Tävling a la Vimmerby!

Jappjapp, idag var det då tävling i Vimmerby! En lokal dressyrtävling, red lc:1an och lb:0an :) Riktigt bra tävlingsställe, blir förmodligen fler gånger vi åker dit. Som sagt, det känns som om vi gör framsteg för varje tävlingsdag, vilket känns grymt bra :D Vi är ju inte med och konkurrerar om titlarna ännu, men en bit på vägen iaf! Vi skyndar långsamt & tar den tid det behövs, rutin måste vi få och lite mer erfarenheter och kunskaper för att nå dit vi vill! Nog om det, nu till resultat och info.

Framridning: Hon kändes på sina håll väldigt fin & avslappnad :) Lösgjorde henne i bogarna och kände så att gas och broms funkade, samt rörligheten i sidled. Hon lyssnade superfint och ville vara till lags, fanns stunder då hon spände sig lite och blev på så sett lite ofokuserad, men överlag kalasfin ;)

LC:1 2008: Hon var lite spänd och blev då lite bakom och över tygeln, känslan genom rundan kändes ändå bra och hon lyssnade på mig och tog övergångarna, fattningarna bra :) Sprang iväg lite i första galoppfattningen och sen vid övergången galopp-trav, så fick sitta tillbaks mycket så att hon lugnade ner sig. På något konstigt vänster så råkade jag ta kontakt med bettet i den fria skritten(?), så blev avdrag med 2poäng och jag vet faktiskt inte vad jag gjorde för fel där? Men fick iaf göra om den biten! Domarna gillar Debbies skritt iaf ;) Red på 50,741 % vilket ledde till en 6:e plats av 7startande.

LB:0 2006: Här var nog både jag och Debbie lite trötta, men vi körde igenom det från start till mål ändå! Kände att jag inte hade kraft till att hjälpa henne så mycket som det behövdes och det ledde till en spänd ponny som gick något över tygeln! Lite synd faktiskt, för annars hade det nog kunnat gå mycket bättre :) Övergångarna och fattningarna satt som en smäck, hon är riktigt lyhörd när det gäller bakåt och framåt-hjälperna ;) Galoppen kändes fin och där kommer jag åt henne på ett helt annat sett, dock var längningarna i trav och galopp lite väl klena, hade kunnat trycka på henne lite till! Lätt att vara efterklok ;D Men överlag kändes rundan helt okej! Här blev det 49,688 % och en 5:e plats av 7starter.

Domaren tyckte jag hade en utvecklingsbar ponny! :] Det jag måste tänka på är att rida mer med sätet och det kommer leda till en bättre sits, sen att jobba henne mer mot handen så att hon får mer ett kontinuerligt stöd och då kommer formen därefter :) Sen har hon en tedens till att sladda lite med rumpestumpen så att hon kommer i dubbla spår, så måste "parera" henne bättre och få under bakkärran så att det går jämt ut till tyglarna så att hon går rakt! Senså, då blir vi farliga på tävlingsbanorna ;)


jag som sa att ni skulle få er en liten bildbomb från dagens tävling, tyvärr blir det inte så eftersom kameran smitit iväg och vi hittar den inte någonstans alls -.- Alltså inte ett enda kort idag, lite trist! Pappa filmade dock båda mina rundor :)

Kommentarer
Ellen

Asbra ju! Suttit och väntat på resultatet heeeela daagen! :D

2010-09-12 » 08:00:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se