Klubbtävlingen på Rasken!

Tävlade ju som sagt Rasken idag! En 70cm bana. Har inte ridit honom sen i Maj, alltså sen förra gången jag var med på klubbisen! Så det kändes lite annorlunda att hoppa upp på en häst, rida den i ca 20min innan det var min tur att starta och de 20minuterna hinner man ju inte rida och känna in sig på hästen så mycket man vill..

Var en tjej som hoppade honom före och hon hade knoppat, så han var så fin så! Han var ju i princip redan framriden och framhoppade, så jag skrittade fram honom väldigt länge och ställde/böjde igenom och fick honom kvick och allert, lydig och mjuk i sidorna. Sen fick vi rida en stund i ridhuset också innan vi skulle hoppa, så där travade och galopperade jag! Han var lite het, men inte att han drog iväg som han kan göra, utan han väntade på mig och tog mina halvhalter/förhållningar. La den mesta kruten på galoppen! Han är så speciell den lille hästen. Verkligen ponnytrav med ett kort, trippigt steg och sen när man kommer fram i galopp så blir han en storhäst igen och är väldigt storgalopperad, totalt tvärtemot ;)

På själva rundan så fick vi ett superbra flyt! Jag lät han få nyttja sin galopp, men ändå inte att jag tappade kontrollen på honom utan fick han väldigt lydig.. Fick 0fel på hinder, men eftersom vi kom helt knasigt in på hinder nr.5, han sköt ut bogen och flöt ut och jag var inte snabb nog att korrigera problemet, så jag valde att lägga en volt för att komma bättre på nästa anridning! 4fel, man kan säga att den volten kostade mig en hel del. Men hellre än bra runda, med bra språng och anridning än en runda med ett kråkhopp, orytmiskt och placering! Dessutom skulle det inte va snällt att sätta honom i den situationen att hoppa i princip stillastående, även fast han snällt nog skulle ställt upp. Jag red i utbildningssyfte, både för mig och hästen så jag är nöjd :)  

Ni måste väl hålla med om att han är fin? Han skulle gärna kunna få flytta hem till mig, med lite mer träning och rutin skulle han kunna bli superbra!



Kommentarer
Erika

Kul att de gick bra. :D



Nej de tar ju oftast lite mer tid än 20 min att rida in sig på en ny häst.

Men de gjorde du ju bra ändå. :)

2011-10-23 » 10:18:02
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se