Vad jag tycker om Greenquard..

Kan tala om att jag var emot munkorg ett tag! Det är ju egentligen som om man förstör hästens naturliga behov/balans och gör det mycket jobbigare och svårare att äta, vilket munkorgen ska göra för att fylla sin funktion, men den ska ju inte rubba hästens naturliga behov helt som t.ex att den måste tugga 14-18h per dygn..

Jag är lite kluven angående munkorgen.. Känns inte som det är speciellt snällt att trycka på en "hakklapp" på hästens mule med några små hål i och så ska hästen försöka anpassa sig att få in en eller två grästuvor för att kunna få i sig något i magen! Då hade det varit bra mycket klokare att låta hästen gå på ett gräsfattigare bete, alternativt stå inne på nätterna och slippa den där skiten som bara gör till besvär.

Men samtidigt kan man ställa sig frågan: Är det bättre att hästen går och äter sig fet, får tung belastning på benen pga tyngden och kanske också får fång, kolik eller rent utav sagt äta sig ihjäl? En del hästar blir ju smällfeta så fort de ser gräs i princip..

Jag kan säga att Debbies mage inte är att leka med just nu(läs stooor)! Så jag har försökt tänka om och kanske ändå göra ett försök och se om Greenquarden är så bra som många säger, för jag vill ju att ponnyn ska få så mycket "frihetskänsla" som det bara går nu i sommar och inte behöva gå i en sandhage och stå inne på nätterna, så om det skulle funka så vore det ju toppen! Vi får helt enkelt ge det ett försök, vad kan gå fel? Antingen så accepterar hon den eller också inte.. Vad jag vet nu är att hon inte får bli mycket tjockare, just för hälsans skull..


Hon har en riktig kagge just för tillfället, matvraket ;)
Kommentarer
Tova

Min häst har en kagge, hon går på magert bete och arbetar röven av sig annars. Haha ;)

2011-05-31 » 09:40:39
URL: http://kazince.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se