Strömsholm 2011

Jag tillbringade 3veckor av min praktik på Strömsholm! Som de flesta vet så är det ett ganska stort ställe med ridgymnasium, ridlärarutbilning, hippologprogram, you name it.

Det var 3 superbra veckor däruppe och jag ångrar inte mitt val av praktikplats! Vi har fått göra allt man kan göra inom hästvärlden i princip, mycket varierat så att säga. Vi har gjort en hel del stalltjänster, dvs mocka, skura boxväggar, sopa/kratta, borsta hästar, hagbyten mm, men det är väl sådant man får räkna med på alla ställen? Men också mycket annat som vi inte ens räknade med att vi skulle få göra..
Vi fick ta hand om två konvalecenter, Sonora(Snoris) och New wild(wilden) som vi promenerade med i nästan 2veckor(15min x2) varje dag innan vi fick sätta igång dom. Snoris var en speciell häst som hade sina stunder, hon var lite vild när vi skrittade för hand men det gick förvånatsvärt bra att rida henne trots att jag fick höra både det ena och det tredje!

Utöver det fick vi även rida väldigt mycket, något som vi inte hade räknat med. De hästar jag fick rida var Mexx, Sonora, Prins Aragon, Next, Quantario el(Otto), Qurir, Belle isle Sheridan, Rebelia, Beverly, Scarlett och Move me! Mexx var favoriten, dessutom dressyrlärarens häst så hon var ju enormt välriden :)

Vi fick även gå med veterinären väldigt mycket! Hon raspade tänderna på remontrarna, kikade på halta hästar mm samtidigt som hon pratade om vad hon gjorde och varför till oss-väldigt lärorikt! Sista dagen var ju helt klart roligast, i torsdags.. När hon bad oss komma och kolla på en hästsnopp! Haha, så vi fick vara med när en hästsnopp skulle tvättas då den var riktigt äcklig med en massa bölder och skit på. Konversationen den stunden var ju klockren. "Ida, du måste dra neråt, inte upp&ner, upp&ner som du är van vid..", "Vänd den mot mig så jag får se toppen.." ,"Dra neråt, stryp den inte.." + att veterinären försökte leta upp hästsnoppar på sin telefon och visa oss men de var visst lagrade i datorn så hon tog en massa nya. Vi skulle helt klart spelat in ljudet, så ni fått höra.
 Trots drogad+bremsad häst så var svårt att dra ut den här stora saken, den stora muskeln, hahaha. De fick hänga och dra, vi var 5tjejer och en häst.
Tänk vilken fin ursäkt om man kom försent till en lektion.. "Ojdå, jag blev lite sen för att jag har varit och tvättat hästsnoppar.." eller om pojkvännen ringer och frågar vad man gör! Ja, ni förstod ju vilken rolig stund vi hade där ;)

Några dagar har vi varit och tagit hand om galopphästarna nere vid kungsstallet! Galoppläraren är från British Racing school i England, störtskön kille. Vi fick hänga med honom när han skulle kolla upp sin ena häst hos veterinären och när vi promenerade med hästen så sa han "This horse is lame, but when she gets warm she can be a little bit happy.." och mycket riktigt, på hemvägen var hästen totally crazy! Men han bara skrattade och sa efteråt "She´s just happy, she don´t wanna hurt me by purpose but she can hurt herself when she do things like this.." och sen bjöd han oss på mint och berättade att på skolan i England så hade de 63hästar där de gav allihopa mint som godis och de älskar det, men hästarna i Sverige they don´t like it at all!

Collin Rayne, galoppläraren.

Har även kollat på en hel del träningar och eftersom vi fått träna för instruktör så har jag plockat med mig en hel del tips och ideér hem som jag kommer ha stor nytta av!

Några bilder:










Mer bilder kommer!

Jag kan varmt rekommendera detta placet till den som skulle vilja göra sin praktik här eller gå någon utbildning!
Kommentarer
Erika

Vilket otroligt fint ställe. :)

2011-11-28 » 11:09:08
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se