Mejjas motionering idag!

Allting går jättebra med Mejja! Hon tycker dock fortfarande att fåren är som utomjordingar som bara väntar på att kidnappa henne, men det börjar lägga sig lite smått nu. Jag är säker på att hon framöver kommer jaga dom och tycka det är skitroligt!

Det vi ska sikta in oss på den närmsta veckan är att lägga mycket fokus och arbete från marken. Bygga upp ett förtroende och tillit där vi båda litar på varandra och är lyhörda för hjälperna. Hon är inte direkt rädd och tänker väldigt mycket framåt, vilket bara är till en fördel och väldigt bra att hon gör för då blir allt så mycket enklare än att ha en tillbakadragen häst som man måste hitta en framåtbjudning på innan man kan gå vidare.

Idag plockade vi in henne i stallet och ryktade henne en stund innan hon skrittades ett par varv på banan för hand. Därefter gick vi en 15min sväng i skogen och tränade på gas och broms, att hon ska vänta ut oss och ta våra hjälper och framförallt-se oss som ledaren! Hon ville gärna vika in huvudet och springa lite före, men på slutet fick vi bukt på problemet och hon traskade på fint bredvid mig, om än lite piggelin! Mötte även bilar och hade med hunden som sprang kors och tvärs, men det brydde hon sig inte om.
Hon belönades med morötter innan hon fick gå ut i hagen igen och trött var hon nog mentalt efter vår lilla träning. Men det går åt rätt håll, en så länge :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se