Tävlingsdax!

Idag var det som sagt klubbistävlingsdax :) Kan erkänna att det var jobbigt att stiga upp sååå tidigt igen, men blev riktigt pigg sen när jag väl kom igång! Knoppade ponnyn och lastade in sakerna jag skulle ha med mig. Vid halv 8-snåret rullade vi iväg. Debbie var superlugn och fin väl på plats, visste precis vad som väntade ;)

Framridning till LC:1an:
Hon var verkligen supertaggad och hade hur mycket energi som helst att göra utlopp till. Blev därav lite svårt att få en bra start, jag blev lite ofokuserad när hon rann iväg och slingrade sig åt sidorna och uppåt.. Ska jag vara helt ärlig så kändes det katastrofalt och jag ställde mig frågan: hur ska detta gå? Men efter flera varvs galopp för att få ner henne på jorden, så släppte det och hon började bli ridbar :) Gjorde mycket tempoväxlingar och övergångar just för att hon skulle hålla fokus på mig och inte allt spännande runt omkring, gick mycket bättre sen på slutet iaf!

LC:1 2003: Eftersom vi inte fick någon "bra start på dagen" från framridningen hade jag inga speciella förväntningar på henne! Försökte rida så lugnt och sansat som möjligt, få henne att komma fram till bettet och få ett ärligare stöd som slutligen leder till att hon söker sig mer neråt i formen, gick stundtals riktigt bra ;) Hon var lite över hand vid några tillfällen, men det kändes helt klart som en av de bästa ritterna på sistone. Naturligtvis fanns det mycket arbete kvar, men hon var lugn och harmonisk, sprang inte iväg utan väntade på mig :] Störde inte henne heller så mycket och lät henne få rulla på lite, helt klart nöjd! Traven kändes kanon, dessvärre slängde hon onödigt mycket med huvudet i galoppen idag(och det brukar hon inte göra!!!!), annars hade procenttalen ökat ytterligare :D Fick iaf 58 % , helt klart godkänt för busfian! Kom 4:a, dock ingen placering..

_________________________
Framridning till LB:2an:
Red väldigt nogrannt och försökte lösgöra henne så mycket som möjligt, få henne att bli uppmärksam på mina hjälper och gå i en relativt stadig form, hon var superfin :)

LB:2 2003:
Var riktigt taggad och var beredd att satsa till 1000! Ponnyn kändes super ju. Hon gick iaf jättefint, dock något över hand och stökade lite efter första galoppen, men det är sånt man får ta! Huvudsaken och målet var att hon skulle vara lugn, lyssna på mig och inte "sladda" för mycket med baken, vilket hon har en tedens till att göra när hon spänner sig ;) Överlag kändes ritten kanon, helt klart godkänd! Fick 52 % och det blev en 5:e plats, preciiiiiis utanför placering.. Men det känns riktigt funny att vi hela tiden klättrar i procenttalen och i placeringarna, snart så.. ;)





Tack Ellen för bilderna! :)

Kommentarer
Ellen källgren

Aaw, ni är så fina så. När hon går fint då är hon verkligen fin din ponny! :)

2010-10-05 » 19:07:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se