skritta ut hästarna en sväng i mörkret. Uppdateringen lär alltså komma sent ikväll, men ni får ha det så bra så höres vi ikväll :D
kraaaam!

Dagens ridpass!

Debbie: Blev ett markarbetspass i 1h :) Hon var lite smålat till en början, så jag fick hela tiden vara på henne & väcka henne för att få min uppmärksamhet. Till slut blev hon lösgjord och fin och fick med sig bakkärran bra :] Blev mycket voltarbete, ställa & böja igenom henne! Galoppen var riktigt fin, kunde samla henne massvis, samtidigt som jag kunde trycka på henne & hon var lydig o kalasfin ;) Satt och lekte lite med ett par bommar, testade så att hon var reglerbar framåt och bakåt, sen skuttade jag över 4bommar på en volt, riktigtriktigt fin var hon! ♥ Ett par galoppombyten över bommar blev det också, hon skötte detta klockrent!


Toppis: Samma arbete som Debbie! Red i ca 50min & han var riktigt fin idag :) Lite tjaffsig till en början, men lossnade oerhört bra på slutet sen! Blev ungefär samma tänk som med Debbie, mycket voltarbeten, ställa, böja osv och han var superfin :) Lite laddade på bommarna dock..

Svar till läsare!


Japp, det ska jag! :) Ska du?

Dagens ridpass!

Debbie: Blev en uteritt på 2h tsm med sällskap :) Debbie var piggelin och helt galen! Blev rätt kravlöst idag, testade bara så att gas & broms funkade, samt de sidförande hjälperna. Försökte rida mycket med sätet i traven och inte störa henne för mycket i munnen, det funkade super & hon gick kalas ;) I galoppen däremot var det lite okontrollerat, hon studsade och for åt alla möjliga och omöjliga håll & kanter! Lyckades till slut få henne att lugn ner sig och ta mina förhållningar, blev mycket tempoväxlingar just för att hon skulle bli uppmärksam på mina hjälper. I slutet var hon duktig och superfin minsann! ♥

Bjuder på en bild från dagen! ;)

Toppis: Blev en tur i skogen på ca 40min :) Blåste rätt rejält, allmänt ruggigt och halvmörkt så han gick väldigt mycket på tå, flög för minsta lilla osv. Men.. båda överlevde iaf ;D Och stundtals så var han fin :)

En fråga till mina bloggläsare :)

Om jag en vacker dag skulle få för mig att sälja mitt bruna scapa set(Vilket jag absolut inte har i tankarna än så länge ;) ), skulle du vilja köpa det då? Och hur mycket är du beredd på att betala?

Godmorgon på er!

Vaknade 07.53 idag, skitpigg! Hade tänkt ta en sovmorgon, men kunde inte somna om så stack ut till stallet istället :) Fodrade hästarna,slängde på täcken och sen fick de komma ut! Därefter mockade jag, så nu har jag i princip bara hästarna kvar att rida idag. Båda får komma ut i skogen :)
Ikväll ska här pluggas. Har en redovisning imorgon som måste fixas klart, haha och jag har inte ens börjat! Lyckat..
Men ni få ha en bra dag, så höres vi latero ;)

och juste, bilder väntas komma ikväll på alla saker jag köpte xd

Dagens ridpass!

Både Debbie och Toppis vilade för jag hann verkligen inte! Åkte hemifrån vid 7 och kom hem 21.30, men veckan som kommer blir det full fart, ingen ro och ingen vila alls då ;)
Gosade iaf med dom, himla underbara är sötisarna! ♥ Toppis försöker käka upp mig, medans Debbie använder mig som sin kudde :]

Ullared

Var som sagt i Ullared idag. Kom hem för 2h sen typ :) Kanske inte precis smart att åka en lönehelg då hela sverige har fullbokat en ullaredstripp.. Men vi överlevde! Dessutom var tv där och filmade in serien "ullared", hade väl varit lite smått kul och se mig i tv-rutan framöver när jag hysterisk springer runt och jagar kläder och rycker åt mig första bästa plagg typ. För så var det, först till kvarn gällde det innan sin storlek tog slut! Hittade lite smått & gott, slänger upp bilder på allt imorgon ;) Blev iaf:

  • Massamassa kläder, såsom jeansleggings, spetsleggings, kofta, flera olika toppar osv :)
  • Smycken och en umbroväska
  • Vintertäcke till Debbie med helhals, ett måste nu när hon ska helklippas ;)
  • Dressyrspö, pälsglans, saltstenar, borste mm..
  • och mycket, mycket mer!


Hörde att "familjen annorlunda" var där, kanske var pga det också kamerateamet var där och filmade? :) Tänk att ha 10 ungar att köpa kläder till, phuuu..

God kväll! Nu är jag på väg hem från ...

God kväll! Nu är jag på väg hem från ullared. Köpte massvis med saker som jag får visa senare :) kommer hem om 2h eller något och då blir det stallet direkt. Ska rida, men vi får se vad som händer! Kanske får hästarna vila och så drar jag in deras vilodag nu i veckan ;) men den som lever får se! Ha det bra! Kram

Dagens ridpass!

Debbie: Blev ett dressyrpass på banan i ca 1h :) Himla vad fin pluttan har blivit! Red mycket lösgörande arbete, få henne att lossna i bogarna och bli mjuk & elastisk. Gjorde mycket övergångar, tempoväxlingar, öppnor, slutnor, voltarbeten osv, vilket hon svarade riktigt bra på :] La allt det till en liten övning, varierade mellan att rida lätt och sitta ner i traven & hon gick där i en fin, djup form och hade engagemang i bakbenen! Galoppen blev riktigt kalasfin, tränade på fattningarna och galoppombyte, hon arbetade rejält i uppförsbacke på slutet, himla underbart! ♥ Hon var helt enkelt superduktig, hon letar nya utmaningar för var gång och det blir bara högre och högre ridbarhet för varje tillfälle & finare blir hon allt ;) Hon går från klarhet till klarhet!


Toppis: Red ut en sväng på 70min :) Gick helt okej! Han var riktigt laddad & blev därmed lite orolig i formen, men på sina håll fin. Gjorde mycket halvhalter och förhållningar enbart för att få honom att lyssna på mig, han biter sig gärna fast i bettet och sticker iväg från mig, men idag minsann gick det att reglera honom någorlunda bra på slutändan ;D


Charliesrea!

Hemskt vad alla ska till Charlies och handla. Själv får man nog skippa denna höstrea :/ Lite trist, men ska till Ullared imorgon och köpa lite behövliga saker till stallet och kläder till mig själv, så då blev jag på bättre humör :)
Dagens ridpass kommer strax, men först blir det idol ;)
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se