Dagens ridpass!

Venuska trimmades på rakbanan i 1h! Vi lyckades pricka in passet när världens regnskur kom, men det bekymrade inte oss det minsta. V kändes väldigt fin och lyhörd idag, galoppfattningarna sitter även riktigt bra nu även fast hon forfarande är lite svagare i högern. Jobbade mycket på övergångarna eftersom hon gärna vill rinna iväg lite och inte ta igenom förhållningarna riktigt, men det blev bara bättre och bättre och hennes långa kropp flöt samman och hon jobbade på superbra!
 
Debbabusen och jag hade lite egentid i 1h i stallet. Mysfaktor på hög nivå! Ryktade igenom henne noga och grundligt och mellan varven så borrade hon in sin mule på axeln eller la sitt huvud på mitt huvud och mös. Underbara lilla ponny! 
 
Har även ridit en trotsig tonåring idag.. Mejja var allt annat än lugn och jag tror nog hon har kommit in i sin trotsperiod och tämjer på gränserna, dessutom så klagar hon väl lite på själva arbetet också. Det kan ju vara jobbigt för både knopp och kropp ibland, helst när man har överskottsenergi och matte säger till en att skärpa sig och fokusera på arbetet! Hennes hjärnceller kokade nog ihop en aning och det hela började i stallgången där hon drog loss uppbindningskedjorna som i vanliga fall sitter stenhårt. Kan tänka mig att det nog gjorde lite ont efter den incidenten för hon blev ganska förvånad, men hon visste så väl att hon kunde göra det med hjälp av hennes vikt och storlek och det gjorde hon ju såklart! Plockade ut henne och tränade lite lydnad innan vi gick in i stallet för att sadla om för lite ridning. 
 
Hon var på tå riktigt! Helst när fåren stod och spanade in henne, då flög hon upp till månen och tillbaks. Jag försökte hela tiden vara lätt i hand och få henne att gå fram istället för att hon mer skulle uppåt än framåt, som hon gärna ville så fort jag fick kontakt med bettet! Hon försökte resa sig och kasta sig bakåt, men då försökte jag tillrättavisa henne och få henne att tänka framåt igen. Inte lätt att kontrollera en fiolsträng på 170cm alla gånger ;) 
Tillslut så kunde hon gå förbi fåren och vi rullade på med traven, men då minsann visade hon med allt hon var värd att hon var ett sto! Blev fastklistrad vid utgången och kickade i traven när jag bad om lite mer bjudning framåt. Men med lite lirkningar, försök till att lura henne att gå framåt, vara på henne när hon kickade så skärpte hon till sig och blev lugn och avslappnad. Inte fullt ut, men det var en stor skillnad! 
Men det är sånt som man får vara beredd på när man rider/hanterar en unghäst, det viktigaste är att vara lugn, tålmodig och framförallt konsekvent i sina handlingar! Vi tar nya tag imorgon, då vet jag även lite hur jag lösa problemen om de skulle uppkomma igen :) 
Precis innan hon ska ladda för en ninjaspark.. Jag är alltid noga med att vara lätt i handen, vilket syns på en del bilder när jag tar fram händerna lite för att hon ska få chansen att dels söka sig på egen hand till balans och kontakt med bettet, men också att jag absolut aldrig drar henne i munnen så att hon blir rädd och blir för känslig för att våga ta kontakt! 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se