The new big thing?

Avundsjuk är oftast en benämning en person uttrycker sig om till en annan när den inte delar samma mening. "Hon är bara avundsjuk för att jag har det bättre..".

Det känns som om avundsjuka är the new big thing. Man tar gärna till det när en annan person ger kritik om någonting. Men i de flesta fall så delar vi inte samma åsikter och tanker om saker och ting, en del väljer att säga det rakt ut medans andra låter det vara kvar i tanken. Men tur är väl det, för hur skulle världen se ut om vi alla tyckte likdant?

Det jag vill poängtera med det här inlägget är att man ofta drar en ursäkt om just avundsjuka, en bortförklaring som i 50% av fallen stämmer, men som också inte stämmer. Visst att man kan vara avis på varandra, men ibland är det också av andra orsaker som t.ex. att vi tycker helt olika om just den slags saken/debatten. Många får stämpeln "avundsjuk" så fort de sticker ut hakan om någonting, men h*n har också en åsikt som kanske inte uppfyller dina kriterier.

Håller ni med? :) Man får vara avundsjuk-om man vill, men man får också uttrycka sig om saker på ett moget sätt utan att bli kallad avundsjuk.

Ibland kan även avundsjuka vara till något gott. Om t.ex. en kompis åker iväg till något häftigt ställe så kanske jag själv skulle ta mig i kragen och undersöka om det fanns någon möjlighet för mig själv att hitta på något. En liten spark i röven för att ta tag i mitt liv och leva det. Tänk på det, avundsjuka behöver inte vara negativt heller!



























Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se